Pomoc! PMS. Co Vám pomohlo?

anakolut
4. kvě 2020

Prosím o radu, komu jaký přípravek opravdu pomohl na premenstruační syndrom. Po posledním porodu mám příšerné psychické problémy před menstruací. Jsem hrozně vzteklá, nervózní, popudlivá, plačtivá a agresivní. S gynekoložkou jsem to řešila, prý jen hormonální antikoncepce. Tu brát nechci. Dlouhodobě beru antidepresiva, ale při PMS jako bych je ani nebrala. Jsem natlakována jak balón před prasknutím. Chodím i na terapii, takže z odborného hlediska sem zahačkovaná. Trápí mě to i ve vztahu k dětem a manželovi. Začala jsem brát pupalku, zdalo se mu, že je to lepší, ale tenhle cyklus to zase nefunguje. Už fakt nevím, co s tím. Chovám se jak hnusná megera.

manželovi.

aklin
4. kvě 2020

Zkusil bych gynex. Nekdo by poradil kontryhel, ale ne kazde pomuze, potom ajurvedsky APANA. Antina stejne nevyresi PMS, beru ji a stejne mam pri ni hnusnou depresivni PMS.

levandule_k
4. kvě 2020

Z bylinek je ještě dobrý řebříček, tlumí projevy pms a silnou a bolestivou menstruaci. Bylinkový čaj ti nezabere po vypití jednoho hrnku, ale musí se pít déle. Alkohol a kofein zhorušují pms, na křeče je dobré magnézko.

anakolut
autor
4. kvě 2020

@levandule_k Díky. A ten řebříček jsi pila v jakém dávkování? Po celou dobu cyklu, nebo jen týden před menstruací? Magne B6 beru taky.

anakolut
autor
4. kvě 2020

@aklin Díky. A máš s něčím z toho pozitivní zkušenost?

aselluska
4. kvě 2020

@anakolut Mohu doporučit čínskou medicínu. Pomohla mi k otěhotnění a hodně mi to zklidnilo PMS. Měla jsem ukrutný vztek ze sekundy, nadávala jsem atd ... Namíchané bylinky zabrali i na hlavu.

aklin
4. kvě 2020

@anakolut ajurvedsky caj APANA a gynex mi pomahaji. Pokud mas moznost sportuj beh, brusle, kolo, rychlá chůze. Pomáhá to zlepšit náladu. A hlavně ze sebe dostaneš napětí, vztek.

anakolut
autor
4. kvě 2020

@aselluska Dík, kam jste konkrétně chodila.

anakolut
autor
4. kvě 2020

@aklin a ten čaj se pije celý cyklus nebo jen týden před menstruací?

levandule_k
4. kvě 2020

Já mám ráda bylinky a zajímají mě jejich účinky. Na sobě nemám odzkoušeno, jak funguje na pms, protože jsem tenhle problém nikdy neměla. Měla jsem kdysi jiný problém polycystické vaječníky a menstruace mi spíš nechodila než chodila, řešila jsem to klasicky antikoncepcí, na gynekologii mi nic jiného nenabídli... Pak jsem objevila kontryhel a začala ho pít, ze začátku častěji, třeba 14 dní každý den jeden hrníček, pak týden pauza a zase jsem ho pila nějakou dobu pravidelněji a pak zase pauza. Nyní ho piju spíš výjimečně. Vyřadila jsem z jídelníčku margaríny (Flóru) a nahradila ji máslem. Kvalitní tuky jsou důležité pro správnou hormonální rovnováhu. Vysadila jsem antikoncepci a menstruace mi od té doby chodí pravidelně, nemám ji bolestivou ani netrpím na pms.

Řebříček je fajn pomocníkem při nepravidelné menstruaci, při pms a klimakteriu.

Já si kontryhelový nebo řebříčkový čaj vařím, když mám na něj chuť. Neřeším jakou mám fázi cyklu, i když znám doporučení pít kontryhelový čaj jen od menstruace do ovulace.

U řebříčku žádné omezení neznám, já osobně bych ho pila každý den 1 hrníček po dobu třech týdnů, pak bych se rozhodla jestli pokračovat v pravidelném pití další dobu, nebo si ho uvařit jen občas.

Já si čaje nechávám luhovat 15-20 minut, aby se účinné látky stihly vyluhovat.

anakolut
autor
4. kvě 2020

@levandule_k děkuji.

aklin
4. kvě 2020

@anakolut celý cyklus do srovnáni a potom do menstruace a tyden pauza.

anakolut
autor
4. kvě 2020

@aklin aha, zkusím to. Děkuji.

aselluska
4. kvě 2020

@anakolut to je individuální, je míchaný každé na míru a každá má jiné dávkování. Mě ho napsala na měsíc, začala jsem na začátku cyklu a po 28ti dnech jsem měla přestat, pak už se ms nedostavila a ten měsíc žádný PMS nebyl. Žádná bolestivá ovulace, ani bolestivá prsa a nálady. Naopak mě prsa začala bolet jindy než obvykle a bylo jasno.

anakolut
autor
4. kvě 2020

@aselluska Ti jsem tak nějak očekávala. A k jakému konkrétnímu lékaři jsi chodila?

ivuska1986
4. kvě 2020

@anakolut zkus mrknout na vložky od Tiande. Hodně ženám od PMS a bolestivé menstruace pomohly. Já díky nim otěhotněla. Takže za mě dokáží i zázraky

anakolut
autor
5. kvě 2020

@ivuska1986 koukala jsem na to. Ale nemám bolestivý PMS ani menstruaci. Mám to všechno v psychické rovině.

cilkat
5. kvě 2020

Mě pomohl čaj žebříčku a kontryhele 1:1, ale bylo to vrácení cyklu po porodu a víc jak roce kojení (na dva měsíce teda i zastavil cyklus, ale pak se konečně srovnal)

anakolut
autor
6. kvě 2020

@cilkat děkuji

levandule_k
7. kvě 2020

Na deprese je dobrá třezalka, ale nekombinovat s antidepresivy, pokud bys chtěla vyzkoušet, místo antidepresiv, tak to jedině probrat s lékařem.

anakolut
autor
7. kvě 2020

@levandule_k Vím, díky, že je dobrá, ale s těmi mými se nesmí kombinovat. Zkoušela jsem jde co, ale nakonec ta antidepresiva pro mě byla jediným účinným řešením.

kecalka2
5. bře 2021

Ahoj holky, pomáhají i čaje proti žravosti a zavodňování během ms? Já na internetu našla vyloženě ženský čaj. Zítra si ho zajdu koupit. Mám vždy náladu pod psa, plus neutišené chutě na sladké

hobie
5. bře 2021

Dobrý den, zkusila jsem bylinné kapky Estrozin, pomohly na chvíli.. a současně mám opravdu velmi dobrou zkušenost s přípravkem Sarapis Mensis, doporučeno i mou gynekoložkou..
Měla jsem, občas mám stále opravdu šílené stavy PMS, ale toto v kombinaci s pupálkou mi opravdu pomáhá..
Držím pěsti!!

terezz29
6. bře 2021

Já mám skvělou zkušenost s Mastodynon, měla jsem šílený PMS, taky se mi to spustilo při druhém porodu, bolesti prstou, břicha, potila jsem se, nervozita a myslela jsem, že zabiju i vlastního manžela, psychika na nule, fakt pakárna. Tohle mi poradila gynekoložka a v podstatě jak jsem začla užívat, hned první PMS milionkrát lepší. Takže pomohlo.

kecalka2
6. bře 2021

@terezz29 A pomáhá i proti chutím a zavodněním? Mě to vždy nabourá redukci. A to i v případě, když nemlsám.

terezz29
6. bře 2021

@kecalka2 proti chutim celkem ano, zavodneni nevim, s tim problemy nemam.

julcina
10. lis 2022

Z lékaren nemám dobré zkušenosti nikdy nic mi nepomohlo jak jsem potřebovala abych nějak zvladla fungovat hlavně skrz deti. Objednávám si pouze z internetu doplňky na PMS a měnit nebudu.

ilonqa
12. lis 2022

Já mlsala kdyz jsem jedla HA a sup 10 kilo nahore....takze jsem vysadila. Beru už pul roka na doporuceni dr tyto pilule https://www.herbanicum.cz/pms-harmony-60kapsli/

julcina
15. lis 2022

@ilonqa Tak to máme stejné pilule.......a jak jste spokojena?

ilonqa
17. lis 2022

@julcina spokojena jsem. o hodne se mi zlepsila i plet a vlasy jsou taky pevnejsi. Je to prirodni takze zadnou chemii do sebe necpu takze ano spokojena jsem

priefi
17. lis 2022

@anakolut zkus CBD