Zrychlené schéma očkování na klíšťovou encefalitidu

keckemet
17. čer 2015

mamky prosim ockoval někdo zrychlene ockovaci schema v sezonu na klistovou encefalitidu? Taham uz treti kliste z hlavy za tyden, jsem lehce nervozni! Bydlime na samote, deti jsou porad venku. Tolik klistat nikdy nemeli....uvazuji, ze je ted zrychlene naočkuju....ockoval někdo takto v sezonu? V poradku? dekuju

blanka.k
17. čer 2015

@keckemet já jsem takto naočkovala sebe na jaře.... chtěla jsem i syna, ale můj pediatr,že děti očkuje jen v klasickém schematu, že se zrychleným nemá dobré zkušenosti (ale přitom je jinak dost zastánce očkování, naočkuje Prevenar+Hexu dohromady, atd). My se teda stříkáme (máme právě nově pořízenou zahradu, takže jsem to řešila teď , ne v zimě), a když jsem nastříkaná, tak ok (syna fakt beru celýho 😅 , sobě jen nohy), klíště jsem chytla jen nenastříkaná.

konidana
17. čer 2015

@keckemet pokud pořád taháte klíšťata, tak bych to tuplem neriskovala - očkovat v sezóně. Počkej do prosince. A malé děti nemoc prý dobře zvládají. Já je budu očkovat také až letos v zimě, i když klíšťat už měly.... Hlavně hlídat reakce, červené fleky, které značí boreliózu. Proti té stejně očkování není. Vloni ji měla dcera, teď ji mám já☹ Jako prevence proti klíšťatům má fungovat b-komplex(vnitřně) a levandulový olej nebo hřebíčková tinktura(zevně)

keckemet
autor
17. čer 2015

@konidana proc ne ockovat v sezone? však za 14 dni jsou uz chraneni...

konidana
17. čer 2015

@keckemet Jasně Ok, ale v tech 14 dnech nesmí chytit klíště. Kdyby bylo nakažené, tak mají tu nemoc tuplovaně. Pokud víš, že můžete být někde, kde na 100% nechytí klíště, tak v pohodě. Jenže u nás chytí děti klíště i na sídlišti před barákem na hřišti, s družinou je dcera denně v lese, kde jsou klíšťata, takže já bych to neriskovala (mám špatnou zkušenost s encefalitidou u vlastního otce)

keckemet
autor
17. čer 2015

@konidana a skrblé

blanka.k
18. čer 2015

@keckemet mě taky mudr. uklidňoval,že malé děti encef. zvládají dobře ( i jsem včera u gyn. četla nějaký časopis o očkování a u očko na encef. to taky psali, že průběh i případné následky nejsou tak zdaleka hrozné jak u dospěláků)

nikita_z_prahy
14. črc 2015

ahoj, já mám s očkováním proti klíšťové encefalitidě v sezoně kladné zkušenosti. Synka i dědu jsme nechali očkovat na jaře a vše bylo v pořádku 🙂 tak se nemusíš bát 😉

zo_ja
15. črc 2015

Já znám vážné reakce dětí na toto očkování, takže bych s tím byla dost opatrná. Navíc je podstatně pravděpodobnější LB, a proti té žádné očko není.

nikita_z_prahy
16. črc 2015

@konidana tohle není úplně pravda, není to ničím podložené... žádným průzkumem. Dalo by se to považovat spíš za mýtus, který se mezi lidmi mylně šíří, takže bych se opravdu nebála, holky 😉 mrkněte třeba sem http://www.pozorkliste.cz/myty-fakta-o-klistove... Tady je to hezky vysvětlené, snad vám to pomůže 🙂

konidana
16. črc 2015

@nikita_z_prahy a proč je tedy v sezóně zrychlené schéma a mimo sezónu ne? Minimálně je při tom zrychleném očkování mnohem větší zátěž organismu.