Hodnota pH u kosmetiky?

petrakoll
31. kvě 2016

Lidská pokožka je velmi citlivá. A co se týká dětské pokožky, tak jistě každá maminka mi dá za pravdu, že alespoň jednou v životě bojovala s nějakou vyrážkou. Co tedy nejvíce pomáhá v takovémto boji? Určitě zaměřit se na přípravky s pH 5,5, které je přirozené pro pokožku, bude tím správným řešením. Zajímalo by mě, zda dbáte při výběru kosmetiky pro vás nebo miminko na hodnotu pH? ☺

petra_pf
31. kvě 2016

Naštěstí jsem se nikdy s vyrážkou u dětí nepotýkala, pokud nebudu počítat opruzeniny. Nikdy jsme doma neměli jinou kosmetiku než SebaMed, takže ano PH je pro nás rodiče důležité, stejně jako čístá vůně a co nejméně chemie.

bimmka
31. kvě 2016

U nás je sebamed n prvním místě, protože opravd vyhovuje jk dětem tak nám dospělým. co musím ocenit, je šampon proti padání vlasů, který mi po porodu hodně pomohl, jinak bych asi byla brzo plešatá.

mkrelo
31. kvě 2016

@bimmka to jsem ani nevěděla, že existuje..díky za tip..Mé Teda taky vlasy padají, ale už je to lepší. .Ale vyzkouším.

bimmka
31. kvě 2016

@mkrelo sehnala jsem ho v lékárně a mimo mnoho věcí, co jsme zkusil jako jediný šampon mi začal zabírat. Rozhodně doporučuji vyzkoušet i vlasy se mi zlepšily, do kvality.

kh
31. kvě 2016

Ja se snazim, i když nejsem dusledna - pro syna pouzivam kosmetiku s ph 5,5 tak na 90% (sampon, telova kosmetika, sprchac); pro mne asi tak na 30% (občas sampon, sprchac, omentalne zkouším Q10 tělové mléko od SebaMed).

cb
31. kvě 2016

Určitě se dívám na pH, ale není to pro mě hlavní ukazatel, jako alergička na pyly vybírám podle obsahu přírodních látek.

jannca82
31. kvě 2016

Máme některé produkty odzkoušeny, na pH se při koupi dívám, ale ne vždy koupím.

kubicek11
31. kvě 2016

Ano, sledujeme pH, parabeny a další chemii a vždy se snažíme před koupí sehnat co nejvíce zkušeností. 🙂

mimar
2. čer 2016

zatím zkoušíme vše možné a na ph koukám při nakupování

bzutka
2. čer 2016

U nás je sebamed na prvním místě, protože vyhovuje jak synovi tak nám rodičům

soleilll
2. čer 2016

Myslím, že všechna běžně dostupná dětská kosmetika je velmi kvalitní a tedy má i vhodné pH. Sebamed jsem vybrala čistě podle příjemné parfemace - ostatní značky mi tak hezky nevoněly.