Špatný výsledek cytologie

desdemona003
26. únor 2018

Byla jsem asi před měsícem na gynekologii na kontrole. Brala mi stěry z čípku. Teď mi přišla zpráva od doktorky, že v cytologii byl drobný nález. Objednat se na kontrolu za 3 měsíce. Já jsem plašan a mam z toho hlavu. Máte někdo zkušenost?

milisent
26. únor 2018

Kdyz mas prijit na kontrolu az za tri mesice a bez nejakeho preleceni tak to nebude nic strasneho. Mne volali, ze mam prijit hned, ze dostanu nejake cipky na preleceni. Mela jsem HPV virus

mikiva
26. únor 2018

Mam zkusenost a co Ti fakt radim, je tu lhutu dodrzet. To je to jedine, co ted muzes delat a je to dulezite. Budou si Te vic sledovat pro pripad, ze by se neco delo, ze by se to horsilo, aby se to zacalo co nejdriv resit.
Taky jsem chodila po trech mesicich, nakonec jsem byla na drobnem ambulantnim zakroku. Jsem naprosto v poradku, zadne nasledky, vsechno v poradku.
Hlavne nepanikar - ja byla po..... strachy a k nicemu mu to nepomohlo 🙂
Kdybys chtela cokoli vedet, napis tady nebo sz.

desdemona003
autor
26. únor 2018

@mikiva Já právě taky panikařim. Doktorce jsem nevolala,proto že napsala za tři měsíce. Tak snad to bude v pohodě. Menstruaci mám pravidelnou nic nepozoruji tak díky holky za uklidnění.

mikiva
26. únor 2018

@desdemona003 Drzim palce!

j.a.n.i
26. únor 2018

@desdemona003 Nález na čípku nemá s menstruací nic společného, ale jinak buď v klidu, vyšlo tam něco podezřele, tak to chtějí zkontrolovat, buď se to za ty 3 měsíce zopakuje a pak tě pošlou na podrobnější ke specialistům nebo to bude OK.

eviicka
26. únor 2018

@desdemona003 měla jsem to také tak, od velké paniky mě zachránilo jen to, že mi doktorka poslala pozvánku až za ty tři měsíce (takže jsem panikařila jen necelý týden). Na webu jsem se ale dočetla, že je to celkem běžné (jsou různé stupně nálezu a tenhle je ten nízký), je to už hodně let, pak na dalších odběrech bylo všechno v pořádku.

priefi
27. únor 2018

@desdemona003 ja to taky tak jednou mela, na dalsi ko udelali ster a uz vse bylo ok 😉

kridav
27. únor 2018

Když jsem byla loni na prevenci,,tak mám vždy ta 14 dní volat na výsledky, nějak jsem na to zapomněla a řekla jsem si, že vždy to byli ok. A když jsem byla teď v únoru na prevenci, sice doktor mi nic neřekl, ale z karty jsem vyčetla, že jsem loni měla nějaký nález a doporučená kontrola za půl roku. Tak jsem se docela bála, ale teď byly výsledky v pořádku. Tak jsem se pak na to doktora ptala, a nějak mi to vysvětlil. Dost se mi ulevilo, že když jsem se na to jednou vyprdla tam nevolat, tak hned takhle, ale dobře to dopadlo. Pila jsem dost kontryhelový čaj, je to ženská bylinka, tak na to možná mohl mít vliv.

galikl
27. únor 2018

Ahoj. Hlavně klid, pokud tě nežene na kontrolní biopsii čípku (odebrání dalšího vzorku) tak se nic tak vážného neděje a stačí pouze pozorovat, popřípadě přeléčit čípky. Já jsem taky chodila na gyndu pravidelně,ale s přechodem k jinému doktorovi přišel také špatný výsledek, nicméně opravdu špatný, takže mě čekala biopsie, která potvrdila určité změny na čípku (CIN III), nicméně stále se nejedná o rakovinu, takže jsem musela podstoupit konizaci čípku (odstranění špatné tkáně). Pokud chodíš opravdu pravidelně, tak to vždy podchytí včas. Ale pokud to nechtějí dál řešit, tak bud v klidu 🙂

j.a.n.i
27. únor 2018

@galikl Tak upříměně tedy ze změn CIN III už by celkem nervozní byla.

galikl
27. únor 2018

@j.a.n.i No však ano, ale stále se nejedná o rakovinu ale "pouze" o jisté změny, které vyžadují odstranění, protože z nich by rakovina časem být bohužel mohla. Proto zakladatelce vysvětluji, že pokud po ní nechtěli žádné další vyšetření hned, tak se není čeho bát.

desdemona003
autor
27. únor 2018

@galikl Děkuji. Pochopila jsem to tak,jen jsem asi potřebovala si přečíst, že to není problém.