Zatmění před očima, nevolnost v autobuse

terezka000
28. čer 2018

Ahoj maminky potřebuju poradit.
Dnes sem jela s malým k lékaři autobusem a v autobuse se mi najednou začala motat hlava, začli mě brnět ruce a zvedal se mi žaludek. Pak najednou sem měla před očima tmu jen takové zrnění a chtělo se mi zvracet a ani sem nemohla vystoupit a nakonec mi pan řidič pomohl když se mi pak vše zaostřilo a nakonec pro mě přijel přítel. Tohle se mi nikdy nestalo,napadlo mě že to může být stresem, pak taky nízký tlak... Prosím o vaší radu. Děkuju.

kac_kac
28. čer 2018

Mě podobné věci dělá nízký tlak, zrovna v autobuse pomáhá si sednout, klidně i na zem, lepší než se nekontrolovatelně sesypat. Za chvíli to odezní samo.

rencinka87
28. čer 2018

Nizky tlak a mne se to stavalo v puberte, kdyz jsem jela ze skoly, byla unavena a hlavne ten den vubec nepila (a malo jedla). Takze pokud zanedbavas pitny rezim a/nebo jidlo, muze to byt i tim.

penelopaw
28. čer 2018

Toto se mi stalo v těhotenství (1. trimestr) - kdy jsem si ráno bláhově gratulovala, že nemám nevolnosti, zajela si na rotopedu, pak si šla koupit oběd a ještě předtím běhala po městě. Nepila jsem, byla jsem nalačno - najednou blackout a pamatuju si už jen, jak mne v obchodě sbírali z podlahy. Takže to může být vše, co píšou holky přede mnou: nízký tlak, hlad, zanedbaný pitný režim + k tomu by to mohlo být i těhotenství. Určitě bych s sebou, než se třeba poradíš s praktickým lékařem / gynekologem, všude nosila malou lahev vody a něco k zakousnutí (banán, tyčinka, …). Kdyby na Tebe šla slabost, aby ses ihned mohla posilnit a zvednout si hladinu cukrů v krvi. Ale určitě bych za doktorem zašla, vycházím z osobní zkušenosti a může to být něco jiného, tak ať se to raději neopakuje 😉.

terezka000
autor
28. čer 2018

@penelopaw Děkuju moc za odpověď a radu, k lékaři Zajdu rozhodně.

kaaaciii
28. čer 2018

Toto se mi stává poslední týden skoro denně, plus navíc tedy mě ještě hodně bolí žaludek a nemůžu moc jíst... dnes to měla kolegyně, podle mě něco řádí... Nevím..

irinka
28. čer 2018

Mě se takto projevuje úzkostná porucha nebo panika....

priefi
28. čer 2018

@terezka000 prvni pomoc dychat si do dlani a pokud mozno dat si horcik a bude vse ok. Jinymi slovy tetanie, resp.chybi Ti horcik

xkalisto
28. čer 2018

Ona i ta změna počasí tomu přispěje. Mění se tlak. Hlavně ten pitný režim držet.

irena1111
28. čer 2018

@terezka000 To může být spousta věcí. Nízký tlak, dehydratace, změny počasí, může to být od krční páteře, může to být ze stresu a další věci. Chce to v klidu dýchat, hodně pít, možná nějaké vtamíny. Pokud j to jednorázová záležitost tak to bude v pohodě. Pokud by se to opakovalo častěji tak si nech zkontrolovat tlak a cukr od dr.

terezka000
autor
28. čer 2018

Všem moc děkuji za radu, každopádně raději Zajdu preventivně k doktorce aby si mě kompletně zkontrolovala. 🙂 Jistota je jistota.

terezka000
autor
28. čer 2018

Ale i tak díky a sem ráda že nejsem jediná komu se to stává, já měla u sebe malé dítě v kočárku a nebejt pana řidiče v autobuse nevím teda... Takovej šok to pro mě byl, to by jste nevěřili. Ale naštěstí máme hodného chlapecká co nebrečel jen tiše spal v kočárku. 🙂