Ve stolici se mi objevují hleny

dasula10
19. pro 2014

Ahojky, mám docela obavy a strach ☹. Včera jsem zjistila, že se mi ve stolici objevují hleny. Už jsem se samozřejmě koukala na net, co by to mohlo být a mám opravdu obavy z nejhoršího ☹. Dnes jsem doma s dětmi sama, tak jsem se ani k dr.nevydala a nevím, zda tam v pondělí bude. Blíží se Vánoce a já jsem v prčicích :(.
Před 14ti dny jsem brala atb, tak nějak doufám, že by to třeba s tím mohlo souviset, ale....
Děkuju za Vaše zkušenosti.

terunka88
19. pro 2014

Nasaď probiotika, třeba máš podrážděná střeva po těch atb.. Neboj, s největší pravděpodobností to není žádná katastrofa.

dasula10
autor
19. pro 2014

@terunka88 Děkuji, ty já právěže beru :-/. Začaa jsem je brát i z toho důvodu, že plně kojím, a nasazení atb už u mě bylo nevyhnutelné. Nechci vypadat jako hysterka, ale když pak člověk zabrousí na internet, tak ho pak napadají ty nejhorší myšlenky!

berynka
19. pro 2014

@dasula10 tak je vysaď 😉 ! Je i docela pravděpodobné, že je to z těch probiotik.

polaks
19. pro 2014

@dasula10 Laicky povedané :Tak ako má človek infekt v nose (prieduškách) ,na,ktorých sa vytvorí hlien,to isté sa môže stať aj v črevách,normálne prebehne nejaký vírus v črevách,sliznica v črevách na to zareaguje a vytvorí sa tam hlien.Nič neobviklé..

guinea
19. pro 2014

@dasula10 Klid 🙂 Mně se to stalo (na krátkou přechodnou dobu) vždy, když jsem nějak výrazně změnila stravování (většinou paradoxně když jsem začala jíst zdravě - hodně ovoce a zeleniny, vyvážený jídelníček i co se týká bílkovin a sacharidů). Myslím, že to má u tebe určitě souvislost s atb.

vever.ka
19. pro 2014

Ahoj, hlavně kliiiid 😉 . Taky jsem měla a i krev atd, syn taky....u nás to byl zánět ve střevech atd. a mám zjištěnou alergii na mléko a lepek....to mě zjistily až po 2 letech od problémů. Můj dr. to totiž ani nijak neřešil, když jsem mu to řekla :( A klidně to může být i po těch atb.

lv
19. pro 2014

probiotika ty i dítě..

dasula10
autor
21. pro 2014

@vever.ka
@guinea
@polaks

Ahojky holky, moc děkuju za vaše komentáře 🙂. Tak dnes i nitky krve a mám ten konečník podrážděný, až tak, že do krvava ☹ (omlouvám se za to popisování 😖 ). Namazala jsem si to dubovou kůrou, někde to popisují i jako hemeroidy 😕 Bolesti břicha nijak výrazné nemám, teď spíš tím stresem ☹ .
Jinak alergie na mléko to určitě nebude, protože jsem více jak před měsícem začala držet bezmléčnou dietu kvůli alergii 4m synka, kterého kojím. Chodím tu jak tělo bez duše, manželovi jsem to zatím neřekla, že takové potíže mám, nechce se mi teď před Vánocema vznášet nějaké pochybnosti. Ale pokud se rozhodnu jít v po k dr., tak mu to říct budu muset. Co myslíte, mám zajít dr.už teď? Kdoví, jestli by mě vůbec nějaké vyšetření teď před svátkama vůbec udělali 😖. Kéžby to byla reakce jen na ta atb 😨

polaks
21. pro 2014

@dasula10 Diporučujem čípky Faktu sú na hemeroidy,ale aj iné ochorenia konečníka,spojené s krvácaním.Sú fakt účínné,mám odskúšané..Rýchlo zastavia krvácanie a podporujú hojenie.

emisekkk
26. pro 2014

byla bych naprosto v klidu. Hlavne sliznice,kterou vidis na stolicxi je normalni soucasti strev a obnovuje se. Rekla bych,ze pricina jsou ant.,ze mas po nich nabouranou strevni mikrofloru. Toto se muze stat i po infektu,hemoroidy,alergie. Ja mela podobny problem po strevni viroze,potom i krev. Myslela jsem na nejhorsi. Jak jsem byla v nervu,uz jsem nic nemohlajist a zhubla 10 kg behem 3 mesicu. Potom absolvovala 2x kolono spolu s odbery tkane kvul cronovi. Vse O.K. nakonec mi byl diagnostikovan syndrom drazdiveho streva. Proste strevo v nervu 🙂. nic moc na to neni...jo a probitika mi delaji vylozene zle. Pockej chvili,ono se to uklidni. Toto ma cas od casu kazdy.

dasula10
autor
14. led 2015

@emisekkk Ahoj, moc Ti děkuji za Tvoji reakci, všimla jsem si jí až dnes :-/, kdy jsem zase po včerejšku trošku v obavách ☹ a tak jsem se k diskuzi navrátila. Okolo těch Vánoc to bylo o něco lepší, ale včera se to zase zhoršilo, šel ze mě jen hlen a navíc pociťuji řezání...chjo, tak kéžby to nic nebylo jak píšeš. Zítra mám možnost skočit si k dr., manžel je doma, tak budu mít hlídání. Jinak teda nevím, když mě pošle na nějaké vyšetření, myslíš, že sono by mohlo něco ukázat? Plně kojím, tak nevím, zda ta kolonoskopie by šla? Děkuju D.

lenkavd
14. led 2015

@dasula10 kolonoskopie v době kojení problém není (dá se to i bez tlumích léků).
Jinak sono, kolonoskopie+rektoskopie. Já bych se neděsila nejhoršího, jak tu někdo psal, hlen je běžná součást střeva. Jestliže je to ale hodně + další problémy, chce to, aby se na tebe někdo kouknul.

dasula10
autor
14. led 2015

@lenkavd Děkuju za příspěvek, určitě si pro klid v duši k dr. zajdu 🙂

emisekkk
14. led 2015

@dasula10 kolono problém není, rektoskooie už vůbec ne - to je jen ambulantní. Konečník můžou prohlédnout hned bez přípravy. Stejně tě uklidní až budeš mít po vyšetření, znám to. Ale fakt bych byla v klidu a nemyslela hned na nejhorší. řezání jsou zcela jistě hemoroidy. Kolem těch vnitřních se může dělat i hlen - je to tam podrážděné. Mnoho lidí si myslí, že hemoroidy jsou jen ze zácpy (nemluvě o těhu, sedavém způsobu života a tak), ale můžou se rozdráždit i průjmem.
Vím, že hodně lidem pomohlo vysadit mléko...tak zkus třeba i to.

myskin
15. led 2015

@dasula10 vyšetření určitě, hlavně pro tvůj klid. Ještě bych si být tebou nechala udělat výtěr, toto můžou způsobovat i určité bakterie.

dasula10
autor
16. led 2015

@emisekkk
@myskin Dobré ráno, moc děkuji za Vaše postřehy a doporučení. Včera jsem byla u obvodní, tak mi napsala doporučení na částečné vyšetření tlustého střeva. Objednaná jsem až na 2.2., což je pro mě neskutečně za dlouho, ale nedá se nic dělat. Já teď momentálně držím bezmléčnou dietu kvůli 5m synovi, který má alergii a kterého plně kojím, takže tím to asi nebude ☹. Teď se mi to "zhoršilo" a hlen mám každý den ☹. Kéžby to byla jen ta bakterie!!! Ještě mi obvodní doporučila koupit si vlákninu, tak uvidím. S tím výtěrem a odběrem krve mě to ani nenapadlo...co si člověk sám nenaordinuje to nemá ☹

jianda
24. říj 2023

@dasula10 ahoj muzu se zeptat jak to dopadlo?