Psychické problémy. Máte někdo podobné zkušenosti?

13. zář 2020

Ahoj všem, už nějakou dobu uvažují nad návštěvou psychologa. Zatím jsem vždy došla k názoru, ze to není tak strašný, abych musela vyhledat pomoc. Řeším už několik let manželovy nevěry, psychicky nátlak, svůj vlastní neúspěch, pocit se stále někomu omlouvat, dokazovat, ze jsem dobra, nízké sebevědomí. Teď mám dvě malé deti a s roli matky sem se taky musela ztotožňovat dyl. Často jsem na deti nepříjemná a to mě stve nejvíc. Bývám často vycerpana, mám pocit, ze mě nic nebaví ani byt doma s dětmi..... Došlo to tak daleko, ze mivam hysterické záchvaty breku, nemohu se poradně nadechnout, uzaviram se do sebe, nechci se s nikým moc vídat.... Uvažovala jsem nad nějakými léky na nervy..... nevím, už jen to sem napsat mi pomáha vidět, ze toho je dost. Ale nevím, jestli by mi návštěva psychoterapie pomohla. Možná by jen stačilo na par dni vypadnout.... prosím, mate někdo podobné zkušenosti? Moc dekuju za rady předem. ❤️

ariadna12
13. zář 2020

Osobni zkusenosti nemam, ale minimalne psycholog, popr. psychiatr by mohl pomoci, nekdy je dobre dostat pocity ze sebe ven a videt veci z pohledu jineho cloveka, nekomu pomohou treba jen lehka antidepresiva a terapie, nekomu pomuze se vypovidat, pojmenovat veci a najit pevnou pudu pod nohama.

malenka3
13. zář 2020

Psychiatr píše léky, ale nezajímáš ho. Tobě by asi pro začátek stačilo se vypovídat a před někým si to srovnat, myslím, že na pár dnů vypadnout v takhle naakumulovaných problémech už nepomůže. Takže nějaký psycholog nebo terapeut, on může pak infikovat slabý antidepresiva přes nějakého psychiatra. Držím palce, ať najdeš někoho dobrého, ideálně přes reference, protože to je základ najít dobrého.

pipi_puncocha
13. zář 2020

Ahojky, já chodím na psychoterapii a nijak se s tím netajím, než jsem začala, tak jsem si myslela, že mé problémy nejsou "tak vážné," abych to musela řešit s odborníkem, ale musím říct, že mi to opravdu pomáhá a ze svého okolí znám jen málo lidí, o kterých bych si troufla říct, že by to nepotřebovali. Zkus to a uvidíš, někdy je úlevné se i jen vypovídat někomu, kdo tě neposuzuje, nepřerušuje, nedává nevyžádané rady...

malenka3
13. zář 2020

*indikovat antidepresiva samozřejmě 🤦‍♀️ ne infikovat 🤣 a psychiatra nezajímáš v tom ohledu, že u něj se nevypovídáš, na to on nemá čas.

konidana
13. zář 2020

Neodkladej to. Ono se ti to zda ještě dobře ale už není. Já psychologa odkládala asi rok a další rok nějakého hledala. A pak jsem zkoncila na psychiatrické pohotovosti. Už to dal jinak neslo. Pocity méněcennosti a neschopností, řvala jsem na deti a pak probrecela hodinovou cestu do práce. Naštěstí mne kamarádka na telefonu dokopala do toho krizového centra. Hned mi tam pomohli. Dali leky a za par dni mi hned doporučili další terapii. Jak psychoterapie tak psychiatra na medikaci. Po dvou letech ze mne byl zase člověk a ne jen hromádka neštěstí.

marketanova
13. zář 2020

Dobrý večer, kamarádka má už psychické potíže, nedaří se jí otěhotnět a bojí se jít na ivf, poradíte?

malenka3
13. zář 2020

@marketanova těžko radit takhle zprostředkovaně, musí si najít prostě odbornou pomoc, nějakého psychoterapeuta, pokud to nezvládá sama

levandule_k
13. zář 2020

Zkušenost nemám, ale určitě je dobré se před někým vypovídat. Psychoterapeut navede člověka k řešení problémů.

@marketanova Hlavně to musí řešit ta kamarádka, psychická pohoda značně zvyšuje šanci na otěhotnění. Hlavně nevíme jakou má diagnózu ona a v jaké kondici jsou spermie jejího partnera.