Vdechnutí obláčku plísně, existuje první pomoc?

vlci_mak
23. únor 2014

Holky, existuje nějaká první pomoc při vdechnutí obláčku plísně (konkrétně z citrónu)? Stalo se vám to někdy? Co následovalo (onemocnění, příznaky, léčba)? Jsem celkem vyděšená, snad si něco nevsugeruju.... Děkuju za každý příspěvek!

helcenka
23. únor 2014

@vlci_mak - jednou jsem vdechla plíseň z plátku chleba, když jsem vyklízela špajzku, tak jsem tam objevila igeliťák zapadlý mezi poličkama a v něm plátech chleba, samozřejmě už celý zelený, otevřela jsem ho a vyvalila se na mě super plísňový oblak. Nic jsem nedělala, hned jsem to vyhodila, vyvětrala. Nijak jsem neonemocněla ani mě to nijak jinak nepoznamenalo.
Jestli máš strach, můžeš vystříknout nos mořskou vodou, ale myslím, že z toho nic nebude, jen pro klid 😉 .

luciebx
23. únor 2014

taky bych rekla ze na tohle se neumira... 😀 😉 taky se parkrat stalo ze sem doma neco nasla a uz to skoro ozivalo 😀 😀 neboj.. podle me kdybys k takovyhle plisni cuchala kazdy den ve velkem mnozstvi ale kdyz se to stalo takhle jednou stat se ti fakt nic zavratnyho nemuze..

vlci_mak
autor
23. únor 2014

@helcenka
@luciebx Díky, holky, všude na netu píšou, jak je to nebezpečné a co z toho může být, tak už začínám skoro panikařit. Hlavně aby z toho neměl něco malej (jestli se prášek usadil i jinde než ve dřezu...).

luciebx
23. únor 2014

myslim si ze kor kdyz se jedna o citron kterej je malinkej... urcite neboj....

prapodivna
23. únor 2014

Já dokonce snědla plesnivou housku v 11. tt, a žijeme já a mimčo, jako byla jsem z toho taky vystreslá, ale s tou plísní je spíš problém, pokud se v její blízkosti člověk drží dlouhodobě.

berenika39
23. únor 2014

oblacek zplodin na obycejne krizovatce je asi 14x horsi, co se obsahu nebezpecnych latek tyka. chodis pres ulici? mas rousku?
zapomen na oblacek, citrony jsou zdrave.

ratatooy
26. únor 2014

plísen je penicilin 😀

zuza01
26. únor 2014

Já bych se nebála, ve vzduchu je plísní... samozřejmě, že je asi nebudeme vědomě inhalovat, ale opravdu, nebála bych se 😉

t_novotna
26. únor 2014

Pokud tě to neporazilo hned, tak už se snad nic nestane 😉 Internetové "hrozby" radši nečíst, mě osobně to vždycky akorát zbytečne vyděsí a když pak zapojím zdravý selský rozum, tak zjistím, ze obavy jsou zbytečné. Ta varování se týkají spíš dlouhodobého působení a ne jednorázového, takže bych byla v klidu 🙂