Životní pojištění pro rodinu - kolik platíte měsíčně?

meggie12345
17. črc 2018

Ahoj holky,
prosím o doporučení na nějaké životní pojištění pro celou rodinu (já 28, manžel 34, syn 1 rok). Od koho ho máte vy a kolik platíte měsíčně?
Díky moc za odpovědi 😉

ladyhacek
17. črc 2018

@meggie12345 máme od české pojišťovny a myslím že 2.500? Nevím optam se manžela. Ale také záleží co si tam pojistite a na kolik

absintka19
17. črc 2018

@meggie12345 zalezi co vse chcete mit v pojistce, proto je to indiv. My toho mame co k nejvic, jsem ja+manzel+1r holcicka a platime 2050;- . Nejlepe vybrat poradce, maji lepsi ceny kdyz to zprostredkuji, maji skvely prehled. Nam to stejnou pojistku snizilo a 300czk a to jsme tam pridali dcerku.

lv
17. črc 2018

Máme rozumný základ, hlavně úrazy, trvalé následky, 800 3 dospělí+2děti

kimh
17. črc 2018

2 dospeli a 2 deti, 2200. U csob

anazuzzuzana
17. črc 2018

Taky jsem teď ve fázi zakládání životního pojištění. Mám kalkulaci na cca 1000Kč měsíčně. Hlavně dorovnání příjmů při invaliditě (cca 3Mio na II. a III. stupeň; 500tis na I.stupeň), při nemocenské od 30. dne 150Kč denně. 250tis na závažná onemocnění a 1Mio na trvalé následky. Smrt jen minimální. Je mi 35 a chci na 30 let. To dorovnání jsem chtěla vyšší, protože jsem se synem sama. Chtěla jsem si zachovat hlavně při té invaliditě příjem (vč. důchodu) kolem 20tisíc. Můžete mi dát někdo porovnání s vaším plněním? Mám to přes poradce, mám z něj moc dobrý pocit, ale chtělo by to čísla 🙂

kamino
17. črc 2018

@anazuzzuzana tuhle šílenost mám taky, bohužel se mi to nevztahuje na úraz, ted jsem po operaci, čeká mě druhá a pokud nebudu mít nějaký stupeň invalidity a výraznější trvalé následky nedostanu nic.. stal se mi úraz kolene, jsem OSVČ, na tu pojistku jsem spoléhala, když se tvářila jako úrazová, budu mimo minimálně půl roku a bohužel, viz výše.. dejte si na to pozor. Ať tam máte i odškodnění za úraz.. myslela jsem , že je tam zahrnuté a ono prd velebnosti..

anazuzzuzana
17. črc 2018

@kamino no jo, ale ja nejsem osvc. Takze bud budu na nemocenske nebo pak je ta invalidita. Takze tam mam prispevek k nemocenske a tu samu o sobe na zaklade prijmu budu mit dostatečnou, abych nezbankrotovala. Jde mi hlavne o tu invaliditu...Nebo ne? Muzes byt prosim konkrétnější, treba do zpravy? Dekuji

elennka
17. črc 2018

Pěkný den, ideálně kontaktovat dobrého poradce, podívat se na výluky. Já jsem životko řešila loni, chtěla jsem od ČP, jako nabídka vcelku dobrá, ale vzhledem k tomu, že mám drobné zdravotní problémy, které se musí vyplnovat do dotazníku, by mě v konečné fází bylo životko úplně na nic, protože by mě nedohrazovalo PN (u nemocí, se kterými se léčím.. i když jsou dlouhé roky zcela stabilní a pn mám za poslední 4 roky 2x-a poměrně krátkodobé...). Mám udělanou úrazovku, vcelku slušnou, kde mám manžela připojištěného za 1 kč a tatku myslím za 200 kč, platím 926 Kč). Určitě je potřeba si projít nabídku a všeobecné podmínky pojištění a výluky, aby nedošlo ke zklamání...

kamino
17. črc 2018

@anazuzzuzana Záleží na Vás, co preferujete - já i kdybych byla zaměstnaná, chěla bych mít úraz pojištěný, ona nemocenská je přece jen nižší než plat a chtěla bych nějakou kompenzaci.. riziko vymknutého kotníku je vyšší než něčeho s invaliditou - jedno zaškrtnutí a přicházím o hodně slušné peníze.

herminka
26. črc 2018

Najdi si dobreho fin. poradce, probere s tebou vase potreby, rezervy, ma pristup do kalkulacek vetsiny pojistoven a muze ti usit produkt na miru. Obecne vetsinou dobre vychazi ČPP, Kooperativa, Generali. Pro nekuracky s BMI v norme je dobra i Allianz.

glimmer
12. lis 2018

my máme také rodinnou smlouvu - já, manžel 43, děti 6 + 8 let ... máme jí u ČP a platíme 2.158,-kč - máme tam pojištěné snad všechno co jde.
U dětí OČR, úraz, nemocnici, trvalé následky, invaliditu, nesoběstačnost i úmrtí.
Já + manžel - neschopenku, úraz, nemocnici, trvalé následky, invaliditu, nesoběstačnost i úmrtí. A manžel, protože pracuje jako řidič tam mám navýšenou částku při úmrtí při dopravní nehodě.
Už několikrát jsme řešili úraz, doplacení OČR a pobyt v lázních a vždy bez problémů.