První menstruační návštěva. Co do krabice první pomoci?

olikiki
29. říj 2024

Ahoj chtěla bych poprosit o radu. Chci pro dceru udělat krabici první pomoci při první návštěvě. Máte nějaké typy a rady co do ní připravit. (Na netu sem toho moc nenašla)
Moc děkuji za rady

mollyweasley
2. lis 2024

No, tampony a podobné zaváděcí věci jsou na začátek opravdu blbost. Obě dcery byly od 10 let poučeny, kde jsou v bytě vložky (já sama je nepoužívám) a jak se lepí na kalhotky. Po zkušenostech se starší jsme museli mladší poučit i o tom, jak to na sobě pozná, protože první krev nemusí být rudá. V aktovce nosí vložku.
Úplně moc nevím, co jiného by napoprvé měla mít u sebe.

hanka_12345
2. lis 2024

@skororozvedena ja vim me to pohlavi je taky jedno jen rikam ze bych vlastne nevedela jak se s tim popasovat a jsem rada ze nemusim 🙂

gruyerre
2. lis 2024

@mollyweasley proč blbost? Asi jak pro koho. Například já tampony používala úplně od začátku a předpokládam, že nejsem jediná na světě. Vložky se mi vždy eklovaly, ty bych nesnesla. Takže já bych určitě nabídla i ty tampony, ať si vybere.

lennus
2. lis 2024

@felis Souhlas, doteď některé kamarádky používají výraz jahůdky, berušky. Nelíbil se mi ani výraz měsíčky, jako puberťačka jsem samozřejmě používala hanlivý výraz krámy a menstruaci jsem začala mít ráda až po porodech a používám tento výraz, i moje šestiletá dcera občas zmíní a ví o tom už dost. Prostě se ptala a já vysvětluju úměrně k věku.

Jen nejsem velký fanda intimních gelů. Mám doma a občas použiju, ale ona stačí voda.

lennus
2. lis 2024

@hanka_12345 Úplně normálně😉😁

bessinka
2. lis 2024

@izz76 já měla 1.ms v 10letech.ale taky mám od 10let těch 177 cm co v dospělosti 🙂.byla jsem ve třídě mezi 1.a když se nad tím zamyslím,že už žiju 27let s menstruací tak to je hustý teda...mě na to nikdo nepřipravil,samozřejmě mi to prosáklo až na kalhoty ve škole.mám z toho trauma doteď.tak to možná pro jistotu proberte,ať je malá připravená.radši dřív,než později.

izz76
2. lis 2024

@bessinka Ale já nikde nepíšu, že moje 10 letá dcera neví co je menstruace. Vzdyt jsem psala,ze u nás v koupelně jsou menstruační potřeby normálně k dispozici a ze,dcera ví co to je a na co to je. Jen jsem v příspěvku dodala,že má ještě čas. Načež se mě tu všichni snaží přesvědčit,že ve 4tride má menstruaci snad polovina holek. Což nemá a ani si nenosí sebou vložky do školy, kdyby náhodou to přišlo. Záměrné jsem toto téma nadhodila před kamarádkami které mají dcery v tomto věku a ani jednu nenapadlo, že by už ted měly jejich dcery které váží kolem 30kg dostat menstruaci.

mollyweasley
2. lis 2024

@bessinka Mám MS od desíti, takže teď už 27 let a od 4. třídy 177 cm!
Akorát já jsem tedy byla poučená...

bessinka
2. lis 2024

@izz76 nevím,myslím,že jsem nenapsala nic,aby ses mohla čertit.hezkej večer

bessinka
2. lis 2024

@mollyweasley jako žes to měla stejně?

ada22
2. lis 2024

Tak 30 kg holka asi ne, ale ve čtvrté třídě jsou už holky, kterým rostou prsa a ochlupení, tam je pak celkem na místě je do té školy vybavit. Případně předem ukázat jak se pomůcka používá.

veruuu_kubesovic
2. lis 2024

@ada22 moje dcera je ve 4.tride, má 10let, váží 30kg, prsa ji nerostou, ani žádné ochlupení, menses nemá a ve škole spolužačky stejně tak 🤔 já sama jsem menses dostala az v 15letech, už tehdy jsem v 9.tride do školy nosila intimky a vložky...pro případ co kdyby náhodou? Měla jsem starší ségry, takže ty mě vybavily...

mollyweasley
2. lis 2024

@bessinka Jsi moje dvojče? 😆

bessinka
2. lis 2024

@mollyweasley to nevím 🙂odkud jsi?