Polyp a myom na / v děloze. Zkušenost?

31. led 2020

Dnes nemám dobrý den, ale to s věkem asi člověk musí čekat ☹ Doteď gynekologicky v pořádku a dnes mi dr sdělil při kontrole myom na děloze a polyp, který tedy ještě ověří těsně po menses, ale pokud bude, doporučuje jeho odstranění, kdo to máte za sebou, máte zkušenost ? Respektuji jeho názor, jen se prostě bojím ( a tak jsem se blbec dívala na youtube na video..) 😀 děti už mám, nejde tedy o těhotenství, čistě jen o zdraví, chápi, že to tam nemá co dělat, ale i toho malého zákroku se bojím, je častý jev, že se zase vrací po odstranění ? Máte zkušenosti ?

amelia89
31. led 2020

Ahoj,ja som si tym presla pred 2 rokmi. Mala som polyp na deloze - kedze som ale este nemala deti tak mi odporucili jeho odstranenie vzhladom k tomu ze pri tehotenstve by sposobil problemy. Ten zakrok bol rychly,1 den v nemocnici a domov. Kazdopadne aj v nemocnici aj u gynekologa mi odporucali po operacii antikoncepciu aby bola mensia sanca navratnosti. Teraz cakam miminko a dufam ze po porode sa mi to uz nevrati ale v nemocnici so mnou bolo vela zien s tymto problemom,myslela som si ze to je velka vec ale doslo mi ze sa jedna o casty problem. Su aj zeny ktory si ho nedaju odstranit ale to by som asi neriskovala vzhladom k tomu ze moze rast atd.

lynette
31. led 2020

Určitě se nebojte, jak bylo psáno výše, ráno zákrok, odpoledne domů. Už je to pět let a bez problémů. Odstranění je nejlepší řešení. Nejste v tom sama.

klea81
1. únor 2020

Myom se odstraňuje jen při potížích a velký nad 4 cm. Já měla 1,5 cm a zmizel sám. Kup si v lékárně bylinnou směs na myomy. Psychosomaticky je to touha po dítěti.

lovemusicsun
2. únor 2020

Ahoj, mě se polyp na děložním čípku objevil v prvním těhotenství. Byl malý, nezpůsobil žádné problémy a při porodu se odstranil sám. Teď v druhém těhotenství se mi objevil znova, je znatelně větší, způsobuje špinění, máme zakázaný sex, při malinko větší námaze krvácí. Opět s doktorem doufáme, že s porodem odejde. Jinak mi také doporučoval odstranění, pokud by se vyskytnul znova.

anitram54321
31. kvě 2020

Ahoj, v listopadu na kontrole mi lekar rekl úplně to samé co tobě, polyp na deloze a myom asi 4 cm.Chtěl mě vidět za půl roku hned jak mi skončí menstruace.To jsem dodržela, a teď 14.5.mi odstranili 1,5cm polyp.Nic to nebylo, rano jsem nastoupila a v půl 3 šla domů.Tři dny jsem špinila a bylo po všem.Do práce chodim normálně.27.5.jsem byla na kontrole, vše ok, jen dodržet šesti nedělí.Myom v děloze se zvětšil na 5cm a v říjnu jdu na kontrolu, zatim mě hlídají.Potíže nemám, jen chodim často, hlavně i v noci čurat, asi tlačí na močový měchýř.Děti mám uz velké a dalsi neplánuji.Bude mi 47let.Nasla jsem si pripravek na netu, jmenuje se Indolan women nebo tak nějak, pry výborně na myomy zabírá, ale pro mě se nehodí, mam lehce snizenou funkci štítné žlázy, ale i tak se chci poradit s doktorem jestli bych mohla zkusit.Tu stitnou zlazu mi zjistili z predoperacniho vysetreni.