Reakce kůže na škrábnutí u ročního dítěte

himerka
5. srp 2015

Ahoj, ráda bych se zeptala, jestli někdo nezná problém u malinkých dětí s reakci kůže na škrábnutí. Jonáškovi je rok a stačí malinké škrábnutí, třeba jenom se poškrábe nechtíkem, nebo jenom se o něco odře, otlačí - co je při lezení na čtyrech venku pořád a hned má reakci jak po štípnutí komárem. Bíly otok a zarudlé dokola. Takže vypadá jak kdyby byl někde v hnízdě komárů. Doteď to neměl, až teď, tak čtyři dny. Někdy jsou to dost velké plochy, pokud se třeba odře o zeď, normálně by nic nebylo vidět, ale teď tam má vždycky jak kdyby bílý puchýř zarudlý kolem. Tak jestli to je nějaká reakce na ty vedra, nebo nevím. Asi mu to musí být i dost nepříjemné. Nevím. Nezná to někdo?

bareen
8. říj 2018

Dobrý den, zjistila jste, co tyto reakce kůže znamenaly?
Dvouleté dceři se přesně to samé začalo dělat z ničeho nic.

himerka
autor
8. říj 2018

@bareen
Dobrý den,
nakonec jsem se při nějaké prohlídce ptala dr. a ten to trochu odbyl a říkal, že to nic není, že to přejde. A přešlo. Nevím už ani jak dlouho to trvalo, už je to 3 roky 🙂 Teď s tím problém nemá. Trochu jsem podezírala to teplo, ale teď takové teplo není. Nikdo tomu nevěnoval pozornost a tak jsem mu dala pár krát zyrtec kapky, aby ho to nesvědilo a nějak to přešlo. A od té doby se to už nestává. Tak doteď vlastně nevím co a proč to bylo...🙂

bareen
8. říj 2018

Moc děkuju za odpověď i po takové době. Nikde na internetu jsem o ničem takovém právě nenašla ani zmínku, kromě Vašeho dotazu.
Tak ještě vytrvám, jestli to přejde. 🙂