Ahoj holky!
Píšu anonymně (jedná se o zdraví).. už jsem zoufalá. Pred mesicem jsem si náhodou nahmatala 2 uzlinky na krku.. dle googlu, jasný lymfom. Asi cca po 2 tydnech jsem sla k obvodacce, poslala me na sono a bylo v pořádku. Taky mi dělaly rozbor krve a taky v pořádku… stejně mě to hlodalo a zašla jsem si na ORL, kde taky v poradku.. pry jsou malé, měkké, pohyblivé, tak jak mají být.. nejsou zvetsene (prý)… ale už je mam měsíc a bojím se, že jsem šla na sono moc brzo. Že to ještě nejde poznat… nemate nektera zkusenost? Jinak mi nic neni. Nemam horecky, nehubnu, zadne poceni.. ty uzliny nejsou videt ani při projetí kuze citit, musi se nahmatat, ale vadi mi, ze tam jsou.. dle ULZ maji neco okolo 1 cm. Nechci byt zbytečný plašan, ale bojim se, ze pocatky nejdou lehce poznat. Je pravda, ze na ne nekolikrat denne saham, uz asi ze stresu.. rano po probuzení jsou tužší, přes den měkké. Dnes jsem si nasla jeste jednu (zas strach a hledala jsem).. je malinka, ma asi 3 mm, mekka, pohybliva. Nechci byt za blazna, ale to co pisou na netu me desi.. nemate to nektera taky? Moc díky!
Já mám několik krčních uzlin hmatných a vím o nich cca 15 let (od toho, co jsem se učila anatomii v prvním ročníku na VŠ). Byla jsem na sono, je to normální. Fakt v tom obraze lze odlišit normální a suspektní uzlinu. Navíc když máš i krev v pořádku. Nic jsi nepodcenila, vyšetření absolvovala - s výsledkem, že jsi zdravá.
Nepsala jsi tady už asi před týdnem? To tady bylo to samé a všichni psali, že vyšetřená jsi byla dostatečně a máš být v klidu. Někdo má větší uzliny dlouhodobě nebo dokonce trvale.
Jak jsem uváděla už minule mám je 20 let na krku a nohách . Pokud jsi si nechala udělat krevní testy na rakovinu atd tak je to běžný nález
Píšeš tu už asi po páté. Vyšetřili tě doktoři, v každém příspěvku tě uklidňovali i ostatní lidé tady. Přestaň se sledovat. Ja mam taky X let hmatatelné uzliny na krku, jednu dokonce v puse, kde jsem ani nevěděla, ze jsou. Mam to tak vic než 20 let. Proste se to deje, jsi zdravá, přestaň číst Google
Syn ma viditelnou 2x2 cm uzlinu na krku uz asi 2 roky. Je vysetreny a vse ok.
2 uzlinky na krku.. dle googlu, jasný lymfom 😀 Tyjo, tak na co lékaři studují 6let všeobecné lékařství na lékařské fakultě... a na co mají xxx let praxe... když se někteří pacienti dokážou sami diagnostikovat z goooooglu 😀DD
Navštívila jsi nespočet doktorů a všichni ti řekli, že je to v pořádku, tak nehledej problém tam, kde není. HYPOCHONDR HADRA 😉 Hypochondrická porucha, psycholog, psychiatr.
Jsi zoufalá z uzlinek na krku? To snad ne. Někdo je má po nemoci klidně rok, než zmizí. Možná vyhledej odbornou pomoc psychologa, pomůže ti.