Užívání léku Letrox. Máte zkušenost?

ivadavidko
21. únor 2023

Zdravím baby, chcem sa opýtať mate niektorá skúsenosť s liekmi Letrox na štítnu žľazu?, beriem ich už tretí mesiac a som tehotná v 16tyzdni. Tehotenstvo som zistila až potom ako som začala brať lieky ale Dr povedal ze ich mam brat ďalej lenže teraz posledný týždeň mi je z nich strašne zle aspoň si myslím ze je to s nich strašne sa mi točí hlava a buši mi srdce prestala som ich užívať už asi 4 deň a je mi lepšie. Mali ste s tam niektorá tiež problém alebo nie? Ďakujem

zlataberta
21. únor 2023

Sama si tento lék nevysazuj, zkonzultuj to s lékařem ,který ti letrox předepsal....v těhotenství se většinou dávka navyšuje.

michaela666
21. únor 2023

Já brala půlku tabletky, podle slov doktorky preventivně, že hodnoty nejsou špatné. Tak jsem si je prostě vysadila a jak to doktorka zjistila, strašně mě seřvala. " To chcete mít debilního mrzáka?" Přímo její slova. 😡 Tenkrát jsem to řešila s jinou doktorkou a správné dávkování je v těhotenství moc důležité pro vývoj miminka.

ivadavidko
autor
21. únor 2023

@michaela666 tak toto som vôbec nevedela ale ďakujem vám veľmi pekne určite to budem riešiť s mojou Dr ďakujem vám

michaela666
21. únor 2023

@ivadavidko Určitě za ní zajdi, třeba zkusí nasadit jiné léky. Já se v tom moc neorientuju, ale tenkrát mě tak naštvala a vyděsila, že jsem si našla jinou doktorku a všechno bylo v pořádku. Jen upozorňovala, že je to hodně důležité.

janches
21. únor 2023

@ivadavidko taky beru letrox celé těhotenství a doktor mi i zvýšil dávku. Hlavně v začátku je to pro miminko důležité, takže určitě brát dál a případně zkonzultovat s lékařem, zda není možná nějaká alternativa. A nebereš ještě nějaké jiné léky? Mě třeba dělalo hrozně špatně železo. Musela jsem 3x měnit, než jsem našla nějaké, které jsem zvládla.

marketa1218
21. únor 2023

@ivadavidko Štítná žláza je strašně důležitá pro vývoj
centrální nervové soustavy miminka, zejména tedy na začátku. V těhotenství se dávka zvyšuje. Určitě nevysazujte sama,poraďte se s lékařem. Já také beru letrox již delší dobu a žádné problémy mi tedy nedělá.

eviicka
21. únor 2023

Beru letrox více než 10 let, v těhotenství mi byly dávky vždycky navýšené (první kontrola ale pokaždé stačila až kolem 10tt), pak jsem chodila na pravidelné kontroly na endokrinologii. Překvapují mě ty vedlejší účinky o tom jsem u tohoto leku zatím neslyšela.

janule0123
21. únor 2023

@ivadavidko neberu letrox, beru to stejne jen jiná firma .. první co do me tlačila moje lékařka, volat ze jsem těhotná první k ni do ordinace a pak až hlásit manzelovi 😂(s nadsázkou samozřejmě) .. na krev jsem šla cca obratem po zjištění těhotenství a pak po měsíci … vždy me na výsledky odpověděla jestli ok; nebo navýšit dávku, během prvního trimestru ze se někdy ta Štítná žláza muže zblaznit trosku, tak je potřeba to víc hlídat .. pak už to prý nebývá tak častý .a ještě do me tlačila ze je nutný brát jód..určitě nevysazovat a zeptat se na jod 😎

ivadavidko
autor
22. únor 2023

@janches nie neberiem žiadne iné len letrox

smudlinky
22. únor 2023

Mozna ti v tehotenstvi nesedi, urcite bych zavolala endokrinologovi a resila s nimi co a jak. Mam pocit, ze krome letroxu se predepisuje jeste euthyrox, nic jineho neni. Buseni srdce je myslim uvedeno jako vedlejsi ucinek.

janule0123
22. únor 2023

@smudlinky tak euthyrox je to stejný v bledě modrý, jen má malinko jiný složení, nějak pomocný látky, poměry nebo co, takže se to úplně nedoporučuje střídat …

mysh_me
22. únor 2023

Urcite jako tehotna musis byt na endokrinologii sledovana, chodi se na kontrolni odbery casteji a upravuje se davka. Pokud ti ten lek predepsali, tak ho potrebujes brat a urcite ho sama nevysazuj, je opravdu dulezite pro vyvoj miminka abys mela spravne hodnoty v krvi, protoze tu sdilis i s miminkem a pokud by nebyly ty hormony v rovnovaze, muzou tim vzniknout ruzne vady nebo nebudou organy fungovat tak jak maji… nechci te strasit ale urcite to nepodcenuj, neni to jak nejake vitaminy ktere je jedno jestli beres neberes.

ivadavidko
autor
22. únor 2023

@mysh_me objednám sa k nej lebo mam ísť až 28.3 a určite jej poviem ze aký mám problém a ako to bude ďalej