V čem převařujete vodu pro své nejmenší?

rajec_martin
11. zář 2013

Milé maminky, jaké máte zkušenosti s převařováním vody pro své nejmenší? Zajímají nás vaše tipy i vychytávky – v čem převařujete a jak?

lv
11. zář 2013

v malém kastrůlku..ale vyjímečně, voda nebyla téměř třeba.

lindafr
11. zář 2013

@rajec_martin V ničem, vodu dávám jen na pití ve velkých teplech, kojeneckou nepřevařuju a když dělám čaj, tak v rychlovarné konvici - klasickou kohoutkovou, městskou. Nedělám s tím nějak moc ofrky, mám tři děti, všechny tuhle výchovu přežily a nezdá se, že by byly nějak poznamenaný tím, že nepřevařuju kojeneckou vodu. To samo se sterilizací, bakterie a špína jsou taky potřeba.

ebsian
11. zář 2013

Taky to nehrotím, kojenecká se u nás používá pouze na pití bez převaření a jinak kohoutková (my máme studnu, tak vozíme od babi a dědy z města) se používá na čaj, vaření atd.

blahova_andrea
11. zář 2013

já převařovala v rychlovarné konvici. vyčistila jsem ji od vodního kamene a převařila si vždy na den předem do pet láhve.

ivajaro
11. zář 2013

Já kojeneckou vodu nepřevařuju, pouze jí ohřívám v mikrovlnce 🙂

kristis
11. zář 2013

Ja kdyz byla holka mala tak sem kojeneckou i obycejnou vodu prevarila vzdy normalne v rychlovarnej kanvici.A pak sem ji naliala do termosky aby som mala teplou kdyz byla treba. 😉

ajina17
11. zář 2013

já to dělám stejně jako @ivajaro nepřevářim koj.vodu,ale ohřívá pouze v mikrovlnce 😉

markkketa
11. zář 2013

nepřevařovala jsem, dlouho voda nebyla třeba a teď ji filtruju nebo vařím vodu na čaj v rychlovarné konvici. Kojeneckou vodu jsem nikdy nepoužila.

leni78
11. zář 2013

Vodu používám z vodovodu a neprevaruju.

rajec_martin
autor
11. zář 2013

Jsem rád, že drtivá většina z vás ví, že kojeneckou vodu není třeba převařovat. Občas se setkáváme s tím, že ji některé maminky stejně převařují, konkrétně v případě naší kojenecké vody Rajec to ale opravdu není potřeba - nejen pro přípravu kojenecké stravy je totiž vhodná i bez převařování 😉

luciebx
11. zář 2013

Co je spatneho na vode z kohoutku??... podle me prevarena voda chutna hrozne... kojeneckou vodu sem nikdy nepouzivala a mam doma zdraveho 3 leteho chlapecka... podle me vyhazovani penez za vodu v plastovych flaskach a vyrobci na tomhle pekne vydelavaj a zneuzivaj.

monivo
11. zář 2013

@rajec_martin jak máte jistotu, že kojenecká voda byla dobře skladována, nebyla vystavena vysoké teplotě (třeba na slunci) apod.? Převařit kojeneckou vodu v rychlovarné konvici není nic tak náročného a složitého.

werinka1
11. zář 2013

V rendlíku na sporáku 🙂

werinka1
11. zář 2013

@rajec_martin Dětská lékařka mi přesto koj. vodu doporučila převařit (ale mám nedonošené holčičky).

rajec_martin
autor
11. zář 2013

@monivo Děláme v tomto směru vše, co je v našich silách. Kvůli ochraně proti slunečním paprskům jsme třeba zavedli speciální modrou paletovou fólii. A abychom zabránili dlouhému skladování, zkrátili jsme i expirační dobu na polovinu.

rajec_martin
autor
11. zář 2013

@werinka1 Od převařování rozhodně nechci nikoho odrazovat 🙂 Např. kojenecké vody sycené oxidem uhličitým, které se také dají sehnat v obchodech, je dokonce potřeba převařit, aby se z nich oxid uhličitý odstranil. Tyto kojenecké vody poznáte tak, že musí mít na etiketě upozornění "před použitím odstranit oxid uhličitý varem".

opole
11. zář 2013

@rajec_martin Martine, dělá Vaše společnost i kontroly skladovacích podmínek přímo v obchodech? Něco jako "Trade Survey"...

alyssa.anna
11. zář 2013

My převařovali první 2 měsíce (v rychlovarce) a teď už nepřevařujeme, jen vodu ohřívám v ohřívači lahví

leni78
11. zář 2013

@rajec_martin Myslím si, ze voda z vodovodu je lepší nez kupovana balena voda.

rajec_martin
autor
11. zář 2013

@opole Máme širokou síť obchodních zástupců, kteří pravidelně navštěvují obchody a starají se nejen o vystavení produktů v regálech, ale také o jejich správné skladování 😉

rajec_martin
autor
11. zář 2013

@leni78 Děkuji za další názor do diskuze 🙂 Máš nějaké zkušenosti s rozborem vody z vodovodu, o které se můžeš podělit?

mafeska
11. zář 2013

@leni78 jak která, ta naše třeba ne. K otázce, převařovala jsem do půl roku věku klasicky v kastrůlku.

marci81
11. zář 2013

No já jsem převařovala i kojeneckou vodu teda 😉 jistota je jistota, že jo. Nepřevařená se mi zdála pro tak malé miminko divná. Převařovala jsem párkrát v rychlovarné konvici, ale z 99% v hrnci na sporáku a po vychladnutí přelévala zpět do láhve. Takhle jsem to dělala zhruba do 10-ti měsíců malé a vyléčila mě z toho kamarádka na procházce, která dala své stejně staré dcerce jako byla ta moje napít normální vody z láhve, kterou předtím koupila. 😀 Jinak kojeneckou vodu používám poctivě doteď, i když už má dcerka přes dva roky.

kamino
11. zář 2013

My kojjeneckou vodu nepouzivali vubec,kojila jsem plne do 6m, a pak jsem chvili prevarovala kohoutkovou v konvici a cca od 10m pije vodu klasicky kohoutkovou,mame doma psa,tak myslim,ze neprevarena voda je to nejmensi zlo 😉😉 bakterie jsou u nas jako doma 😉

katchi
11. zář 2013

Kojila jsem, takze kojenecka voda nebyla treba. A i kdybych musela delat UM, tak ho budu delat z kohoutkove vody. Tu bych varila v normalni konvicce, co mame na sporaku na caj. Neresila bych to.

soleilll
11. zář 2013

@rajec_martin Dětská lékařka mi doporučila do půl roku dávat kojeneckou převařenou vodu. Vařila jsem ji v kastrůlku nebo v mikrovlnce. Nekojila jsem, takže na UM byla docela velká spotřeba + na pití. Od 6 měsíců používám jen vodu z kohoutku, čistě na pití převařenou vychlazenou z konvice.

leni78
11. zář 2013

@rajec_martin Jednám intuitivně a je fakt, ze nefandim celkové balenym napojum díky jejich složení. Co se týče složení a rozborů, tak poslední me ujistil tento : http://m.dtest.cz/clanek-3003/jak-kvalitni-je-v...

leni78
11. zář 2013

@mafeska V čem u vas není voda z kohoutku lepší, nez balena ?

mafeska
11. zář 2013

@leni78 v tvrdosti hlavně, už po prvním převaření v konvici zanechává stopy, novorozenci bych jí prostě nedala.

pattie
11. zář 2013

Když jsem ještě převařovala, tak jedině vodu z kohoutku a v rychlovarce. A obě děti žijou, rostou, nejsou nemocný a jsou v pohodě 😉