Vyřezání osmiček v celkové anestezii

maminkaadelka
17. říj 2018

Dobrý den,
mám panickou hrůzu z jehel a absolutně si nedovedu představit, že mi bude paní zubařka vyřezávat osmičky a já na no u toho budu koukat. Vyřezání se bohužel nevyhnu.
Nevíte někdo, jestli je možnost tohoto zákroku v celkové anestézii a popřípadě kde?
Děkuji moc.

mikiva
17. říj 2018

Nechces zvazit analgosedaci? Brali mi takhle dve osmicky. Anesteziolog Ti cosi pichne do zily a nic si nepamatujes - ale plne spolupracujes. Urcite je to setrnejsi, nez celkova anestezie, nepotrebujes ani zadne predchozi vysetreni.

keicy
17. říj 2018

Manžel byp v pondělí na vyřezávání aa řekli mu, že celková jen kdyby museli řezat jakoby přes obličej (alespoň tak sem to pochopila). Jinak říkal, že nic necítil, sice to nebylo nic příjemného a opakovat by nechtěl, ale jinak v "pohodě".

aktakd
17. říj 2018

@mikiva Presne totez jsem mela, aspon myslim. Neco mi pichli a ja o sobe vubec, fakt vubec nevedela. Me teda dolovali vsechny osmicky, ktery jsem jeste nemela prorezane. Trvalo to necelou hodinu, ke konci jsem se uz zacala sama probouzet. Zakrok byl v pohode, horsi bylo to co nasledovalo. A bylo to v soukrome ordinaci v Havlickove Brode, jmeno uz nevim, ale neni problem vygooglit. Tu injekci jsem si teda musela platit, stala 500,- (uz je to ale 8 let).

martinaou
17. říj 2018

Já byla před lety na vyřezávání jedné osmičky v lokálce, jelikož jsem s panem doktorem spokojená nebyla a představa, že by mi ty ostatní tři znovu někdo vyřezával v lokálce jsem se rozhodla pro celkovou anestezii. Všechny tři osmičky vyříznuty v celkové anestezii cca za 45 min. Což tu první jednu mi doloval hodinu. Takže paráda. Nelituji té celkovky. Na zákroku jsem byla v Praze ve Střešovicích (Vojenská nemocnice) a nemůžu si stěžovat.

kata267
17. říj 2018

@maminkaadelka ja ted byla nedavno na dvou spodnich a ten zakrok (samotne vyrezani) je neprijemny ale nijak.neboli, kvuli necemu takovemu bych do celkove anestezie zbytecne nesla.....nejhorsi je to.co nasleduje ty dalsi dny az se to dostane k sobe 🙈

zoyee
17. říj 2018

Mě vysekavali dolni osmicky v celkovy narkoze. Jsem srab, jako dite jsem chodila na oddeleni pro tezko osetritelny deti a muj strach ze zubare je fakt velkej. Mam skvelou zubarku, horni mi vyndala sama, ale s dolnima jsem musela na stomatochirurgii. Delali mi to na karlaku a super, ani ibalgin jsem po tom nepotrebovala 🙂 mela jsem papir, ze trpim fobii a mam silny davivy reflex, jako uz asi dvakrat jsem se pozvracela jenom pri rentgenu zubu. Myslim, ze ja bych analgosedaci fakt nedala...

miba10
18. říj 2018

@maminkaadelka v Praze to dělá pan dr. Piskaček. Já u nebyla a musím chválit chválit a chválit. Ale je to soukromé takže si to celé zaplatíš.

kosi_cek
18. říj 2018

Opravdu se tomu nelze vyhnout? Já to dokázala, sice za cenu křivých zubů, které osmičky vytkačily- respektive bez možnosti nápravy, ale jinak bez problémů. Osmičky mi nejprve rostly naležato, ale postupně se srovnaly, před tím jeden kaz ve špatně přístupném místě a zubařka mi je ještě trošku zbrousila, abych si nepřikusovala tvář. Slyšela jsem, že to není jen tak, že následky mohou být horší než křivé zuby. Zuby moudrosti mě ale nikdy nebolely a v kritickém období, kdy nad stavem zubařka lamentovala a chtěla poslat na operaci pod narkózou, jsem byla neustále těhotná nebo kojící a to mé zuby přirozeně ochránilo právě do doby, než si vše sedlo 🙂

matullina
18. říj 2018

@maminkaadelka Byla jsem na vyrezavani osmicek v 18ti. Nemela jsem je tehdy jeste vylezle a byla jsem v celkove anestezii. Bylo to v Brne. Sami mi to nabidli.

janapetrvalska
18. říj 2018

ja byla , mam zubarku v Ostrave nevim odkud jsi. Je soukroma, a v baraku maji vse i sal, po operaci me odvezli na noc do nemocncie kdyby to krvacelo . Vysekavala mi vsechny 4 . Nic jsem neplatila pouze leky na bolest , ktere jsem pouzila snad jen dvakrat a to jen proto, ne ze by me bolely ty celisti ale afty udelali se mi velke az v krku . Jinak se to v pohode vydrzet. Je to utcite lepsi nez chodit kazdy tyden s jednim zubem a stresovat , ze zacne zas ta nolest co minuly tyden. Pokud nemas moznost soukr zubarky ktera to dela, muze ti zubar napsat zadanku do nemocnice. Ale tam jsem nechtela , tam se i pri uspani tez moc s tim neserou. Ale furt lepsi nez byt privedomi. Ale jedine co bCh v nemocnici nepodepsala , ze souhlasim aby studenti delali zakrok..hrozi i u zkuseneho dr. ze se muze zlomit celist , ale to zalezi opravdu jak mas ty zuby .. ja je mela nalezato a rostly do sedmicek

maminkaadelka
autor
18. říj 2018

@martinaou Dobrý den, to jste musela platit nebo to bylo bezplatné?

maminkaadelka
autor
18. říj 2018

@kata267 Můj muž dělá ve zdravotnictví a tak vím, ten to nebolí. Tady jde o panický strach. Stejně jako má někdo fobii z pavouků nebo psů.

kata267
18. říj 2018

@maminkaadelka aha tak to jo 🙂

maminkaadelka
autor
18. říj 2018

@kosi_cek já právě kojím. Malme 8m syna, ale krom toho, ten jsou vrchní osmičky křivé ( směrem do dásně ) mi jedna už vylezla trochu ven a rozpadá se.
Naštěstí mě ten zub nebolí.

maminkaadelka
autor
18. říj 2018

@matullina a nepamatujete si přesně kde? Že bych si tam zavolala.
A platila jste něco?

martinaou
19. říj 2018

@maminkaadelka bezplatné, zubařka mi vypsala žádanku