Preeklampsia ku koncu tehotenstva. Aké sú riziká?

kristina_tvb
18. únor 2008

ahoj tehulky, neviem ci tu takato tema je, ale nepodarilo sa mi ju najst. Chcem sa spytat, som v 37+2tt a zistili mi bielkovinu v moci, hrozne opucham a tiez som mala zvyseny tlak. Chcem sa spytat, ci mate niektora podobny problem, ake komplikacie to moze sposobit v tomto stadiu tehotenstva a tiez co treba robit. Doktor ma strasil, ze ak by sa to zhorsilo, bolo by mi treba vyvolat porod. Ake su teda vlastne rizika?
Dakujem za kazdu vasu odpoved.

dvojka
18. únor 2008

Ahojky Kristina...Já měla úplmě stejné problémy jako ty,ale už od 34tt...A navíc jsem ještě nepřibírala...
Předepsala mi tenkrát Magnesium.....
Ale že by se to nějak zlepšilo to teda ani moc né..
Neustále mě strašila hospitalizací a vyvoláním porodu,nakonec jsem donoslila mimčo do 38+5...
Tlak jsem měla až do konce 140/90.....A rizika...Mě akorát doktorka neustále říkala že může být mimi v ohrožení a posílala mě do nemocnice na monitorování srdečních ozvů mimča....
Hlavně bud v klidu,to ti prospěje nejvíc

dashak
18. únor 2008

Ahojky, kristino v tvém případě by bylo vyvolání porodu možná nejlepší, pokud se to vůbec dělá a nenastupuje rovnou císař. Pokud jde teda o preeklampsii, záleží jak vysoký máš ten tlak a tu bílkovinu.
Defakto totiž není na co čekat, mimi je už v podstatě "hotové", takže by to bylo menší riziko než čekat na porod, kdy můžeš pak dostat nedejbože eklamptické křeče 😝 a budete v ohrožení života oba. Co já vím, většinou se u preeklampsie nečeká a okolo 38 týdne už se řeší raději porodem.
Kolik ti naměřili ten tlak? Já nakonec rodila v 31+6 se 170/110, samozřejmě císařem

A možná nejlíp by ti poradila diskuze porodní báby ve volné diskuzi

krista
17. čer 2009

jennna • 39tt • 15. květen 2009 ve 20:11
ahojte maminky.... Chcela by som poprosiť o skúsenosti maminky, ktoré si prežili tehotenstvo s preeklampsiou alebo tehotné čakateľky, ktorým bola táto diagnoza určená...aj ja som jedna z nich... aké sú názory vašich lekárov, čo to obnáša a aké riziká....čo vám doporučujú a podobne....

kotatko
5. dub 2010

Ahojky, tak já jsem u druhéhe těhu měla preeklamsii. Měla jsem všechny příznaky jen bílkovina v moči byla hraniční a tak jsem byla doma i s tlaken 160/105. Brala jsem Dopegyt a do slova přežívala. Jela jsem na úsporný režim. Starala jsem se jen o to nejnutnější okolo dětí (mám starší dvojčata) a na víc jsem se nezmohla. Odmítal mi spolupracovat mozek, byla jsem totálně vyčerpaná, nesoustředěná, špatně jsem viděla... Pak přišly neutlumitelný bolesti hlavy. Věděla jsem, že mám jet v takovým případě na kontrolu do porodnice.... tam mě opět poslali domů... po 3 dnech bolestí jsem tam jela zas.... tentokrát. Mi jen řekli, že si mě tam nechají a že mi udělají zátěžový test.
Tento test mi spustil překotný porod a za necelý 2 hodinky jsem objímala Williho v náručí.
Otoky zmizely do 14 dnů, tlak se snížil snad ještě v porodnici. Ovšem dnes má Willi půl roku a jsem stále jako zbitý pes. Vůbec jsem se po tomto těhu nedostala zpět do fizické kondice....mám pocit zvýšené únavy, nesoustředěnosti... . Máte některá s tímto zkušenoust?
Ještě dodávám, že po dvojčatech jsem po pár dnech běhala okolo domácnosti a zvládala vše v plné síle.

schatje
6. dub 2010

Ahojte.Ja som mala pri malom pred 2 rokmi preeklampsiu v 37+1 a to som mala tlak 180/120 a uz ma brali na sal.Teraz som v 34.tyzdni a zase sa mi dviha tlak tak sa zacinam obavat aby som to neprezila znovu.Chcela by som vydrzat apson do 9 mesiaca ale praca pri malom ma dost vycerpava a tiez sa citim velmi unavena. V akom tyzdni si bola kotatko ked sa ti narodil malicky?

kotatko
11. dub 2010

Ahojky, já jsem naštěstí byla 38+0 takže malý se narodil už v termínu. Je to zdravý pohodový miminko. Jen ze mě je totální troska. Vůbec nechápu jak mě toto těhu dalo tak zabrat. Dvojčata jsem před tím odnosila téměř úplně v pohodě a brzo jsem byla zas v plné kondici.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru