Syn 4 roky a zvětšená uzlina pod krkem, máte uzlinky?

lilionka
30. črc 2018

Ahoj, syn (4) má druhým rokem zvětšenou uzlinu pod krkem v miste ohryzku. Kdyz zvedne hlavu uplne jde videt, beha mi z toho mráz po zadech. Doktorka to neřeší, prý uzlina... Nikdy nezmizela, nekdy se zmensi, nekdy je vetsi. Ale říkám si, ze asi neni v poradku, ze se za tu dobu nezatahla.. Mate zkusenosti s uzlinami nekdo u deti?

ladyhacek
30. črc 2018

Syn má 3,5 má ji snad pořád co pamatuji. DR, že je to protože je nebo byl nemocný, tě bývají zvětšené uzliny. On ji má ale má ji pořád tak nás poslala na ORL snad brala i krev a nic . Takže vyšetření v pořádku, ale uzlinu na jedné straně pořád má

lilionka
autor
30. črc 2018

@ladyhacek jak velkou?

ladyhacek
30. črc 2018

@lilionka asi jako nehet u palce? cca - když otočí hlavou je to vidět

lucy_89
30. črc 2018

Syn to má taky,,, ale na boku krku. Už dva roky. Dr říkala, že to může mít klidně celý život...že pokud je volně pohyblivá, nebolí a do velikosti hrášku, tak je to v pořádku... ale taky mi to přijde takové zlváštní no...

vondracek
31. črc 2018

Dcera 4,5 roku má taktéž, na boku krku. Nebolí jí. Byli jsme na ultrazvuku, má je na obou stranách. Jen na pravé ji má větší a dobře hmatatelnou. řešili jsme s doktorem, máme hodně pečlivého. Udělal snad všechny krevní testy (včetně toxoplazmozi) a vše je OK. Prostě ji takto má a asi mít bude. Bude se prý zvětšovat, když se bude promořovat nemocí.

bartche
4. srp 2018

Dcera má zvětšení všech uzlinek na krku. Pootočí hlavu a vyskočí 3 viditelné, na druhé straně 1. Všechny jsou tak 1,5cm. Ve dvou letech operovaná, odstranili jí jednu největší (5cm), která se neztrácela. Ostatní ji tam nechali, také nesplaskávají, ale také nerostou. Nebolí, kontrolují se. Možná se trochu zvětší při nemoci, nastydnutí apod.
Testy dopadly všechny OK, tak nic neřeším 🙂