Tvrdé uzliny na krku v těhotenství

rozarka2213
10. srp 2017

Zdravím, předem se omlouvám pokud je to nevyžádaný dotaz. Ale už trochu panikařím. Jsem teprve chvilinku těhotná 5tt+4. Někdy mezi 1tt a 2tt jsem si nahmatala tvrdé nebolestivé uzliny na krku. Ihned jsem šla k doktorce, která mě poslala na krev (v tu chvíli jsem ještě nevěděla, že jsem těhotná). Paní doktorka mi řekla, že to není krevního rázu (nevím co si pod tím představit) a nasadila mi antibiotika Doxybene na 10 dnů. A poslala mě na sono. Na sonu mi akorát napsali velikost těch uzlin (12x5 a 11x6), ale nic jinýho tam nenapsali. Po dobrání antibiotik jsem šla opět na krev. A dva dny poté jsem zjistila, že jsem těhotná. Ihned jsem utíkala na gyndu, kde mi to gynekoložka potvrdila, ale mám přijít za dva týdny. Zároveň mě uklidnila, že v tak brzkém těhotenství ty ant. nevadili.
Jde mi o to, že má doktorka má dovolenou a já neznám výsledky krve. Každopádně uzliny jsou na krku pořád a teď mám i pocit, že se mi udělala další na druhé straně. Hrozně se bojím, co to může být. Žádně jiné příznaky nemám. Prosím nemáte někdo zkušenosti?

konidana
10. srp 2017

tak zduřené uzliny na krku (nebolestivé, ale trochu citlivé na pohmat) občas mívám. Je to příznak, že tělo bojuje (úspěšně) s nějakou nemocí, virem, nebo co já vám s čím. Pokud nemoc nevypukne pak uzliny splnily svou funkci. Zvětšené jsem je měla vždy nejméně měsíc, spíš dva.

rozarka2213
autor
10. srp 2017

@konidana jééé to jsi mě opravdu uklidnila. Tak nějak to mám i já. Snad to nic nebude. Já bych ani takto nepanikařila, kdybych nezjistila, že jsem těhotná. Moc děkuji

kotty
10. srp 2017

já mám nebolestivé uzliny na krku od dětství...řešila jsem to s dr. a řekla mi, že jak jsem měla často angliny tak se ty uzliny tak často namáhaly a časem se zapouzdřily a už prostě uplně nezmizí . Když jsem to řešila, tak jsem zkusmo prohmatala krk i manželovi, ale zjistila jsem, že někdo ten krk má fakt hladký :D

rozarka2213
autor
10. srp 2017

@kotty Já taky často měla angíny, celkově na ten krk trpím. Jen mě vyděsilo, že tak najednou. Hlavně, aby miminko bylo v pořádku. Už jsem se vystrašila na začátku, že jsem brala ty antibiotika. Jen to čekání na výsledky. Ale jedny výsledky už jsem měla a to mi právě řekla, že to není krevního rázu, jako třeba leukemie atd. A napsala mi ty antib. a na žádanku na sono napsala: zánět hltanu. Já jen že ty uzliny nemizí, ale asi nemá cenu se stresovat. Pomohlo mi trochu se z toho vypsat. Moc děkuji

lenka_strelenka
10. srp 2017

Velikost uzlin, kterou udáváte, je naprosto v normě (na krku se bere norma v největším rozměru 1,5 cm), navíc nejdůležtější je poměr délky a šírky uzliny, tj. jestli je oválná - což ty vaše jsou naprosto s přehledem, takže klííííd! ;)

rozarka2213
autor
10. srp 2017

@lenka_strelenka Děkuji moc!!!! 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru