Prodloužený cyklus po druhém porodu

sudylichozrout
4. bře 2019

Hoj, nemáte prosím některá zkušenosti s tím, že se po porodu protáhne cyklus? Před dětmi, po prvním porodu i po SP jsem mela cyklus pravidelný, dlouhý 30-32 dnů. LF mám 10-11 dnů. Ovulace přicházela vždy 20.-22. DC. Po druhém porodu jsem kojila sedm měsíců bez menstruace, pak odstavila a dostala první menstruaci přesně za 6 týdnů. Následný cyklus trval 41 dnů, ovulace přišla 30. den cyklu (pozitivní test, typická bolest v podbřišku). Teď jsem zase 30. DC a mam pozitivní ovulační test i ukázkové další příznaky ovulace. Cyklus tedy bude zase těch 42 dnů. Je možné, že se mi cyklus ještě srovná zpět, nebo už to tak zůstane? Čím si ho zase zkrátit na původní délku?
Hodně teď cvičím, zhubla jsem poslední těhotenská kila, nadváhu nemám, jinak jsem úplně zdravá, nemam ani cysty, ani žádnou gynekologickou diagnózu.
Díky moc za rady.
Díky mov.
Díky.

monkey81
4. bře 2019

Mela jsem delsi cykly, pila jsem kontryhel a srovnaly se. Ted mam spise kratke cykly, v prumeru 26 dnu.

sudylichozrout
autor
14. bře 2019

Holky, obnovuji tema a prosim o radu. Cyklus se mi opravdu prodlouzil a vypada to, ze se mi navic i zkratila LF. Ovulace probehla 32.DC kolem sedme rano a dnes 40. DC prisla rano menstruace. Volala jsem na gyndu, kde mi sestricka rekla, ze to tak zkratka ted budu mit a pokud je cyklus pravidelny, netreba resit. Jenze nezda se vam, ze uz je LF prilis kratka? Pokud se pocita od nasledujiciho dne po ovulaci, tak trvala ted jen osm dni... Mynuly cyklus devet, pokud opet pocitam jak prvni den ten nasledujici po ovulaci. Pred porody jsem mela LF 10-11 dnu (pocitano stejne).
Co s tim?

monkey81
14. bře 2019

@sudylichozrout a ten kontryhel jsi nezkousela?

hermij
14. bře 2019

@sudylichozrout Tak to je skvělá sestřička 😅 Kontryhel bych osobně nedoporučila, ten má jiné primární indikace. Jooo, výborná bylinka, ale prostě k jiným účelům, než k tomuhle,. Některé ženě "srovná" to, co zrovna žena chce srovnat, výborně, přeju jim to, ale kontryhel obecně napomáhá estrogenizaci (folikulární fáze cyklu) a ty chceš podpořit víc progesteron (luteální fáze cyklu). Zamysli se, jestli máš dostatek hořčíku+B6, B12, selenu a zinku. Progesteron podporují z bylinek třeba drmek, maca, vojtěška a pupalka. Všeho s mírou 🙂 Výborná je mateří kašička. Znám jen suplement Sarapis Plus+, který ji obsahuje v dostatečném množství navíc s Q10 pro dobré vstřebání.
Jinak, pokud jsou cykly ovulační, tak bych se délky nebála. Zdravá luteálka má mít aspoň 12 dní, ale ovlivňuje ji kde co - stres, únava, lehká avitaminóza, nadměrná estrogenizace atd. Snad něco zabere 🙂

sudylichozrout
autor
14. bře 2019

@hermij Ahojky, dik moc, doufala jsem, ze se tu objevis a napises 🙂 Mozna to zkraceni LF souvisi s tim, ze mene jim, sice stale vse, ale mene. Shodila jsem sedm kg od Vanoc (posledni tehotenska kila) A hodne cvicim. Ted mam 63 kg na 161 cm. Mam tu nejaky Pyridoxin, tak budu brat tak 60 mg denne a uvidime dal, co to bude delat. Ony jsou u nas na te gynde takove zvlastni, nic moc neresi, doktorka nesnasi sledovani ovulace, ale pece o tehotne je pak luxusni. Takze se mi zatim nechce odchazet, kdybycjom se nabodou jeste rozhodli pro tretatko. Po SP jsem mela taky dva cykly 46bdnu a pak se to zacalo rovnat, tak uvidim, treba mam vse jeste porad rozhazene po porodu, i kdyz je to 11 mesicu.
Kazdopadne moc dik, zes napsala.