V noci bolest břicha, klepavka, horečka

myskin
7. zář 2017

Zdravím všechny a prosím o radu. Zítra si zajdu k doktorce, ale je to taková patla, tak se ptám i tady. V noci z ničeho nic bolest břicha jako při průjmu, ale žádný úporný průjem se nedostavil. Chytla mě taková klepavka, že mi cvakaly zuby o sebe a třes projel celým tělem a nešlo to zastavit. Pak mi vylítla horečka na 39 a bylo mi i blbě od žaludku, ale zvracení mi nešlo. Ráno mi bylo jako když mě přejel parní válec, byla jsem ráda, že jsem došla na záchod. Vzala jsem si paralen a trochu se mi ulevilo. Přesně toto ještě horší jsem měla před prázdninami, to mi muž chtěl volat sanitku. Po noci hrůzy mi trvalo den než jsem se vzpamatovala, pak už to bylo dobrý. Večer jsme si s mužem dali goudu, já s ořechy a on s pepřem a víno. Jemu nic nebylo a já toto. Myslela jsem, že to mám po tom sýru, že nebyl v pořádku. A teď zase a tentokrát žádný sýr. Ještě mi v noci vyskočilo na rukách pár svědivých fleků, které ráno zmizely. Co si o tom myslíte. Moje doktorka mi napíše max. něco na žaludek a tím končí.

myskin
autor
7. zář 2017

Ještě jsem zapomněla, že mě včera bolely vlasy na jednom místě (jakoby kořínky) a ucho. No je to normální? 🙂

helen_h
7. zář 2017

Jako žádné kakání se nedostavilo nebo to nebyl jakože průjem??
Ty kořínky mě bolej, když si večer sundám gumičku.

helen_h
7. zář 2017

A horečku teď nemáš?? V noci tedy náhle 39 st.?

terezapetrova
7. zář 2017

@myskin tohle ja mam obden a protoze nemám čas to řešit (se dvěma malejma dětma..) tak to neresim. U me to budou nervy, je to hrůza ale nenadelas nic. Drzim palce ať jsou treba taky jen nervy. Myslím, ze na DR to jeste neni

hojda
7. zář 2017

Přijde mi to jako nějaké střevní chřipka.

myskin
autor
7. zář 2017

@helen_h kakání se dostavilo, ale ne běhavka. Po příchodu ze záchoda okamžitě ta klepavka a k tomu vylítla ta horečka. Teď horečku asi nemám, mám v sobě paralen. Když se mi to stalo před těmi prázdninami, tak to bylo i s průjmem a přišlo mi to jako otrava tím sýrem. Včera k večeři jsem měla rybičkovou pomazánku s cibulí (muž také) a večer u televize jsem snědla broskev a pak čokoládu. Tu bolest vlasů jsem už kdysi měla a dohledala jsem si, že to může být z ofouknutí. K tomu mě bolelo i ucho, tak to by mohlo být. Ale to ostatní.......

myskin
autor
7. zář 2017

Jinak střevní chřipky u nás taky už proběhly (mám malé děti) a ten průběh byl vždy stejný. Běhavka, blití a dieta. A já na střevní chřipky netrpím, od dětí jsem to skoro nikdy nechytla. Tohle vypadalo úplně jinak. A takhle mi zuby klepavkou nikdy nelítaly. Nebo jsem si říkala, že by to mohla být alergie na něco, ty svědivý fleky na rukách co pak zmizely. Ale zase ta horečka je divná. Asi si nechám udělat aspoň krev, mám zdravotní omezení a musím si dát bacha na bakteriální infekce. Ke svojí doktorce už musím jít s tím co chci udělat, ona je už nějaká vyhořelá, přijdu s papírem z neurologie kde je napsáno co má za testy udělat a když donesu výsledky neurologovi, tak ten padne smíchy co to udělala za testy.

annasmyckova
7. zář 2017

@myskin takhle mě to chytalo před prázdninama a vždycky přešlo, a v teď v pátek zase -bolest břicha spíš nad pupkem a doprava, odpoledne už mě bolelo celá pravá půlka, na zvracení -myslela jsem, že mě chytá žlučník, k tomu vyskočila teplota nad 38, jela jsem pro sichr na pohotovost a byl to akutní slepák, tak jsem po operaci...a prý se dost často takhle hlásí dopředu, takže bych pro jistotu jela (hlavně bolest břicha s horečkou je vždycky podezřelá)

hani1234
7. zář 2017

To by mohlo být z vina - oxid siřičitý, muže způsobit bolest břicha , hlavy .. ty fleky můžou byt alergicka reakce .

myskin
autor
7. zář 2017

@annasmyckova no tak slepák mě nenapadl. Teď mě břicho nijak hrozně nebolí, spíš ho cítím, že je podrážděné. Jak poznali že je to slepák?

myskin
autor
7. zář 2017

@hani1234 víno v tom bude asi nevinně, stejného vína jsme v průběhu roku pár lahví vypili a nikdy nic. A včera jsme ho nepili. Já jsem podezřívala žlučník, že mi třeba nesedla ta syrová cibule v pomazánce.

annasmyckova
7. zář 2017

@myskin poznali to podle ultrazvuku a nějakými chmaty -ale sama jsem se divila, protože mě to bolelo nejvíc nahoře -jako žaludek nebo žlučník, až na té pohotovosti se mě to posunulo i na spodní půlku břicha...fakt bych radši jela na pohotovost, lepší jet jednou zbytečně než aby ti to prasklo (to se prý často i uleví) a pak je zánět v celém břichu

mathata
7. zář 2017

Sjela bych k dr. Bolest bricha neni radno podcenovat. Me to chytlo loni na podzim (byla jsem teda bez teploty) po par tydnech stresu a byl to zanet zaludku a podrazdena slinivka. Ale to jsem bolesti lezla po strope teda. Nasledoval pul rok dietky a do ted nemuzu syrovou cibuli a cesnek. Muze to byt ale taky jen podrazdene z jidla

odula
7. zář 2017

@myskin tak prvni co me napadlo byl taky slepak - hlavne kvuli ty teplote. Bricho te dole bolet nemusi, ze zacatku boliva spis uprostred a nahore. Kdyby to byl zlucnik nebo slinivka,tak by mozna nebyla teplota. Ta teplota by mohla ukazovat na nejakej akutni zanet. ... leda by to byl treba nejakej zlucnikovej zanet... proste se nech vysetrit a jestli te doktorka posle do haje tak posli do haje ty ji.

myskin
autor
7. zář 2017

Tak nevím, jestli si nesjedu večer na pohotovost.

helen_h
7. zář 2017

@myskin Já to někdy mívám z přetláskání. dŘÍV JSEM MOHLA SPLÁCAT, CO JSEM CHTĚLA, ALE TE´D UŽ JE ASI TĚLO NĚJAKÉ STARŠÍ... Takže prostě když splácám víc věcí (stačí třeba chlebíčky, nemusí jich být moc, ale pak ještě něco sladkého a už je toho asi moc dohromady; či nějaké užíračky stylu na oslavě), tak se pak v noci vzbudím s těmi křečemi v břiše (i mě bolí žaludek), letím na záchod, zde návaly - horko, zima, horko (pot na čele), zima, třesavka ... no a vykadím se (ne vyloženě průjem, ale ne vyloženě normál), pak se chvíli vzpamatovávám, žaludek se necítí úplně ok, tak se jdu opláchnout, ještě chvíli posedím třeba v koupelně... a za nějakou chvíli jdu spát.
A ráno dobrý.
Akorát mi k tomu nesedí to vylítnutí horečky, ale je pravda, že v těch třesavých stavech, kdy má člověk pocit, že snad umře, jsem si jí neměřila.

mathata
7. zář 2017

@myskin pokud uz vecer nebudes mit akutni bolesti, na pohotovosti prd udelaji, maximalne prohmataji bricho a poslou na gastro. S akutni bolesti je to samozrejme jina. Pokud se ale budes citit uz dobre, zkusila bych rovnou to gastro

myskin
autor
7. zář 2017

Myslela jsem pohotovost chirurgie. Že by aspoň nabrali krev a tam mají výsledky do hodiny. Jestli tam není zánět. Ale nechce se mi tam, já mám u doktorů většinou pocit, že zbytečně obtěžuju. A na to gastro nevím, nemám ty bolesti dlouhodobé, jenom tyto dvě děsivé příhody.

barus.8
7. zář 2017

Taky mě rovnou napadl slepák. Mě chytl loni v létě. Zničeho nic mě bolelo břicho, hlavně kolem pupku, začala jsem chodit na velkou. Ne průjem jen jsem chodila často. Po cca. 5hodinách, kakání přestalo, ale blbě my bylo čím dál víc a zimnice a lehce zvýšená teplota. Později se přidalo zvracení a potom jsme jeli na pohotovost. Vzali mi krev, hodnoty na zánět to ještě nebyli, ale byli zvýšené a na ultrazvuku se slepák nepotvrdil. Na pohmat mě ten pravý bok trochu bolel, ale jen když doktor udělal takový jejich grif. Jinak bolest břicha kolem pupku pořád. Tak mě poslali domů, že mám přijít druhý den znovu na krev, pro jistotu nejíst. Druhý den byly hodnoty krve zvýšené a přijali mě do nem. Poslali pro jistotu na gyndu, ale tam to bylo v pohodě. Odpoledne mě brali na operaci a nakonec to byl rozsáhlý zánět slepáků i pobřišnice a překrvená děloha. A to kontrolovali 2 doktoři ultrazvukem a 4 pohnatem a do poslední chvíle si nebyli jisti. Jeden my rovnou řekl, že slepák není nikdy 100%, dokud do člověka neříznou. Nechci Tě strašit, ale pokud se Ti neudělá líp, tak bych si zajela buď k mudr. nebo na chirurgii, ať víš. Taky jsem doma měla 2 děti 4 a 1,5 roku a oba zrovna s neštovicema, tatínek to s babičkama musel zvládnout.

myskin
autor
7. zář 2017

@helen_h no to je dost podobný. Vzbudí mě v noci bolesti břicha, letím na záchod - tam průběh jako u tebe 🙂, pak v posteli zimnice, třesavka, cvakání zubů. To trvá dost dlouho. Teplotu jsem si měřila až ráno, v té třesavce nejsem schopná ani vstát a dojít si pro další peřinu. Tohle jsem měla i před prázdninami, ale pak až do dneška nic, ani nevolnosti, bolesti, zkrátka nic.

myskin
autor
7. zář 2017

@barus.8 no to zní dost děsivě.

annasmyckova
8. zář 2017

@myskin jak jsi dopadla? už je ti líp?

myskin
autor
8. zář 2017

Tak jsem se nakonec rozhodla, že zajdu dnes dopoledne ke své doktorce. Prohmatala mi břicho, prý dobré - měkké. Udělala mi streptest, ten byl v pořádku. Ale CRP jsem měla 60. Antibiotika mi nedala, mám se přijít v pondělí ukázat a kdyby něco tak na pohotovost. No nevím, to CRP se mi zdá vysoké.

prinzesz
8. zář 2017

@myskin brali ti aj moc? ja neviem co su to teraz za choroby ale moj otec mal toto tiez, nakoniec bol z toho zanet mocaku ale tak silny ze skoro umrel.. teplotu nemal.. ale triaslo ho celeho, spal akurat u mna a skoro som skolabovala od strachu.. volala som zachranku a ti ho brali rovno do nemocky kde bol nieco cez tyzden.. na infuzkach ale nastastie zistili co mu je, a pomohli mu.. no ten pocit bezmocnosti bol hrozny..

prostejina
8. zář 2017

@myskin to bude infekce, crp není tak vysoký, aby se dávala atb. Dodržovala bych klid, dietu a dostatek tekutin. Hodně ted řadila střevní infekce, každej ma jiném průběh 😉 kdyby to byl slepak, tak to už jsi daaaavno na sale, a krevní testy by ukazovaly jiný hodnoty.

guinea
8. zář 2017

@myskin Také jsem měla tyto problémy, a nakonec se z toho vyklubal vleklý zánět slepáku. Vždy jsem to připisovala tomu, že mi nesedlo jídlo z restaurace, že jsem byla vystresovaná, že možná podrážděný žlučík... asi rok to trvalo. U doktora mi vždy řekli, že to nic není, ale nakonec jsem se nechala odvézt na pohotovost do velké nemocnice uprostřed noci - tam mě už vyšetřili důkladně a do hodiny jsem šla na sál. Už je to spoustu let a od té doby mám klid...
A ještě přidám, břicho mě na typické straně taky nebolelo, vlastně jsem žádné "typické" příznaky neměla.

mathata
8. zář 2017

Ja kdyz mela crp 60, tak dr. uz rikala, ze je to dost (nebylo to teda pri bolesti bricha, ale pri angine). Co nejaky sono jeste radsi treba? Jde vzit z krve i kompletni scan brisnich organu, kde by se ukazalo, zda je neco napr. podrazdeny (mne takhle z krve vysla ta podrazdena slinivka, sono neukazalo nic), nebo zda je nekde vylozene zanet..

odula
8. zář 2017

@prostejina jo, od crp 40 uz se to klasifikuje jako probihajici akutni zanet. Bakterioza. celkem jedno jestli je to na atb nebo ne. crp 60 fakt neni zas tak nizky.zvlast kdyz ho doprovazi takovyhle stavy. evidentne se neco deje. a je potreba zjistit co. BTW - crp není hlavní nastroj pri diagnostice slepáku. Může bejt i dost nízký a přesto ten stav uz muze bejt rizikovej.
@myskin zajed si do nemocnice, fakt. tak doktorka je poněkud laksní.

odula
8. zář 2017

* laxní

myskin
autor
8. zář 2017

Moč mi doktorka nebrala, chtěla, ale já k tomu všemu ještě v noci dostala menstruaci (o pár dní dřív), takže to nešlo. Včera večer už jenom teplota 37,5 a bolest břicha, ale chvíli na pravé straně a pak na levé. Teď jsem bez teploty, ale není mi nic moc. Břicho mě bolí jako spíš už k menses, hlava a celková taková schvácenost. Nejspíš si o víkendu (nebo večer) sjedu na tu chirurgickou pohotovost, aby aspoň z krve vyloučili zánět. Kdybych neměla kvůli zdravotnímu problému nařízeno dát si bacha na bakteriální záněty, tak bych to tak neprožívala.