Zubař, který mi zkažené zuby vytrhne a nebude komentovat jejich stav, Praha

sfet
6. bře 2019

Ahojte, jelikoz mám zuby v dezolatnim stavu a postupne mi odemiraji tak si jich chci dat v horizontu pul roku vytrhnout a vybrat nejakou dobrou zubnou náhradu. Jenze každej zubar se tomu bráni, rika mi, že si čistim spatne zuby, že chodím málo na dentalni hygienu (3x do roka je málo?),že chodím málo k zubari, že možná kourim coz není pravda, koureni se mi protivi takže asi ne. Je to tím, že chce vydelavat,no. Neznate nekoho v okolí Praha, Kladno, Slaný čo by mi to udelal? Bez rečí?

sfet
autor
6. bře 2019

Hlavne mi prosím Vás nepiste, abych si dala zuby opravovat. To jsou uplne torza zubu, dasna mám uplne ustupene, zuby hnusne, nemuzu si najit ani práci maximálne nejaká zvedacka telefonu a ja chci práci s lidma, ale kdo mi co dá Když vidí muj chrup. Bojím a štúdium se nekde usmat lebo zuby. Do tech zubu jsem dala tolik penez, že bych za ND mela už alespon 5 zubnich náhrad. Zatim mi jich už kolik chybu a kolik je mrtvejch. Ja vim, že každý zubar bude chtit zuby opravovat, zachraňovat, ale ja už na to nemám ani nervy, ani čas ani náladu. Ja jsem si se zuby vytrpela sve, takže vymlaceni je jediná moznost.

radka8888
7. bře 2019

To budete hledat těžko. Co kompromis zuby na vytrhani vytrhat a zbytek si nechat opravit. Co za dobrou náhradu si představujete? Klapacky? Na Implantatech? Moc možností, když nebudete mít zuby není.

kaliopea
7. bře 2019

jestli si nechate vytrhnout vsechny zuby a pokud vam uz ustupuje dasen,jedina moznost pak budou protezy...implantaty jsou financne nakladne a pokud mate paradontozu,ani se dat nemuzou-ustupuje pri ni kost.Ja osobne bych si celkove protezy dost rozmyslela,ne kazdy se s nima nauci mluvit a jist...videla jsem zensky,ktery ji proste neprijaly,nadavovalo se jim z nich a nemohly ji mit v puse ani jen venku,aby "vypadaly"....navic,horni proteza kryje cele patro,zmeni se i vnimani chuti jidla...ja bych to brala jako opravdu posledni moznost...

bousovka007
7. bře 2019

Žádný dobrý zubař vám pokud je to jen trochu možné nebude chtít vytrhat všechny zuby. Pokud si vyberete dobře (ideálně podle referencí), nebude mít potřebu na vás vydělávat. Ona jen cena těch dnes aplikovaných materiálů bude dnes někde jinde. Jde o to, že kvalita zivota s protézou, implantáty a třeba částečnou náhradou je prostě úplně někde jinde.

journals
7. bře 2019

Zubar asi bude mit pravdu. Pokud mas zuby v takovem stavu co pises, tak si je asi opravdu blbe cistis. Asi zadny zubar nebude chtit vytrhat vsechny zuby. Proc? A i kdyby ti je vytrhal, tak pak co? Inplantaty? To je docela draha sranda. Proc jsi svuj stav zubu neresila driv?

kettkav
7. bře 2019

@sfet Zkuste Erdent v Čakovicích.

sudylichozrout
7. bře 2019

@sfet Zuby se nekazi jen tak. Pravdepodobne dlouhodobe delas neco, co jim skodi. Muzes si je cistit jak chces, ale necim si nicis sklovinu. Muze to byt spatny kartacek, sladke a kysele napoje... Je toho hodne. Kazdopadne vsechny zuby ti nikdo, kdo nema diplom jen na ozdobu, nevytrha. Implantaty jsou financne hodne nakladne a u tebe by jim muselo predchazet domplneni celistni kosti, coz je taky hodne drahe. Mozna je reseni obrousit zdrave, vytrhnout par spatnych a premostit. Ale i to stoji penize.

klea81
7. bře 2019

Napadá mě drogová minulost, jinak není možné mít při dentální hygieně 3x ročně zuby v takovém stavu. Souhlasím s holkama, že zubaři nechtějí trhat zuby, pokud jdou spravit a že ústup kosti může být problém v případě touhy po implantátech. Držím pěsti, ať najdeš empatickeho zubaře a práci, která tě bude bavit.

sfet
autor
7. bře 2019

@klea81 drogy v zadnem prípade. Nikdy jsem nekourila, nefetovala, nepila, drogy to už vubec ne, práve naopak, ziju zdrave až moc. Kdyby jsem drogovala, tak si reknu, dobre mi tak, Když jsem byla blba, ale nic z toho. A nekdo si zuby necisti vubec, bere i drogy a zubar nemá s ním zadnou práci.

journals
7. bře 2019

@sfet Jenže to bohužel není tvůj případ. Tenhle stav se ti v puse přeci neudělal ze dne na den... Pokud jsi zubaře neřešila kvůli penězům (jinak mě nenapadá proč to došlo tak daleko), tak si nemaluj, že by to tvoje vymyšlené řešení (vytrhat a nahradit) bylo za hubičku...

sfet
autor
7. bře 2019

@kettkav dekuji tip, zkusim se objednat.

sfet
autor
7. bře 2019

@journals no ja se často stehovala, ale vždy jsem si nechala zuby opravit u jednoho, než jsem se prestehovala. Pred 7 lety jsem dobre vydelavala, ale i presto 2 roky jsem nebyla na dovolené, vubec nikde a všechno vrazela do pusy, výsledek je že 2 predné zuby mi chybeji, tak nosím mezernik. Mela jsem 2 korunky, jedna vypadla, dalsi se zlomila. Neco rešila zubarka praskama od bolesti kdyz už nevedela kam se mnou. Na stomatochirurgii jsem byla co tejden. Dalsi zubar mi rekl, že to se nemelo trhat, tam rekli že jediná moznost. Pred3 lety jsem dala 7500 korun do mrtveho zubu s na čistení kanálku, rekli že to vydrží klidne i 15 let, ledva rok a 2 mesice. Vyjezdy na pohotovost byli na dennim poradku. Nakonec ten zub museli i tak vytrhnout. Takže 2 roky v háji, nechala jsem u zubare snad 40000 a zuby jsou uplne polorozpadle. Muj zubar mi vyčíslil opravu na zhruba 60000, s tím, že určite se nezachráni vse, ale za pokus to stojí. jasné, za pokus ať se on nabali to stojí. Jednou jsem to podstoupila a skončilo to strašne.

sfet
autor
7. bře 2019

@journals za ty penize co jsem tam nechala jsem mohla mit nekolik paradnich náhrad. Ale to bylo samé - jses mladá holka, musíš mit svoje, svoje je svoje, tak ja poslouchala a výsledek je desivý.

journals
7. bře 2019

@sfet Čoveče, tak ti nevím... zuby si čistíš, chodíš na zubní hygienu, k zubaři chodíš pravidelně... fakt záhada, že se ti ty zuby kazí "samy od sebe"... 🙄

sudylichozrout
7. bře 2019

@sfet jeste me napada, jestli jsi nemela zubare kopyto. K jedne takove jsem driv cjodila, nechavala mi pod plombami zbytky kazu, kanalky necistila dobre. Skoncilo to zanetem okostice a vytrzenim zubu. Ted mam sikovneho doktora a zuby mi opravil skvele. Plus po tom vytrzenem mam implantat z Hradce, delaji je tam dobre a levne.

sfet
autor
7. bře 2019

@journals možná genetika, bracha mel taky hrozne zuby, jeste horší neprospelo jemu ani me, že jsme byli v detstvi nemocni a večne na antibiotikách, Když nezabrali jedny, automaticky druhé, pritom ja si na zubech zakladala, nikdy s nima problémy nemela, trápili me jen moudraky, tak mi jich vytrhli kdyzto jen trochu šlo a pak tohle. Nevim zdali si antibiotika vybiraji svou daň, nebo nekdo neco sfusoval. Konkrétne od minulého leta resim jeden zub, už jsem tam narvala 7000 a že jeste asi dalsich 8000 ale není jiste jak dlouho vydrží. Paráda.

sfet
autor
7. bře 2019

@sudylichozrout taky se bojím, že nekde necp sfusovali. Lebo jeden zubar si nedal tu námahu udelat rengen a zubní kaz tam mohli rostnout veselo dal. Lebo mi pak jinde rekli, že co delal a jak delal, že výsledky nejsou videt.

werumka
7. bře 2019

@journals To klidně může mít důvod jiný - skrytý reflux (kyseliny postupně rozleptávají sklovinu), mnoho antibiotik v dětství k tomu dědičná paradentóza a potíž je na světě. Zvlášť ten reflux tohle umí opravdu dokonale.