Uzliny na krku. Co myslíte?

lilianapul30
2. lis 2021

Ahoj holky, potřebovala bych tak trošku uklidnit. Před měsícem jsem si nahmatala na krku kuličku, byla malinká, nedala se ani tak moc nahmatat, v té době mě bolelo hrozně v krku tak jsem si řekla že to je možná tím. Dneska jsem nahmatala tři, docela větší, nebolí. Mám i jednu pod čelisti. Je pravda že jsme byly celou dobu doma všichni pořád nemocný ale nevím no. To co čtu na googlu mně vraždí, jako opravdu :D Moje doktorka ma dovolenou tak že musím čekat. Hrozně se bojím aby to nebylo to co si myslim ze to je.

klaarusa
2. lis 2021

Nebojte nemusí to hned nic znamenat. Sama mám zvětšené uzliny, už dlouhodobě bez ohledu na infekci, jen chodím na pravidelné kontroly, už z důvodu, že maminka měla lymfom právě v krku...jinak mám zvětšené i krční mandle, takže to může mít spojitost.

lilianapul30
autor
2. lis 2021

@klaarusa a boli vas ? Prý se říká že při rakovině to neboli, a mně právě nebolí

klaarusa
3. lis 2021

@lilianapul30 nebolí.

pipi_puncocha
3. lis 2021

Takže, já mám na krku 4 uzliny velikosti cca 0,5cm - možná je tam mám celý život, každopádně o nich vím již dvanáctý rok, objevila jsem je v prváku na medicíně, když jsem si při učení sahala na typicky uzlinové lokality. Tehdy taky proběhl šok, pomalu sepisování závěti, sono vyšetření, výsledkem je, že uzliny jsou zcela neškodné, u štíhlých lidí toto není výjimečné a není třeba se znepokojovat. Nebolí a nikdy mě nebolely. Neříkám, že je dobré to podcenit, jen na uklidněnou, že to opravdu nemusí být smrtelné.

pepsikkeksik
3. lis 2021

@lilianapul30
Nepsala jsem to já? Úplně STEJNÝ případ. Celý měsíc jsme doma nemocní a našla jsem si taky 3 malé uzliny na krku, taky už 3.den sedím a silim u netu.. Že já blbec to četla.
Ale sestra, která pracuje 20 let ve zdravotnictví, mu je nakonec prohmatala a řekla že to nic není. A že jsou malé. (mají tak do půl cm) . Že by bylo spíš divné kdyby se nezvetsili když jsme tak dlouho doma nemocní.

Každopádně mám ten krk totálně dohmatany, otapkany, ochytany. Pořád si na to saham, ikdyz vím že nesmím.

ninive211
3. lis 2021

Ségra si před pár lety nahmatala tvrdou bouličku u klíční kosti...a byla z toho rakovina mízních uzlin - non-Hodkinův lymfom, hodně agresivní forma. Díky bohu za doktora, který odhadl správně diagnózu a poslal urgentně na hematologii a následně a tam následně na histologii a už to jelo. Nechci strašit, nemusí to znamenat vůbec nic...ale taky může. Pokud ti to nemizí, pro svůj klid bych radši zašla k doktorovi, jakmile budeš moct, protože nikdy nevíš! Radši tam jít zbytečně, než pozdě...u ségry doktor kdyby to tehdy na hemato neurgoval, že je to fakt urgentní a vyšetření žádá HNED, tak ji objednali až někdy za 4 měsíce a mohlo být pozdě...

pepsikkeksik
8. lis 2021

@lilianapul30 něco nového?

lilianapul30
autor
8. lis 2021

@pepsikkeksik doktorka má pořád dovolenou tak že jsem celá bez sebe. Připadá mi že se to zvětšuje a udělalo se mi to na druhé straně krku. Doufám že je to opravdu jen z toho jak jsme doma všichni nemocný.

lilianapul30
autor
8. lis 2021

@pepsikkeksik a co ty? Zmizeli?

pepsikkeksik
10. pro 2021

@lilianapul30 omlouvám se že píšu až teď. Zmizely. Uplnwz.vy jak.jste dopadla

lilianapul30
autor
10. pro 2021

@pepsikkeksik pořád je mám, jsem ráda že vám zmizely. K doktorce ne a ne se dostat je to hrozný.

lennus
10. pro 2021

@lilianapul30 Co hledat jinou nebo rovnou k odborníkovi, klidně i soukromému? Držím palce, opravdu bych to neprodloužovala.

ninive211
10. pro 2021

@lilianapul30 Pochybuju, ze ma doktorka dovolenou mesic, urcite bych se objednala co nejdrive. Jinak po zkusenostech, ktere má má sestra, bych podezrele bulky rozhodne nepodcenovala!

lilianapul30
autor
10. pro 2021

@lennus všude plno, skrz covid mně nikde nechcou vzít dokud to není úplně "vážný". Uzliny má prý teď každý ještě teď když je zima a všichni jsou nachcipany

lennus
10. pro 2021

@lilianapul30 Nenech se odbít, klidně bych to i zveličila, třeba že to bolí atd., prostě kvůli vyšetření.

pepsikkeksik
18. led 2022

@lilianapul30 tak co, něco nového?

lilianapul30
autor
24. led 2022

@pepsikkeksik jsi hodná že na mně pořád myslíš a omlouvám se že píšu pozdě, nebyl vůbec čas. Už jsou pryč 😊🤩