Plíseň a smrad nohou, jak řešit?

terezapos
28. čer 2018

Holky poradite prosim? Chlap ma na nohach plisen a ted mu zacli i desne smrdet nohy co koupit aby to fakt pomohlo?

ajja87
28. čer 2018

@terezapos ahoj, manžel měl taky plíseň a v lékárně mi dali Exoderil,a je nadšený,jak mu to pomohlo.Na zápach tedy nevím,ale tu plíseň má pryč.

irena1111
28. čer 2018

@terezapos na plíseň výborně pomáhá Exoderil a na pocení a zápach nohou doporučuji koupel nohou v odvaru z ořechového listí a to denně alespoň 15 minut po dobu 10 - 14 dní.

mikulilinka
28. čer 2018

Namacet ve vode s octem a pořádně vysouset nohy a ten exoderil nebo tea tree olejicek(desinfikuje,vysusuje,hoji)

mikulilinka
28. čer 2018

A jeste casto prat rucniky,mit zvlast a nohy ,nepoužívat na tělo, desinfikovat boty, existuje sprej přímo na to 🙂

ssandy
28. čer 2018

Idealni je zajit na kozni, nechat udelat v laborce odber a kultivaci a podle toho, co je to za mrchu, prelecit.Masticky z lekarny pomuzou jen kratkodobe a rado se to vraci, pak uz ale nezabiraji. K tomu doma protiplisnovy rezim, desinfekce bot, ponozek, oddelene prani, nechodit bos, mit vlastni rucnik na nohy a vanobou predozku... vsechno vysvetli na tom koznim.

xcassiopea
28. čer 2018

Ahoj, poslechla jsem babské rady a jediné co pomohlo bylo vyprané ponožky vysypat dětským pudrem a přežehlit pokaždé když si je bere. Je to ze začátku trochu opruz, ale funguje, vyzkoušeno už na několika chlapech a zabralo pokaždé. A pak už se to nevracelo

bacika
28. čer 2018

@xcassiopea A to jsi žehlila jako těsně předtím než si je dali na nohy nebo to bylo i delší dobu vyžehlené?

xcassiopea
29. čer 2018

Ahoj, nebylo to úplně předtím, prostě když jsem žehlila, jde o to, aby to žehlení zabilo bakterie a ten pudr do sebe natáhne pach z nohou a bot a ošetřuje pokožku nohy, v suchu se plísním moc nedaří. A když to bude i pro toho chlapa příjemnější, bude si ponožky měnit jak bude potřeba a nebude se stydět někde třeba v práci si převléct ponožky, za chvíli má po plísni, nebo mikóze nebo všemu co se mu na nohách rozjelo.

ssandy
29. čer 2018

Zkuste Demycan, ponozky hodit do pytle, vysprejovat a prat tak po hodine, co to pusobi. I boty tim vystrikat.

vita_
29. čer 2018

Máchat nohy ve vodě s octem, v nejhorším období plísně, co nejvíce chodit bez ponožek, lehce zpocené nohy hned omýt. Suché nohy krémovat. Chlapovi tohle pomohlo do dvou dnů (nechal to klasicky zajít do extrému, že nemohl skoro chodit), ale na zbavení se tohole svinstva úplně je to běh na dlouhou trať.

priefi
29. čer 2018

@terezapos zkuste vybar z dubove kury a neco na plisen, treba canesten

renata_dudova8
29. čer 2018

Sice to neléčí, ale hodně to pomáhá - sprej do bot adidas. Mému chlapovi smdrěly nohy, ale když použil tento sprej tak vše bylo v pohodě a už můžeme chodit na návštěvy :D

terezapos
autor
29. čer 2018

všem moc děkuji za odpovědi už něco zkoušíme tak uvidíme jestli pomuže za 14 dní jedem k moři tak snad mu to moře vyčistí 😀