Stěry na rakovinu. Gynekoložka na mě kašle?

puska123
7. čer 2020

Ted v červnu mám jít už po 4. na stěry z děložního čípku. Pokaždé tam ''něco'' bylo.
Je mi 21, přijde mi, že moje gynekoložka se ke mně chová jako k malýmu dítěti. Nikdy mi nic nevysvětlí, neukáže mi jak dopadly výsledky na rakovinu děložního čípku. I když pokaždé tam něco je, naposled mi řekla, že to může být zánět. Proč mě tedy na ten zánět neléčí nebo neudělá nějaky vyšetření.. A kolikrát musím ještě absolvovat stěry, aby se něco začalo dít? Nebo mě poslala na jiný vyštření? Má někdo zkušennost se stěrami? Chodím každy 3 měsíce.

miba10
7. čer 2020

@puska123 mám s tím úplně stejnou zkušenost jako ty. Mám jedinou radu. Změn gynekologa. Já chodila na Štědrý také každé 3 měsíce, jednou se mi dokonce povedlo, že jsem mohla přijít až za 6 měsíců 😂fiiha. No každopádně nálezy byly atd, pak u sestry přišli na pcos a já chtěla vědět jaká je pravděpodobnost, že to budu mít taky. Utrpěla mě, že ségra je něco úplně jiného a že žádné vyšetření nepotřebuji. To byla pro mě poslední kapka. Řekla jsem si o kartu a šla jinam.
Co teď chodím k dr, tak vše vysvětlil, vyšetřil a po pročtení karty se mě akorát ptal, proč jsem pořád chodila na Štědrý, když vše bylo v naprostém pořádku. Takže asi tak.
Ještě dodám, že ségra měla také problémy. Měla nepravidelnou MS a vždy ji nasadila antikoncepci a bylo vyřešeno. Žádné hledání příčiny proč nic. Na to že pcos přišli až v Anglii.
Takze doktorka stala pěkně za 💩

e7
7. čer 2020

Já jsem měla stěry asi vždy v pořádku ani to nevím, mě nic neříkal, tak jsem to brala, že je to ok ale štvalo mě, že musím na kontroly jednou za půl roku bezdůvodně 🤷 pak jsem slyšela hodně stížnosti na pana doktora tak jsem si raději začala hledat nového. U nového všechno vysvětlil, když dělal UTZ řekl mi kde co je (ten předchozí u utz ani nepipnul, neřekl, jestli je vše ok). Dokonce jsem se dozvěděla, že mám zakloněnou dělohu to jsem se taky po 8letech co chodím na Gyn pravidelně dověděla novinku 😁 jak dopadli stěry píše SMS, a když jsem odcházela a řekl mi, že se uvidíme za rok tak jsem na něj koukala a byla překvapená tak mi říká, že on body a peníze nehoní, že není třeba kontrolovat zdravou ženskou každý půlrok. Takže mi spadl kámen ze srdce, že jsem vybrala opravdu dobře. Nynější Mudr mi už hoooodne pomohl, pomohl k těhotenství, nerval do mě půl roku zbytečné hormony ale zjišťoval příčinu hned po druhé co jsem přišla, že se MS nedostavila.. určitě bych zvažovala změnu gynekologa. Hlavní je věřit doktorovi

marta_kovar
7. čer 2020

@puska123 Jelikož se o rakovinu rozhodně nejedná. Jen máš horší cytologii. To se prostě stává. Taky jsem to tak měla. A když jsem se zeptala, tak mi dva lékaři řekli, že se nejedná o nic převratného. Ale jelikož ti najdou třeba jiné buněčné dělení atd. tak si tě radši hlídají. Je to prevence, která ale neznamená, že máš rakovinu. Taky jsem chodila častěji a pak naposledy to bylo zase ok a nemusela jsem přijít dřív.
Žádný lékař, tohle rozhodně nepodcení a buď radši, že tě takhle kontrolují častěji. Navíc on o tom nerozhoduje, dostává info z laborky podle kterého musí konat. 😊

corry21
7. čer 2020

@puska123 záleží i jak moc se na svůj stav doptavas. Z vlastní zkušenosti vím že se hromada lidí na nic nezeptá, pak googluje a rozčiluje se na netu ( tím neříkám že jde o tebe, ani že tvoje doktorka je dobrá nebo špatná, jen tohle je moje osobní zkušenost). Předpoklám že jsi měla asc-us? To se holt jen kontroluje, může se přeléčit možný zánět a další kontroly. Nic víc se dít nebude, nebo spíš doufej že nebude

lachtanice86
7. čer 2020

No a ty sama ses doktora zeptala? Nebo automaticky čekáš že ti to bude říkat. Když je tam něco, tak to nebude rakovina jen nějaké zmeny a já bych byla raději, že si mě hlídají.

neomenia
7. čer 2020

Zeptej se sama, co a jak. Vsak nejsi malé dítě. Proč ses nezeptala, když to nebylo neco jasné?
? To miluju, pacienty, co se neptaji a pak se rozciluji na netu. 😁😁Znám lékaře, co se radi vykecavaji a znám i takové, co jsou spíš méně sdilni. Nesouvisi to s jejich kvalitou.
Věř, že pokud by mel podezření na rakovinu, rekl by ti. Vic si te hlida, to je dobře.

malenka3
7. čer 2020

A ptala si se lékaře? Tady tvoje výsledky fakt neznáme. Každopádně pokud tam chodíš každé 3 měsíce, je možné, že tam jsou prostě nějaké změny na děložním čípku. Těch může být spousty, rakovina to nemusí být ani zdaleka. Až bude cytologie vyhodnocena jako nález na další vyšetření (biopsie), jistě se to dozvíš. Když chodíš každé 3 měsíce, lékař si to hlídá, což je dobře. Ale pokud k němu nemáš důvěru, změn ho. Ale hlavně s ním mluv, když se ti něco nezdá.

petulejan
8. čer 2020

Já jsem chodila 20 let k jedné doktorce s vidinou,že pokud stěr nedopadne dobře,tak mi dá vědět. Bohužel nedala. Jednou jsem rok vynechala,šla tam,to mi naštvaně řekla,že jsem tam měla tenkrát nález a jakože jsem vynechala návštěvu? Byla jsem v šoku,tak jsem vypadla a hned si začala hledat nového lékaře. K tomu jsem šla za dva týdny a ten mi taky udělal stěr. Když jsem volala o výsledky te doktorce,tak mi řekla,že vše ok a když jsem volala o výsledky tomu doktorovi,tak tam byl nález. Během toho jsem zjistila že jsem těhotná,tak chtěli počkat s konizaci až po porodu. Těhotenství bylo bohužel zamlkle,tak jsem šla hned,jak to bylo možné. Takže být tebou,buď se zeptám a když nebude ochota,změním lékaře. Já teď chodím co půl roku k odbornikovi a pořád to není ok.