Pigmentové skvrny na rtech, jak je zlikvidovat?

miren
9. čer 2015

Zhruba před 2 měsíci se mi začli dělat flíčky na rty, ovšem teď vypadám jak když mám knír!! 😀 nemáte s tím zkušenost jak to zlikvidovat? 😖 😖

simdan
9. čer 2015

Nezlikvidujete 😀 jedině chemickým peelingem nebo laserem,mě se pigmentové skvrny začaly dělat ve 29letech,ony v zimě zmizí,ale jakmile vyleze Oskar jsou zpět,proto kdykoliv vidímjen náznak sluníčka používám asi 2roky 50faktor krém na obličej a pomáhá to.Možná je na to nějaká kosmetika,která bude zatraceně drahá 😎 kupuju krém s 50f v DM drogérii,stojí 108kč,krásně voní a pomáhá...samozřejmě jsou jiné,značkové,dražší,ale tenhle mi stačí 😀

miren
autor
10. čer 2015

děkuji moc🙂

japona
10. čer 2015

Přesně, jak píše simdan: mazat padesátkou. Už mám návyk, že bez namazanýho knira ven nevylezu🙂 A to (pro jistotu) i v zimě. Zkoušela jsem i bělící krem od vichy a biodermy. Vichy nic, bioderma možná malinko zesvetlila, ale padesátka je nejspolehlivější. Shodou okolností mam také z dm, mala tuba pro citlivou pleť.

japona
10. čer 2015

Jinak zlikvidovat se to nedá. Teda dá (laser, chem. peeling), ale ne trvale. Jakmile vylezete na slunicko, je to zpátky. Takže jedinna ucinna metoda je prevence (mazat), připadne překrýt (korektor, makeup, natřít zbytek obličeje samoopalovakem🙂). Pry to může zpusobovat hormonální nerovnováha (ha, tehotenstvi), tak je mozne, že po porodu vám to zmizí.

katull
24. čer 2015

Taky se mi začal dělat knirek, jsem ve 25. týdnu a zkušené maminky mě ubezpečují,že po porodu vymizí,tak uvidíme 🙂

kalo
24. čer 2015

Je to hormonální záležitost...takže to mají těhotné a kojící a pak ženy užívající hormonální antikoncepci 😉

alik26
25. čer 2015

Já mám knírek, na čele, kolem očí i kolem obočí, před rokem to bylo méně, šla jsem na laser, ale až v březnu, byla jsem 2x, pak už lezlo sluníčko, já s dětma venku a třetí už mi Dr. neudělala, bylo to zbytečné, pro mě zbytečně vyhozené peníze ☹, měla jsem to vše zpět, ať prý přijdu na podzim, nešla jsem, přes zimu vybledlo, mazala jsem se přes zimu, mažu se doteď (Bioderma Spot 50+ proti pigmentovým skvrnám a po laserových zákrocích) a stejně jsem flekatá a je to horší a horší a rozlézá se mi to už i jinde na obličeji, zůstalo mi to ale až po druhém dítěti, po prvním jsem neměla problém.