Revize nebo počkat? Co byste dělaly vy?

doublefantasy
21. črc 2020

Ahoj holky, vypadá to, že mě potkal samovolný potrat. V 5+5tt jsem začala mít bolesti a krvácet, krvácení trvalo jen 1,5 dne a bylo silné i se sliznicí. Pak jeden den špinění a pak 9 dnů úplně bez potíží. Poté se mi zase rozjelo krvácení, jako slabá MS a trvá to 4 dny. HCG mi klesá, ale dost pomalu. Doktor mi napsal žádanku na revizi. Ale já bych ještě chtěla počkat. V děloze od začátku vůbec nic neviděl, možná to mohlo být i ve vejcovodu, ale tam taky nic neviděl.
Nemám teplotu ani žádné bolesti. Mám pocit, že by to chtělo ještě trochu času a třeba se to srovná samo. Od toho prvního krvácení je to teprve 16 dnů. Jsem už po jedné kyretáži a po jedné hysteroskopii.
Co byste dělaly vy? Máte podobné zkušenosti? Mám zkusit nějaké bylinky, kontryhel...? Moc díky...

hvezdicka09
21. črc 2020

ahoj, já jsem myslela, že takto brzy se revize snad ani nedělá 😲 já měla spontánní potrat myslím 5+6 tt a na revizi mě doktorka neposlala, měla jsem cca 10 dní postupně slábnoucí krvácení. ten doktor, který ti napsal žádanku na revizi, je tvůj gynekolog? na tvém místě bych jela do nemocnice na gynekologickou ambulanci (pohotovost), ať ti řekne názor i jiný doktor. hodně štěstí 🙂

doublefantasy
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
klokanka31
21. črc 2020

@doublefantasy Abys neměla mimoděložní...

doublefantasy
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
nejkulatoulinkatejsi
21. črc 2020

Ahoj, já jednou samovolně potratila asi v 5+6, odešlo všechno. Teď před dvěma měsíci mě to potkalo znovu, ve formě ZT. Chtěla jsem počkat, já sice byla v 9. tt., ale plod odpovídal 6+1. Za tyden se mi rozjela MS, ale byla dlouhá. Po dalších 2 týdnech jsem sla na kontrolu a zjistilo se, že mám plnou dělohu zbytkové tkáně, takže jsem na revizi stejně musela. Už to bylo dlouho, nechtěla jsem riskovat. V dubnu jsem otěhotněla, v květnu zjistila, že se jedna o neprosperujici těhotenství, tyden čekala na MS, krvacela jsem 3 týdny, a teprve před týdnem jsem byla na revizi a příští tyden jdu na kontrolu a doufám, ze už bude všechno za mnou. HCG mi taky klesalo pomalu, vlastně vůbec nekleslo na nulu, když jsem měla v děloze ta rezidua. Dělala jsem si test ještě den před revizí a byl stále pozitivní. Já za každou cenu chtěla, aby se s tím tělo vypořádalo samo, a bohužel.

doublefantasy
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
marta_kovar
22. črc 2020

Ahoj, já jsem měla zamlklé v 10 tt. Miminko odpovídalo 7tt bez srdeční akce. Kyretáž jsem odmítla s ohledem na můj věk. Lékařka mi dala 2 týdny na samovolný poprat ale řekla mi všechno co se může stát. HCG klesalo a tudíž proto jsem se takhle rozhodla. Pila jsem hodně šalvěj (podporuje potrat) a mně to asi vážně pomohlo. Odešlo ze mě to co mělo a měla jsem normální kontrakce. Po 2 týdnech na kontrole čistá děloha, takže jsem byla moc ráda a měla jsem čas se nějak “pomyslně” rozloučit.

doublefantasy
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
doublefantasy
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
nejkulatoulinkatejsi
22. črc 2020

@doublefantasy Určitě počkej, pokud nemáš problémy. Není kam spěchat. Děloha mě nebolela, žádné teploty jsem neměla. Vlastně mi bylo skvěle... proto jsem vůbec nečekala, že v děloze rezidua budou, kór když jsem tak dlouho krvácela. Bylo to pro mě překvapení, skoro šok. Dokonce i v krevních testech jsem měla leukocyty v normálu, sama doktorka říkala, že zánět tam není, ale že už to jsou opravdu skoro dva měsíce, ta rezidua tam jsou a vyplňují celou dělohu a děložní hrdlo bylo stažené a na další krvácení to nevypadalo, jako že by to odešlo samo. Takže tak. Držím palce. 🙂

doublefantasy
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz