Příšerná bolest děložních vazů. Pomůže na to něco?

cherie24
18. zář 2021

Ženy nemáte někdo zkušenost s tím, co by mohlo pomoct na bolest děložních vazů? Už víc jak 2 dny mě to hrozně bolí a to tak, že to dospělo až k tomu, že jsme v noci zburcovali babičku, aby dojela hlídat malou a jeli jsme na pohotovost. Dle ultrazvuku a kontroly je mimi v pořádku, žádný nález k předčasnému porodu, dostala jsem injekci magnezka, prý abych se alespoň dneska vyspala a s úplně stejnými bolestmi mě zase poslali domů. Já už ale nevím, jak si lehnout, jakou pozici zvolit, abych si aspoň trochu ulevila, bolí mě to tak, že mi je z toho už i na zvracení a do breku. Vystřeluje mi to z podbřišku do třísla a do stehna a už nevím, jak dál. Není cokoli, co by pomohlo? 😩

makovice88
18. zář 2021

@cherie24 Nevim, jestli pomuzu, ale minimalne ti muzu napsat, ze to mam taky. Mozna ne tak strasnou bolest, ale neco dost podobneho.
Kdyz jsem cekala prvni, asi od toho 8. mesice jsem mela hrozne bolesti spodku, jen na prave strane. Doktor mi tvrdil, ze to hlavicka naleha a to me boli. Az po porodu se zjistilo, ze mam vychylenou stydkou sponu na jednu stranu. Nikdo mi s tim nedovedl pomoci. Chodila jsem k fyzio a cvicila specialni cviky, protoze neslo o sponu jako takovou, ale o vazy, ktere jsou na ni "prichycene". Tahnou se od bricha, pres spodek az do stehna. To mi trochu pomohlo.
Ted jsem tehotna podruhe, zase 8. mesic a bolesti mam stejne. Nekdy chytnu i krec do svalu v podbrisku na prave strane, vystreluje to pres trislo do stehna. Ale ja uz vim, z ceho to mam a ze musim vydrzet, nez budu moct cvicit. Fyzio rikala, ze mam cvicit i v ramci tehotenstvi, ale ja se tak bala, ze jsem se na to vyprdla. 🙈
Tezko rict, jestli u tebe je to to same. Muze a nemusi. Vazy se proste uvolnuji. Nevim, v jakem jsi tydnu, ale telo se tak pripravuje a proste se vsechno povoluje. Pomoci od bolesti neumim poradit, me pomaha byt trochu v pohybu, vylozene nelezet. Rano, kdyz vsatnu, tak me to boli nejvic.

veroniquecz
18. zář 2021

Našla bych Si fyzio, popr. PA, která poradi. Co třeba bříško podvazat šátkem, aby uvolnilo vazum?

makovice88
18. zář 2021

@cherie24 Jeste mi fyzio rikala, ze kdybych mela ted jakekoliv problemy, at prijdu a ze me zatejpuje. Tak treba by to slo i u tebe. Ja teda nejdu, protoze ty tejpy na sobe nesnesu, ale treba by ti to pomohlo.

kacaba85
18. zář 2021

Popros fyzioterapeutku o zatejpovani 👍

cherie24
autor
18. zář 2021

@makovice88 no o tom, že mám fyzio problém vím. Mám oslabený střed těla, po porodu jsem na to cvičila, protože mi zůstala distáza a bohužel jsem si v šestinedělí udělala kýlu. Takže kromě té šílené bolesti vystřelující z levé strany břicha do třísla, mě to bolí i od beder a to mi jde zas přes zadek do půlky stehna. Takže fakt radost. Jsem teprve 24. týden a fakt nevím jak to dám do konce. 🙈 Ale když se hýbu je to opravdu paradoxně mnohem lepší, než když si jdu lehnout. To je pak šílená bolest a spánek vůbec nepřipadá v úvahu 😩 Na pohotovosti mi říkali, že si mám lehat a odpočívat. Ležet mám prý na té straně, která mě bolí, že mi to pomůže, ale přijde mi to pak mnohem horší teda. Ráno jsem už jen ležela na gauči a brečela bolestí. Jak jsem se rozhýbala, tak už se dá fungovat, jen mi občas projede křeč do nohy a klinkne mi noha. 🙄

cherie24
autor
18. zář 2021

@veroniquecz já si břicho vážu. Doporučila mi to i fyzio kvůli kýle, abych ulehčila břichu. Akorát že se mi povedlo najít jen jednu paní, která to v okolí váže a ta je zrovna po operaci zad a pak vím o jedné v Olomouci, která dělá i začátkem října kurz i pro páry a to zas úplně nevím, jak vymyslet s malou a hlídáním 😞 Takže teď zkouším úvazy podle návodu, některé mi sedly některé vůbec ne, ale nikdo mě u toho reálně neviděl.

rubesovak
18. zář 2021

Pomohlo mi zatejpování bříška, u nás to dělá přímo paní doktorka z porodnice a byla to neskutečná úleva

vendes
18. zář 2021

Lněné semínko a rebozo podle rady PA. Také jsem s tím byla teď při třetím těhotenství na pohotovosti. Bála jsem se, že je něco špatně s jizvou po císaři. Dali mi dva sáčky magnosolvu denně, ty ale neužívám. Přijde mi to moc, piju půlku pytlíku, někdy nic.