Problémy s imunitou. Pomůže vitamín D3?

kecafon
21. led 2020

Hezký den všem,

mám dotaz ohledně imunity.Mám s ní problémy, jsem často nemocná, nachlazená.Můj doktor mi nedávno řekl, že bych si měla nechat udělat krevní testy, tak jsem to udělala a z výsledků je prý jisté, že mi chybí dost důležitých látek v těle, dokonce i vitamín D3, který je na imunitní systém prý důležitý.Praktik mi navrhl, abych zkusila Vit.D3 spolu s vápníkem a K2.
A já se tedy ptám tady, jestli to máte někdo podobně a jestli jste to tak také brali.Já jsem prošla net a zjistila jsem, že to tak je, že déčko má vliv na více jak 200 procesův těle a mezi nimi je i ta imunita.Za jak dlouho se vám to zlepšilo?A jaký doplňky jste měli?Mě doktor doporučil Biomin.Jsou to prý 100% přírodní produkty.Koukala jsem na ceny a jde to.
Díky za vaše zkušenosti.

karla2015
21. led 2020

Ahoj, ja chodim primo na imunologii, mam nejake prasky na podporu imunity (na predpis), ale stejne sem sem tam nemocna...jeste si chci koupit lichorerisnici, je dost doporucovana, prirodni....ale bojim se, ze je to beh na dlouho trat...jinak beru jeste vit. D

kajalka
21. led 2020

Co jsme začli brát vyšší dávky D3 s K2, nejsme prakticky nemocní 🙂

dandaa
21. led 2020

Co zkusit vitamínové infuze? Kolem nás je mělo několik lidí a všichni zdravotně v pořádku. Také plánuji jít až porodim.

kecafon
autor
22. led 2020

@dandaa to už jsem podstoupila, ale moc velký efekt to na mě nemělo, tak doufám, že teď mi pomůže tohle.

kecafon
autor
22. led 2020

@karla2015 Doktor říkal, že na tu imunologii je čas, že mě tam pošle, pokud mi tohle nepomůže dlouhodoběji, tak uvidím, no.Prý budeme hlídat tu hladinu v krvi a pak se uvidí.O lichořeřišnici jsem také uvažovala, ale zatím nevyzkoušela.

kecafon
autor
22. led 2020

@kajalka Fákt, tak to je super, tohle jsem asi potřebovala ,,slyšet".Doktor v to hodně doufá, má s tím prý velmi dobré zkušenosti, tak jsem chtěla vědět, jestli to opravdu funguje v praxi.Budeme hlídat tu krev a pak se uvidí.Ten vápník a D3 se mi hodí i na problémy s klouby, takže snad to bude pomáhat celkově.

kejt29
22. led 2020

Taky jsem cetla, ze vitamin D je pro imunitu dulezity...

verunka_korunka
22. led 2020

Dcera (4,5roku) je casto nemocna, v listopadu jsem se nastvala, zacala vic hledat jak ji pomoct s imunitou. A krom vutaminu c co ma od rijna jsem pridala d3 a laktobacily (probiotika a prebiotika). Vim ze ma problemy se strevni mikroflorou, kdyz chytne nejake prujmy tak to u ni ma vzdy sileny prubeh. A musim zaklepat, i kdyz chodi do skolky, tak zatim se drzi. Ted jen par dni trochu kaslala, jinak je v poradku. Loni to bylo 2 tydny skolka a 2-3tydny doma s rymou a kaslem a tak porad dokola. Nic strasneho, ale otravne to bylo...

dandaa
22. led 2020

@kecafon a kolik dávek?

piskoteka
23. led 2020

@kecafon Dobrý večer 😊 Hlavní dějiště imunity se odehrává ve střevech. Určitě si pomůžete když si koupíte omega-3 tabletky (mají i ten Vit D) plus každý den vypijte sklenici kefíru. To dělá s imunitou zázraky. Pokud to chcete podpořit i nějakou bylinkou, tak echinacea. Přeji ať se problém vyřeší 😊

teckadvojtecka
23. led 2020

Tak to já jsem mívala strašné problémy s imunitou, každou chvilku jsem bývala nemocná, hlavně na podzim a zimu. Stačilo, aby mě někde ofouklo nebo aby nějak kolísala venku teplota a bylo to. Během druhé půlky posledního těhotenství, které vycházelo na podzim/zimu, jsem jedla tobolky s rybím olejem. A ejhle, co jsem nezjistila, vůbec jsem nebyla nemocná! Googlila jsem a vygooglila jsem, že pravidelné a dlouhodobé užívání rybího oleje přispívá ke značnému zlepšení imunity. Letos už od podzimu jedu na rybím oleji a (musím to zaťukat) ještě jsem nebyla nemocná.

kecafon
autor
31. led 2020

Ahoj všem, moc děkuji za příspěvky, které mi pomohly se do tohoto tématu nějak více zasvětit.Ten Biomin jsem si nakonec koupila, mám jak vit.D3, tak K2 i calcium, takže budu poctivě brát.Určitě k tomu vyzkouším i vaše rady, a přidám k tomu něco od vás.
Včera jsem byla u obvodního kvůli dceři a mimo jiné mi i řekl, že D3 je vhodný také na problémy s nervovým systémem a že má i dobrý vliv na regulaci krevního tlaku, což se mi taky moc hodí, mám ho dost kolísavý.
Hezké dny všem!

125katulka125
10. únor 2020

rozhodně vitamíny a přírodní doplňky stravy, u nás jednoznačně magnesium

kecafon
autor
19. únor 2020

@125katulka125 Ahoj, ano magnesium beru občas také, hlavně, když mám křeče v lýtkách, tak mi to pomáhá.Ten Biomin právě má přírodní doplňky stravy, proto jsem do něj šla, snažím se žít tak nějak celkově bez chemie, pokud je to jen trochu možné.Momentálně kolem mě řádí všude viroza a chřipka, já odolávám, takže to asi opravdu začalo působit.Kdybych to věděla před více lety, mohla jsem toho všeho být ušetřená a neládovala bych se zbytečně ATB.