Rengen hrudní páteře - jak si ho nechat udělat?

heluska0
6. led 2019

Holky jdu si pro radu . Již delší dobu mám pocit bolesti Mezi lopatky a více kolem pravé lopatky . Vystřeluje do pravého ramene a hrudníku . Obvodní vždy napsal léky na uvolnění svalů . Zašla jsem v pátek na neurologii Paní doktorka prohlédla stín , že mám zablokované záda a stuhle svalstvo ze stresu . Podala obstřik párkrát zatočila rukou a hotovo . Doporučení magnézko , a psychiatrii . Ještě ten den jsem šla na rengen th hrudni páteře . Napadlo mě jestli se při rengenu vidí i plíce ? Fotili zepředu a z boku . Manžel tvrdí že ano jen se to nepopisuje a lékař vyhodnotí jen to co žádá lékař . Údajně při rengenu se vidí vše a kdyby něco na plicích bylo vidět tak to do zprávy napíše . Že přece nejde vyfotit jen kosti aniž by plíce nebyli vidět .

fly80
6. led 2019

@heluska0 jsou vidět i plíce 😉

heluska0
autor
6. led 2019

@fly80 Děkuji tak kdyby si všiml nějakých patologických změn upozornil by na to ?

fly80
6. led 2019

@heluska0 určitě. Prohlidnou všechno.

heluska0
autor
6. led 2019

@fly80 Děkuji

bamak
6. led 2019

@heluska0 plíce vidět jsou, ale ne celé a také je snímek jinak "tvrdý" právě aby se odstinily plíce a srdce a byla vidět kosti, takže něco výrazného na plicích by vidět bylo a popsali by to, ale ne všechno.

heluska0
autor
6. led 2019

@bamak Děkuji vzpomněla jsem si na babičku která podlehla rakovině plic přišlo se na to pozdě . Proto mě napadlo jestli by při tom rentgenů byl vidět nádor

bamak
6. led 2019

@heluska0 možná ano, možná ne. Zalezi jak velký, kde umístěny.... Kouris?

heluska0
autor
6. led 2019

@bamak Bou žel ano , nekašlu dušnost nemám je mi 38 let snažím se přestat

bamak
6. led 2019

@heluska0 jo, to bys opravdu měla. Nádor plic je z 90% vyvolaný kouřením, u žen častěji a jestli to máš ještě v rodině.... Kasel a dechové potíže jsou až pozdní příznak. Pokud se bojíš přestaň kouřit a popros o rentgen plic.

xkalisto
6. led 2019

Ale jinak podobné bolesti přesně jak popisuješ jsem měla taky a byla to regulérně blokáda žeber. Měla jsem ochablé zádové svalstvo a tahala všechno ramenama. Na rehabce mi to dali zas do pohody, naučili cviky na zlepšení a zas dobrý.

heluska0
autor
6. led 2019

@bamak Děkuji budu muset , ale můj Dr se k rentgenů plic nemá prý není potřeba je to od zad

heluska0
autor
6. led 2019

@xkalisto přesně tohle mi řekla neuroložka , ale rehabilitací nenapsala . Zkusím ještě fyzioterapeuta

bamak
6. led 2019

@heluska0 to ano. Spíš jsem myslela něco ve smyslu....Paní doktorko mám strach z rakoviny plic a prosím Vas o rtg plic pro můj klid. Zároveň jsem díky tomu přestala kouřit.....nemyslela jsem tím, že tyto potíže máš od plic.

heluska0
autor
6. led 2019

@bamak Děkuji jednou jsem Dr řekla , že se bojím rakoviny a on , že všichni jsme ohrožení rakovinou či do nás valí a byl dosti hlasitý .