Vyhřezlá ploténka, jak dlouho čekat na zlepšení?

deelfinek
1. dub 2018

Dobrý den, prosím o radu, někdo, kdo si prošel větším výhřezem. Byl mi diagnostikován výhřez cca 14 mm + syndrom kořenového nervu. Už jsem vybrala dvoje infuze, teď ve čtvrtek mi dávali první dávku PRT. Jak dlouho můžu čekat na nějaké zlepšení? Pořád mě bolí pravá noha, nejhorší je to v noci,přes den to nějak rozejdu,ale kolem 4.hodiny ranní mě to vzbudí a nedá spát. Otočit se v posteli,to jsou manévry, u kterých skřípu zubama.

ladyhacek
1. dub 2018

Manžel měl před 2roky 0,9 pořád má problémy, řešení je operace pokud se to nezlepší, ale než si postupně prošel ČT, rehabilitacemi ....tak u něj to operovat nešlo a stav je trvalý, pořád dochází na rehabilitace, ale už je to lepší než na začátku.
Prášky a čekat zda se to nezlepší a pokud ne měli by Vás poslat na operaci, ale jak dlouho se čeká nevím manželovi případnou operaci začali řešit až po půl roce ( možná roce?) Ještě byl během té doby v lázních kde si přišel různými procedurami. Hodně mu prý pomáhalo plavání, ale záleží který obratel je to u Vás. To musí doporučit lékař/ popř neurolog zda k němu už nedocházíte

pmikesova
1. dub 2018

Doporučuji surgalclinic v Brně, dělají nějakou laparoskopickou operaci , s výbornými výsledky. Jinde v ČR se tato metoda nedělá. Měl na to jít taťka, ale bohužel už bylo pozdě a nepomohlo by mu to. Ale jezdí tam na jiný zákrok a moc si to chváli. Bohužel je to soukromá klinika, takže to stojí asi dost. Ale prý skvělé jednání. A za konzultaci a případně doporučení jak postupovat to stojí.

majkapb
1. dub 2018

Proděla jsem ji v roce 2010 , měla jsem ji 13 mm a musím říct , že po všech vyšetřeních mi bylo řečeno , že bez operace se nepostavím ... šlo mi to do levé nohy , 10 dní jsem byla hospitalizována na kapačkách bez viditelného zlepšení a pak mě převezli do Liberce na neurochirurgii a ta úleva po operaci se nedá popsat , mě osobně to pomohlo ... 4 dny jsem byla po operaci v nemocnici , po té 4 měsíce doma , 3x denně cvičení , rehabilitace , 2 x týdně jsem jezdila plavat a hodně mi pomohla jóga .... je to 8 let a dodnes když se mění počasí tu nohu cítím a jediné co mi kromě prášků hodně pomáhá je cvičení .... jinak lázně jsem odmítla ( měla jsem v té době čtyřletou dceru ) a na operaci jsem šla rychle , 10 dní po té co mě hospitalizovali jsem jela do Liberce , nemocnice možná trochu zastaralá , ale personál super , počínaje zdravotními sestrami konče doktory , rehabilitační setra super a pooperační péče taky ....

deelfinek
autor
1. dub 2018

@pmikesova Děkuji, podívám se na to.

deelfinek
autor
1. dub 2018

Mám výhřez na L5-S1. Právě nevím, jestli mám případně absolvovat další dávku PRT nebo je to opravdu k ničemu a nic to neřeší. V podstatě to nebolelo,ale zas ani nelechtalo,tak že bych vyloženě musela,to se mi taky nechce.