Zase infekce. Čím by to mohlo být?

4. zář 2020

Holky, potřebuju radu ☹
Před třemi týdny jsem měla asi bakteriální infekci, každopádně jsem používala Lactofeel a pomohlo to. Potom se dostavila menstruace a byl pořád klid. Minulý týden nic a ve středu jsem měla pohlavní styk s přítelem a dneska už zase je to v pytli. Svědění, pálení, hrůza. On tvrdí, že mu nic není, že se pořádně vždycky umyje. Jako bych to já asi nedělala. Nevíte čím by to mohlo být? ☹

escapelle
4. zář 2020

Prelecit i jeho.a kdyby se to pak i přesto opakovalo,začala bych být obezřetna.

autor
4. zář 2020

@escapelle Jak ho mám přeléčit? Také tím samým nebo existuje něco pro chlapy? A obezřetná, jako že by mě podváděl?

janalov
4. zář 2020

Pokud se potíže objevují po styku, může to být od partnera i když nemá žádné příznaky. Jediná možnost je, že se přeléčí mastí na kvasinkové infekce a ty taky. To je jediná jistota.
Může to být ale i tím, že to prostě ještě nebylo v pohodě a to byť i malé narušení poševní mikroflóry to mohlo rozjet nanovo.
Spustit to můžou i další věci - nevyhovující prádlo, nevhodné prostředky na intimní hygienu, větší množství sladkého... nebo taky od všeho trochu.

escapelle
4. zář 2020

Když se to opakuje po volne prodejnem přípravku,šla bych na gyndu.staci říct že se to opakuje a většinou partnera preleci automaticky.
A kdyby se to pak opakovalo,tak bych si dala zkrátka pozor...dělala jsem na gynde.a ženské,které se stále vracely s opakujícími se problémy,v 80% v tom byl někdo další.samozrejme téměř každá žena má někdy nějaký gynekologicky problém...akorát to nesmí být několikrát do roka.to je prostě někde chyba.

autor
4. zář 2020

@escapelle dobře, děkuju. Tak já zkusim koupit nějaký jiný lék a uvidíme. Když se to vrátí, mažu na gyndu. Akorát je to teď u nás na objednání, takže kdo ví jak dlouho bude trvat než mě vezmou ☹

autor
4. zář 2020

@janalov děkuju za reakci, tak já pořídím něco i pro partnera a zkusíme se zaléčit. Snad to pomůže

terla
7. zář 2020

My použili při při přčeléčení oba dva Canesten. Je to normálně na nohy, ale dá se to i na genitálie, napsal nám to urolog. Zabralo to, pak posílit u tebe imunitu. Já brala laktobacili.

ivis_b
7. zář 2020

@terla Canesten je i ve verzi na gynekologické problémy. Já ho užívám taky. Tablety/krém na zavádění + krém na svědění.
Jinak pokud se to vrací, zvlášť takhle po sexu, tak určitě přeléčit chlapa. A k tomu upravit životosprávu - žádné sladké, žádné parfémované intimní gely a vložky, žádné těsné kalhoty, žádné umělé kalhotky apod.

terla
7. zář 2020

@ivis_b JJ přesně tak, i trochu upravit životosprávu. Kamarádce pomohl zase menstruační kalíšek, místo tamponu a vložek. I to bavlněný prádlo je důležitý. No a mě hlavně vysazení antikoncepce, to bylo zásadní.