Zánět středního ucha u dospělých. Kdy to přejde?

lochca89
1. led 2023

Ahoj, před 14 dní mi na pohotovosti pichali prave ucho s tím, že mám zánět středního ucha. Při kontrole po pár dnech jsem dostala antibiotika, kapky do ucha a z ucha mi odsavali tekutinu. Ucho hodně bolelo, to naštěstí celkem rychle přešlo, ale co mě trápí je šumění a pískání v uchu. Od prvního dne mi v něm sumelo, ale vždy když jsem si lehla do postele tak se to nějak uklidnilo a mohla jsem v klidu spát. Bohužel poslední tři dny v uchu jen píská a to bez přistání. Nemůžu spát ani pořádně přes den fungovat. Psychicky jsem z toho už špatná. Dle lékaře na ORL je to normální a odejde to, ale kdy? Již jsou to dva týdny. Máte prosím podobné zkušenosti a za jak dlouho se u Vas dalo vše do pořádku? Moc děkuji.

garfa4
1. led 2023

Mně to pískání a šumění ve velké míře přešlo až po více jak měsíci. Zánět jsem měla v říjnu a ještě teď, když je uplne ticho, slabý šum či pískot vnímám. Držím palce, ať to brzy přejde. Je to fakt na palici.

lenkalubina
1. led 2023

Byla jsem píchat ucho ve svých 39 letech🙈masakr...vůbec jsem neslyšela! Po nějaké době taky jen šum a piskot... a kontrole na orl mi dr řekl,že pro dospělého je tohle mnohem horší než pro děti. Dítě je do týdne ok a dospělému to trvá měsíc i dýl...musíte vydržet 😉

lochca89
autor
1. led 2023

@lenkalubina moc děkuji za odpověď. Jako dítěti mi pichali ucho několikrát a to si pamatuji jen bolest ale pak úlevu. Mně to naopak tím pichnutim vše začalo - zalehnuti, bolest, šumění. To je pech, že nás to v dospělosti dokáže takhle skolit. Můžu se ještě zeptat, zda jsi po celou dobu docházela na orl na kontroly? Mě lékař řekl, že zanet je vyléčeny a ostatní odezni samo, což se mi takový přístup moc nelíbí.

malenka3
1. led 2023

Řeš to urgentně, můžeš dostat nějaké léky. Manželovi začalo pískat po zánětu zvukovodu a taky říkali, že to přestane. Zkoušeli nějaké léky, strávil strašně moc času a peněz bojem. Už to je 5 let, co trpí tinnitem, pískání v hlavě 24/7. Bez debat je to na prostřelení mozku, kdo nezažil, nepochopí. Tady se hraje o čas, pokud se toho máš zbavit, musí se to udělat co nejdřív, než se tinnitus stane chronickým.

jannym
1. led 2023

Z 12 na 13 mi pichali ucho, po 10 dnech na antibitikach jsem skoncila hospitalizovana v motole s komplikacemi v podobe zanetu kosti okolo stredniho ucha, doktor mi rikal ze sumeni uslysim do doby nez dojde k zahojeni bubinku, ale vzhledem k starym zjizvenim a k prasklinam, ktere se behem nemoci objevily na bubinku mi doktor rekl, ze po zhojeni muze pretrvavat zhorseni sluchu i sustot, ktery slysim, ne vzdy je mozne vyhrat vse…stale kapu predepsane kapky, pristi tyden me ceka dalsi kontrola a snad casem zmizi i sustot…

lenkalubina
2. led 2023

@lochca89 ano asi 2x kontrola na orl. Mám opravdu výborného dr🙏

ladyhacek
19. únor 2023

Mě minulý rok píchali ucho 3x, dvoje atb a kortikoidy. Obden jsem chodila na odsávání.
Jak dlouho jsem slyšela hůř nevím, doktroka mi dělala i audio a prý to čekala horší. Po tom hnusnym uchu. Odeznělo to ale nevím kdy.
Pokud se ti něco nezdá zkus jiné orl
U nás je teda perfektní doktorka