Hermelín na gril, můžu jej v těhotenství?

Ahoj, jedem na chatu a mám ráda hermelín na gril. Můžu jej, dávala jste si některá? Dík za odpovědi Eva
hanulkapal
26. čer 2014
Já si ho dala párkrát, ale nějak mi teď nechutná 😞 Ale klidně si dej 🙂
margotecka
26. čer 2014
Klidně si dej, já ho miluju a ráda si ho dopřeju 🙂 😉
mysak07
26. čer 2014
já ho miluji a pro jistotu ho nejím... stejně jako ostatní plesnivé sýry... přijde mi zbytečné riskovat lysteriozu a případné problémy, ale to je věc názoru... od manžela mám slíbené 3 hermeliny denně po skončení kojení a třepu se na to každým dnem víc a víc 🙂
karolinafm
26. čer 2014
já teda hermelín vůbec neřešila, ani neřeší, jím ho normálně 🙂 v mojim okolí na mě všichni čučeli jak z jara, když jsem jim řekla že se v těhotenství nesmí a to mají děti 🙂 nikdo koho znám, to nedodržoval... ale je to každého věc 🙂
steffi23
26. čer 2014
Já tedy hermelín v těhotenství nejedla a nejím...protože by právě listerioza mohla způsobit poškození dítěte nebo potrat. Ale je to každého věc.
tynka23
26. čer 2014
Tepelně upravený bez problémů,tím se případná listerie zničí.Dej si a nech si chutnat 😉
holubice.petra
26. čer 2014
Taky ho mam rada 🙂 normalne si netroufnu ale tepelne upraveny jo 🙂
me79
26. čer 2014
Tepelně upravený není problem, stejne tak niva ci gorgonzola.
jennifer
26. čer 2014
my hermelín na grilu milujeme, dám trochu oleje smíchám s grilovacím kořením,pomažu hermelín, zabalím do alobalu a ugrilujeme.
dneska jsme zrovna dělali.
nebo hermelín pokapu olivovým olejem, zabalím do alobalu a dám na gril. dáváme i do trouby takto upravený hermelín.
co je k tomu výborný tak brusinky a ještě mandlové lupínky taktéž v alobalu na gril.

ale těhotná nejsem.
castava
26. čer 2014
Četla jsem, že plesnivé sýry by se v těhotenství neměly ale občas si ten hermelín na gril dám. Mám stejný způsob přípravy jako Jennifer a je výborný.
kmotrice
26. čer 2014
holky mě bylo vysvětleno, že to platilo dřív když se sýry dělali ještě z nepasterizovaného mlíka, já ho jím taky a nic mi není a žijeme, navíc je to tepelně upravený tak by se nic nemělo stát
klaire22
26. čer 2014
Tak to bych opravdu neřešila, většina sýrů je z pasterovaného mléka. Zrovna v těhu jsem na něm ujížděla a mám naprosto zdravé dítě 🙂 Je to dle mě zbytečné hrocení.
soleilll
26. čer 2014
Miluju plesnivý sýry, ale přecejen jsem se v těhotenství trochu bála, takže jsem např. hermelín jedla jen tepelně upravenej - smaženej. Pokud ho na grilu pořádně prohřeješ, bude to určitě bez problémů. Dobrou chuť. 🙂
terezapetrova
26. čer 2014
Muj gynekolog mel na muj dotaz ohledne hermelinu /když jsem byla tehotna/ odpověď - kdyby se tento typ syru nesmel v tehotenstvi cela Francie by vymrela 😉 /a mozna nejen ona/ 😉 checht 🙂
doko
26. čer 2014
já si taky troufám jen na tepelně upravený 😉 možná jsem přehnaně opatrná, ale pro jistotu 🙂
karlanov
26. čer 2014
Když jsem byla těhotna, tak jsem se na toto téma bavila s mým doktorem a jeho odpověď zněla, že se jíst muže, jen všeho s mírou. Já bych bez hermelinu, nivy a podobných tipů sýrů umřela 😉 Takže jsem je jedla obě těhotenství a v se v pohodě 🙂
petrajavor
26. čer 2014
jednou za čas pro ne, kdyby tě honila mlsná a ty na něj jen koukala bylo by to horší...... 😉
hanyzka11
27. čer 2014
asi jsem taky posera, ale ani já si tyto typy sýrů nedopřávala. sestřenka měla lysteriozu a bylo to s ní i malou docela špatný. tak možná i proto. I když nedokážu říct, z čeho ji přesně měla. ale slyšela jsem, že rizikové jsou i taveňáky a mořské ryby (kvůli olovu) a další věci. takže bych fakt řekla všeho s mírou 🙂
petula_88
27. čer 2014
Muzes - je to jak pise kmotrice vyse🙂
hadroslava
27. čer 2014
Jestli si chceš upírat chutě, tak ho nejez. Jestli nechceš řešit ptákoviny, dej si, na co máš chuť, protože to bys nemohla ani do mhd- sáhneš na madlo, pak na kabelku, pak si umyješ ruce, vzápětí ale opět sáhneš na tu strašlivě znečištěnou kabelku a vyndáš si housku ke svačině, takže se do tebe dostanou bakterie zajisté smrtelné nemoci.
alneka
3. črc 2014
V těhotenství se nedoporučují mléčné výrobky s nepasterizovaného mléka. Česká produkce (a co se dá u nás koupit) je z mléka pasterizovaného = tepelně již upraveného. Takže ano, hermelín i jiné plísňové sýry můžeš.
petrusew
3. črc 2014
Doktor mi říkal všeho s mírou 🙂