Zubní implantát. Hned po trhání?

penelope11
26. lis 2020

Ahojky chci se zeptat na vic veci, jedna jak se to resi kdyz mate zub, ktery je potreba vytrhnout ale nechcete chodit bez zubu, dava se implos ihnet po trhani?
A taky me zajima jestli si nekdo dal delat najednou vice implantatu a treba aj v narkoze? Diky

blondynka400
26. lis 2020

@penelope11 já jsem měla domluvený implantát hned po trhání. Byla to stolička, která není vidět, ale přišlo mi to lepší, než to dělat nadvakrát. Bohužel se nepodařilo. Ač zub vytrhával skoro hodinu, protože ho postupně rozřezával, aby neporušil kost i tak kost pod tím byla poškozená a implantát tam nakonec nešel dát, tak aby to bylo ok. A doteď implantát nemám, protože jsem si to na to zvykla a už ho vlastně nepotřebuji 😀 A vzhledem k tomu, že je to sedmička, to ničemu nevadí. Takže mne to stálo 2000 jako příprava před implantátem, protože to už mi nevrátil.
Ohledně více zubů najednou, známému dělaly všech 24 zubů, měl to asi na 3x, bez narkózy.

saruler
26. lis 2020

@penelope11 mne trhali zub minuly tyden a na implantat jdu az pristi rok na jare, trva 4-6 mesicu, nez se to vsechno poradne zahoji.

penelope11
autor
26. lis 2020

@saruler wow ale to je nejake divne co kdyz si chce dat clovek cely vrch udelat tak predse nemuze chodit pul roku bez zubu nebo s protezou to me prijde fakt divne v dnesni dobe 🤔no musim se zeptat nejakeho zubare... ten muj nema nikdy cas asi je cas na zmenu 👀 ale dekuji za zpravu

penelope11
autor
26. lis 2020

@blondynka400 tyjo bez narkozy, i kdyby to fakt nebolelo uz jen pri te predstave bych omdlela, tam lezet uff a na 3x mu to delali najednou aj s tim trhanim?

hojda
26. lis 2020

@penelope11 Taky mi řekla zubařka, že se musí zajit kost a pak teprve můžeš dávat implantát. Kolegyně v práci si zlomila předni zuba a taky chodila docela dlouho dobu jen s nějakým nasazovacím, než dostala implantát.

kekita
26. lis 2020

@penelope11 nevim, o ktery zub jde u tebe, ale manzelovi nabizeli po vytrhnuti zubu implantovat jeho vlastni (vytrhli by mu osmicku). Tohle se dela primo po vytrhnuti-jakmile se rana zahoji, uz to potom nejde. Nakonec na to nesel, ptz jsme za 2 dny jeli na dovolenou a nechtel riskovat komplikace.

blondynka400
26. lis 2020

@penelope11 proč narkózu na tyto věci? Místní znecitlivění úplně stačí. Narkóza je fakt zbytečná. Nene bez trhání. V tomto rozsahu to snad dohromady ani nejde. Co vím tak byl i několikrát na doplnění umělé kosti, protože svojí měl fakt málo, než dali konečné implantáty.

malenka3
27. lis 2020

Implantát se dává okamžitě po extrakci jedině v případě, že je vysoká pravděpodobnost uchycení. Tedy musí být čistá rána, extrakce proběhnout bez potíží.
Pokud je s extrakcí problém, že se rána rozjede, pokud se trhá zub v zánětu, pokud je nedostatečná kost, která se musí doplnit, nedá se to udělat hned, protože riziko neuchycení implantátu je vysoké. Takže to, jestli by to šlo u tebe, ti řekne jen lékař.
Co se týče narkózy, tak ne, dělá se to jen v lokální anestezii, implantolog používá silnější léky, je to jen nepříjemné, ale nebolí to.
Mám sama implantát bezprostředně po extrakci, ale zub byl zlomený u dásně, nebyl v zánětu, byla to horní dvojka, kosti dost.
Co se týče díry po zubu, dělají se provizorní protézky, které díru zaplní, takže tím to můžeš vyřešit. Jen se s ní nedá jíst. Každopádně ani implantát není konečné řešení hned. Po nastřelení šroubu do kosti nesmíš několik měsíců kousat na ten zub. Dostaneš na něj provizorní nekousací korunku a na tu se může čekat třeba týden od nastřelení implantátu.

penelope11
autor
27. lis 2020

@malenka3 nemuze se na nej mesic kousat? A kdo si da najednou treba 4 zuby tak mesic ji slamkou? Tyjo koukam, ze nazory a zkusenosti se lisi hodne teda... fakt si nedovedu oredstavit, ze tam lezim a nekdo mi vrta do kosti😆a pro predstavu, jak dlouho tak trva zacest jeden implantat cca? Kdyz je kost v poradku dejme tomu, 30min? 2.5hod? aspon priblizne. Diky

penelope11
autor
27. lis 2020

@blondynka400 ja byla v narkoze kdy me tahali 6 zubu 4 ks osmicek a 2 6tky...neorezila bych tov lokalni, ja jsem opavdu silene panicky pacient co se tyce trhani a urcite aj implantatu, ovsem vim, ze vetsina lidi aj rodi cisarem a je u toho v lokalni anestezii ani to jsem nedala a dala jsem se uspat 🤦‍♀️holt omdlela bych jim tam i tak

penelope11
autor
27. lis 2020

@malenka3 a ohledne te protezky u me by se jednalo o vrchni 3jku,nedovedu si predstavit, ze jdu na obed s kolegama a vyberu si predni zub😂jako dost blby😂hlavne 3jka je u me asi nejojezdenejsi zub, no bude to sranda koukam

malenka3
27. lis 2020

@penelope11 měsíce na to nesmíš kousat, někdy 3, někdy 6. Pokud se dělá víc implantátů najednou, musí se dělat jen část čelisti, abys kousala na druhé straně.
Přes injekce to nebolí. Pro mě nejhorší bylo, jak mi tím vrtáním vibrovala hlava. Zavrtání implantátu bylo asi otázka 5 minut. Na křesle jsem tedy i s extrakcí byla dýl, ale to samotné vrtání je rychlé.
A tu protézku bys musela na jídlo vyndavat, s tou se nejí. Nějak bys to prostě udělala. Já byla pár dnů bez horní dvojky. Prostě to kolegové věděli, no. Nedá se nic dělat.

eleanora84
27. lis 2020

@penelope11 ale ono se fakt někdy čeká půl roku bez zubů... Kamarádka si nechala vymlatit špatné zuby, všechny.. Dostala brzy do kosti nevím jestli se tomu taky říká čepy, ale vypadalo to trošku jinak, spíše takové hřebíky a na to ji dali umělé první klapacky než se ta kost a ty hřebíky uzdraví, to trvalo 4 měsíce, dohromady půl roku než ji na to nasadili ty nové zuby.. Stalo ji to 400tis ty titanové zuby... Museli ji v jednom místě i nadstavit kost, že ji neměla dostatečnou...

penelope11
autor
27. lis 2020

a este me holky zajima pocity po vyorchani anestezy? 🤔

malenka3
27. lis 2020

@penelope11 po vyprchání anestezie to bude lehce bolet, ale žádná trága. Vrtali ti někdy zuby pod injekcí? Není to velký rozdíl

penelope11
autor
27. lis 2020

@eleanora84 tyjo cena me nezarazi ale jak to zvladla vsechny zuby? jako nejak naraz? me to porad prijde brutalni to vrtani do kosti zaziva ikdyz to neboli😂

eleanora84
27. lis 2020

@penelope11 co vím, tak byla v celkové narkoze a zuby šly na 2x myslím...ji už chyběly nějaké i před tím, tak nevím kolik jich musely dotrhat... pak se to muselo zhojit, pak ji teprve dávali ty šrouby do té kosti a zase se to muselo zhojit... půl roku, ale má teď úsměv amerických hvězd 🙂 1 zub 18tisíc 🙂 dneska se už neberou hypotéky jen na byty a baráky, ale i na zuby.. už šetřím haha 😀

penelope11
autor
28. lis 2020

@malenka3 tyjo mazec, jsem myslela jak si jednou dam vrchni zuby udelat naraz a mam pokoj, holt jsem se pletla :/ ale moc diky za odpovedi

penelope11
autor
28. lis 2020

@eleanora84 wow no ja cetla u meho dr ze jeden zub 25 tis takze 18 je este vyhodny kup😂😂a u ktere casti byla v narkoze a co nejake bolesti? Jo a oroc se na to nemuze pul roku kousat... ja to tak mam furt ted, ze mam nejaky zub dodrbany, zubar ma termin za 4 mes tak kousu na druhou stranu a kdyz me konecne spravi ten jeden tak se me dodrbe na ten strane na kterou jsem kousala 4 mesice.... uz me to nebavi porad zuby resim... 🤦‍♀️