Cestovaly jste v těhotenství autobusem?

kralovna17
22. čer 2015

Ahoj holky, jsem prvorodička, po zamlklém těhotenství, tak jsem na sebe asi trochu opatrnější... Měla bych ve 26./27. týdnu jet 600 km autobusem a pár dní nato 600 km zpátky. Kromě toho, že se bojím, že to pro mě bude nepohodlné, se pochopitelně bojím i případné nehody, v autobusech nejsou pásy, může se stát cokoliv. Autobusy nesnáším odmala, ten smrad, hluk, všechno, navíc se mi ze začátku těhotenství dělalo zle i když jsem sama řídila auto, natož v autobuse... Každopádně všichni z té naší výpravy jsou hrozně chytří, že v 6. měsíci mi bude dobře, že to bude v pohodě, že není důvod, proč bych neměla jet... Jsem opravdu přehnaně vyděšená? 😒

agenz
22. čer 2015

Ahoj, něco jiného je jet 20min, ale takovou dálku...já bych to zvážila, jsem ve 28tt a nikam bych se nevydávala - po hodině sezení mě bolí břicho, v autobuse pohodlí mít nebudeš, otékají mi nohy i na gauči, natož v buse..Myslím, že jsi si i odpověděla sama 😉 čistě můj názor...

karlajasmine
22. čer 2015

Nejdriv jsem chtela napsat ze bych nejela, ale ja ted bezne jezdim 300km ke tchanovcum a je to teda otravny a cestou delame 2 pauzy, ale da se to.. spatne uz ti nebude a bude to v pohode, ale spis jediny co by mi vadilo je nedostatek mista v autobuse, ze si neprotahnes nohy a ze se ti bude chtit casto na zachod. Takze za sebe bych ti poradila ''jed', ale jed' autem.. budes to mit pod kontrolou, das si tolik pauz kolik budes potrebovat a budes v lepsi psychicke pohode. Proste jedte s pritelem nebo manzelem nebo nekym z te vypravy autem, a ostatni at jedou busem.
Ja tedka poletim 2 hodiny letadlem a krome toho, ze nesnasim litani, se trosku bojim toho stisneneho prostoru, a prave tohle je v tom buse nejvetsi problem.. Jinak si myslim ze to das.

janie1988
22. čer 2015

Ahoj, cestoval jakýmkoliv prostředkem pro mě nebylo moc příjemné, každopádně ve 12. týdnu jsem jela do Chorvatska. Nakonec jsem to zvládla dobře, jen jsme častěji zastavovali a já se pořád vrtěla. Být ale tebou, tak nikam nejedu, ne takhle daleko. Stát se může cokoliv a asi by nebylo příjemný někde v cizině lítat po doktorech...

nov.tere
22. čer 2015

Takto dopředu nemůžeš říct jak se budeš cítit. Na konci srpna jedu na svatbu sestry na Slovensko je fakt že máme jet autem. Ale i tak se té cesty děsím. Navíc jsem ve 20 týdnu a vím že je mi občas docela dost špatně. A mám být ve 29týdnu těhotenství. A stejně tak jako se může něco stát v autě tak se může stát i v autobuse. Ale pokud by jsi se měla bát všeho tak by jsi nesměla vystrčit nos z domu. Můj názor rozhodni se měsíc před cestou jak se budeš cítit a tak podobně.

ditta1990
22. čer 2015

Jela jsem v 5. měsíci autobusem do Itálie, taky jsem v tom neviděla žádný problém ale asi už bych nejela 🙂 dalo se to zvládnout, ale už za hranicema jsem si nevěděla jak sednout a kam si dát nohy 😀 O měsíc dýl jsem jela do Maďarska autem a to bylo úplně bez problémů (zastavit kdy potřebuješ, protáhnout se, dát nohy nahoru) takže pokud bys měla možnost jet spíš autem, věřím, že by to bylo i pro tebe pohodlnější 🙂

marrei
22. čer 2015

Tak já jela autem jen 3 hodiny a stejně jsme museli po cestě 3x vystupovat, začaly mě chytat křeče v břiše, ale stačilo vystoupit a udělat pár kroků a bylo to OK. A bude v autobuse WC? Taky dost důležité pro těhotnou... já osobně bych asi nejela :-/

mandala
22. čer 2015

Neposlouchej ostatní, musíš vědět sama, jak ti je. Každé těhu je jiné, mě např. při prvním bylo zle od žaludku ještě v 6. měsíci a při posledním jsem myslela, že umírám, 😀 nezvládala jsem lautr nic, všechno bolelo, tlačilo, špatně se dýchalo, jet takovou dálku by byla pro mne utrpení. Musíš sama zvážit, jestli případné komplikace nebo nevolnosti ti stojí za to. 😉

konidana
22. čer 2015

Pokud autobusy nesnášíš odmala, v těhotenství se to nezlepší. Podle mne spíš zhorší. Zařiď se podle sebe a na ostatní se vykašli.

mercedesse
22. čer 2015

No, když si vzpomenu, jak mi otekly nohy cestou do Řecka, a to jsem tehu nebyla, tak bych asi nejela.

domorodka
22. čer 2015

Pokud je to cesta, kterou podniknout prostě musíš, tak homeopatika Coculine jsou výborné na nevolnosti jak z cestování tak těhootenské 🙂 mám moc dobrou zkušenost s nimi 🙂
Nu a busem to určo pohodlné nebude, to je jasná...
Já bych v těhu jedině letěla max 3h, víc bych určitě nechtěla... a pokud bych jela tak jedině autem 😉
Budem byl jela taky max 3h a to bych si ještě dost rozmýšlela, páč já chodila na wc každých 30 minut 😅
.... by byl řidič ze mě nadšený asi 😀

Dopravních nehod se neboj... jasně, každou nás to naapdne, co kdyby... ale to kdyby - to se může stát kdykoli kdekoli i když půjdeš po chodníku 😉
ber to tak, že co se stát má stane se bez ohledu na to, kde jsme a co děláme... 😉 a udržuj pozitivní mysl 🙂 to ti pomůže od strachu z nehod 🙂

Ať se rozhodneš jakkoli, přeji ti pohodové těhulkování 🙂

daasenka85
22. čer 2015

To fakt záleží na Tobě, jak se rozhodneš. Já teď byla v Chorvatsku autem a bylo to fajn, ale jela jsem hlavně kvůli malé, jinak bych asi dovču zrušila. Ale mile mě překvapilo, jak to bylo super. Jenže jsem byla teprve v 9. týdnu, po 20. týdnu už bych asi nejela, u Anetky se mi začal v 22. týdnu zkracovat čípek a musela jsem ležet ☹ Podle mě je ideální cestovat když už mezi tím 9.-18. týdnem. Ale jsou děvčata, co by jely i v tomto týdnu. Mně osobně to přijde rizikové v tom, že miminko je malé, kdyby nedej Bože něco.. Ač se říká, že nejrizikovější je začátek (což je v podstatě pravda, ale tam to nejde moc ovlivnit v tom prvním trimestru), tak mi připadá fakt blbé to období od 20. do 30. týdne. Ale snad budeš úplně bez komplikací, já bych si to ale asi neriskla. Ale těžko říct, to už bych teď musela být v tom týdnu 🙂 V prvním těhu jsem ale byla po dvou nezdarech tak vystrašená, že jsem celé těhu v podstatě preventivně proležela a stejně pak komplikace byly, možná právě proto, psychika dělá taky divy. Fakt záleží na Tobě a třeba uvidíš fakt tak za měsíc co a jak...

buldrik
22. čer 2015

asi zalezi, jak se budes citit. Ja podobnou streku (v mym pripade 700km kazdym smerem) absolvovala v tehu asi sestkrat, neco autem neco busem a jednou vlakem. V prvnim trimestru to bylo utrpeni, mela jsem obdobi, kdy mi bylo v aute na zvraceni uz po minute jizdy. Pak ale uz v poho ..
Ja treba autobusy mam rada - pokecala jsem s cestujicim vedle me, zastavky mi stacily a zvladla jsem se i prospat. Zasadne si ale vybiram nocni spoje, pres den muze byt dost horko a je vyssi riziko dopravnich zacp .. a to uz tak prijemny neni.
Jako posledni jsem jela nekdy v 7 mesici a v poho ... za me druhy trimestr byl skutecne na cestovani nejlepsi. v prvnim trimestru jsem mela nevolnosti a ve tretim je to bricho prece jen uz dost velky.

takarazestinusakur
23. čer 2015

Je mi líto tvého zamlklého těhu, ale věř mi, že jsi nemohla udělat nic lépe nebo jinak. Taky mám za sebou ZT a ve 27/28 tt jsem procestovala Shikoku, Z Kanagawy to je přes 600 km možná i o něco víc.
Tak vyjeď a pořádně si to užij 🙂
http://zestinusakur.blog.cz/1501/a-shikoku-mame...
http://zestinusakur.blog.cz/1502/a-shikoku-mame...

bajana
23. čer 2015

Myslím, že tu nik nespomenul významný argument - cestovanie busom alebo autom spôsobuje otrasy, ktoré môžu mať za následok predčasné otváranie sa. Po 20tt som cestovala 4h autom, bez pauzy, večer v posteli mi začalo tvrdnúť bruško. Prešlo to, ale spomenula som to dr. a ona na to"radšej 20km pešo než 200km autom"...že bežne zachraňuje tehulky, ktoré ešte pred pôrodom musia stihnúť dovolenku atd. Ak cestovať, tak vlakom, ak autom, tak prestávky po hodine jazdy. V buse ti to nik neumožní.

zo_ja
23. čer 2015

Blbě se Ti může udělat z pachů spolucestujících: parfém, pot, oblečení kuřáka..., z vydýchaného vzduchu, z horka, zpravidla se chodí víc čůrat, což při zast. po 3 hod nemusí být ok a když budeš potřebovat zastavovat často, spolucestující začnou mít problém, leckomu se dělá špatně z té polohy - zmáčklé břicho, nohy dolů... můžou taky dost otíkat.
Osobně to mám jak v kterým těhotenství, ale je mi blbě po hodině v luxusním vlaku, kde si můžu lehnout, i v autě, kde mám dost místa a vzduchu, jsem unavená, když si nemůžu dát po obědě šlofíka a to až tak, že třeba večer zvracím.
A mění se to - je mi třeba lépe po I. trim., a pak třeba zase hůře vč. zvracení od 28. tt, takže to se fakt může měnit. Když musím, většinou vydržím, ale to tak 3 dny před tím mít klídek a 3 dny po tom mít klídek. Jako že ležet a nic nedělat a kdyby někdo donesl jídlo... Fakt záleží na destinaci, na tom, jak se na sedadlo vůbec vejdeš - jak seš vysoká, široká a kdo bude sedět vedle Tebe. Stalo se mi třeba jako netěhotný, že jsem chtěla požádat pána, aby se laskavě držel na svém sedadle u okýnka.... Jenže když jsem si ho prohlídla, pochopila jsem, že není šance: docela mladej, štíhlej, ale asi tak 2,20 a ramenatej.

Mně osobně by to nepohodlí a to, že a jak mi bude blbě nestálo za to, taky bych neriskovala nějaké komplikace kdovíkde, kde třeba nemám zázemí (odpočinek, jídlo), nepíšeš, jestli je to cizina - otázka kvality lék. péče a její dostupnost, možnost se dobře dorozumět, a taky pojištění.

Podle toho, jak píšeš, je Tvá intuice jasná, já bych na ni dala a držela se svého - co je dobré pro Tebe a pro miminko. Ostatní nemůžou vědět nic o tom, jak je těhotný a každý těhotný je jinak.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru