Vysazení antidepresiv a stavy poté

zuzacek26
1. bře 2017

Cca v půlce ledna letošního roku jsem ze dne na den vysadila antidepresiva, docela silné a dva druhy naráz (vím, že se to nemá, už se ale stalo a jsem ráda, že jsem to udělala, pod dohledem lékaře rovněž jsem). První týden se nedělo nic, potom začalo motání hlavy a takové jakoby výboje do hlavy, to trvalo cca 14 dní, nebylo to příjemné, ale po psychické stránce jsem byla OK a to bylo hlavní. Potom jsem onemocněla chřipkou (takovou tou šílenou, co vás bolí uplně vše, u mě zejména velké bolesti hlavy) a to se mně drželo 3 týdny. Nyní už bych měla být vyléčená, ale stále jsem strašně unavená a prakticky pořád mě šíleně bolí hlava a prostě nejsem to já, nemám energii...Nevím, jestli to mám přisoudit ještě abstáku z ATD. Jaký jste měli průběh vy, pokud jste někdo vysadil léky náhle?

autumn11
1. bře 2017

ja som tiež raz vysadila AD zo dňa na deň a mala som tiež také výboje. Trvalo to asi týždeň,možno dva. Lekárka mi potom vravela, že to nie je vôbec dobré a mala pravdu. Treba ich vysadzovať pomaly aj mesiac a znižovať postupne dávky. Do štyroch mesiacov som mala naspäť depresiu a úzkostné stavy. A asi aj telo má šok z náhleho poklesu.

zuzacek26
autor
1. bře 2017

@autumn11 To je mi líto, že se to to vratilo. Postupně jsem zkoušela a nešlo to, bylo mi hůř. Tak hlavně, že nam všichni budou tvrdit, jak nejsou návykové. Ach jo.

autumn11
2. bře 2017

@zuzacek26 AD nie sú návykové v tom zmysle, že by mal človek absťák, ale to náhle vysadenie telo pocíti. Ja keď som vysádzala druhý krát postupne, tak všetko bolo ok. Čo sa týka depresie, tak tá sa mi viac krát vrátila, takže u mňa to bude zrejme celoživotná liečba. Ono inak záleží hodne aj od druhu AD. Pri jedných bolo to vysádzanie dosť brutal.Iné boli v pohode, takže môže to byť aj tvoj prípad. Držím Ti palce, aby si bola čo najskôr v pohodičke a nemusela si už AD brať. Mne ale v najhorších stavoch hodne pomohli.

zuzacek26
autor
2. bře 2017

@autumn11 Děkuji. Já už je teda neberu a snad už nebudu, udělám pro to všechno 🙂 Já když jsem zkoušela postupně vysazovat, měla jsem blbé psychické stavy, zatímco naráz to byly jen fyzické příznaky, které se daly překonat a nálada byla dobrá.Jen jsem stále taková přešlá, ale jak říkám po fyzické stránce, tak jsem chtěla zjistit, jak na tom byli ostatní. Přeju, at je ti líp 🙂