• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme:  Beremese.cz Modrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

Hermelín na gril, můžu jej v těhotenství?

3. července 2014 
Ahoj, jedem na chatu a mám ráda hermelín na gril. Můžu jej, dávala jste si některá? Dík za odpovědi Eva
26. čer 2014 ve 20:37  •  1 dítě  • Odpověz  •  To se mi líbí
Já si ho dala párkrát, ale nějak mi teď nechutná :frowning2: Ale klidně si dej :slight_smile:
26. čer 2014 ve 20:38  • Odpověz  •  To se mi líbí
Klidně si dej, já ho miluju a ráda si ho dopřeju :slight_smile: :wink:
26. čer 2014 ve 20:43  • Odpověz  •  To se mi líbí
já ho miluji a pro jistotu ho nejím... stejně jako ostatní plesnivé sýry... přijde mi zbytečné riskovat lysteriozu a případné problémy, ale to je věc názoru... od manžela mám slíbené 3 hermeliny denně po skončení kojení a třepu se na to každým dnem víc a víc :slight_smile:
26. čer 2014 ve 20:52  • Odpověz  •  To se mi líbí
já teda hermelín vůbec neřešila, ani neřeší, jím ho normálně :slight_smile: v mojim okolí na mě všichni čučeli jak z jara, když jsem jim řekla že se v těhotenství nesmí a to mají děti :slight_smile: nikdo koho znám, to nedodržoval... ale je to každého věc :slight_smile:
26. čer 2014 ve 21:06  • Odpověz  •  To se mi líbí
Já tedy hermelín v těhotenství nejedla a nejím...protože by právě listerioza mohla způsobit poškození dítěte nebo potrat. Ale je to každého věc.
26. čer 2014 ve 21:07  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tepelně upravený bez problémů,tím se případná listerie zničí.Dej si a nech si chutnat ;)
26. čer 2014 ve 21:08  • Odpověz  •  To se mi líbí
Taky ho mam rada :slight_smile: normalne si netroufnu ale tepelne upraveny jo :slight_smile:
26. čer 2014 ve 21:10  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tepelně upravený není problem, stejne tak niva ci gorgonzola.
26. čer 2014 ve 21:13  •  1 dítě  • Odpověz  •  To se mi líbí
my hermelín na grilu milujeme, dám trochu oleje smíchám s grilovacím kořením,pomažu hermelín, zabalím do alobalu a ugrilujeme.
dneska jsme zrovna dělali.
nebo hermelín pokapu olivovým olejem, zabalím do alobalu a dám na gril. dáváme i do trouby takto upravený hermelín.
co je k tomu výborný tak brusinky a ještě mandlové lupínky taktéž v alobalu na gril.

ale těhotná nejsem.
26. čer 2014 ve 21:14  • Odpověz  •  To se mi líbí
Četla jsem, že plesnivé sýry by se v těhotenství neměly ale občas si ten hermelín na gril dám. Mám stejný způsob přípravy jako Jennifer a je výborný.
26. čer 2014 ve 21:22  • Odpověz  •  To se mi líbí
holky mě bylo vysvětleno, že to platilo dřív když se sýry dělali ještě z nepasterizovaného mlíka, já ho jím taky a nic mi není a žijeme, navíc je to tepelně upravený tak by se nic nemělo stát
26. čer 2014 ve 21:24  • Odpověz  •  To se mi líbí (2)
Tak to bych opravdu neřešila, většina sýrů je z pasterovaného mléka. Zrovna v těhu jsem na něm ujížděla a mám naprosto zdravé dítě :slight_smile: Je to dle mě zbytečné hrocení.
26. čer 2014 ve 21:24  • Odpověz  •  To se mi líbí (2)
Miluju plesnivý sýry, ale přecejen jsem se v těhotenství trochu bála, takže jsem např. hermelín jedla jen tepelně upravenej - smaženej. Pokud ho na grilu pořádně prohřeješ, bude to určitě bez problémů. Dobrou chuť. :slight_smile:
26. čer 2014 ve 21:26  • Odpověz  •  To se mi líbí
Muj gynekolog mel na muj dotaz ohledne hermelinu /když jsem byla tehotna/ odpověď - kdyby se tento typ syru nesmel v tehotenstvi cela Francie by vymrela :wink: /a mozna nejen ona/ :wink: checht :slight_smile:
26. čer 2014 ve 21:48  •  2 děti  • Odpověz  •  To se mi líbí (7)
já si taky troufám jen na tepelně upravený :wink: možná jsem přehnaně opatrná, ale pro jistotu :slight_smile:
26. čer 2014 ve 21:58  • Odpověz  •  To se mi líbí
Když jsem byla těhotna, tak jsem se na toto téma bavila s mým doktorem a jeho odpověď zněla, že se jíst muže, jen všeho s mírou. Já bych bez hermelinu, nivy a podobných tipů sýrů umřela :wink: Takže jsem je jedla obě těhotenství a v se v pohodě :slight_smile:
26. čer 2014 ve 22:37  • Odpověz  •  To se mi líbí
jednou za čas pro ne, kdyby tě honila mlsná a ty na něj jen koukala bylo by to horší...... :wink:
26. čer 2014 ve 22:47  • Odpověz  •  To se mi líbí
asi jsem taky posera, ale ani já si tyto typy sýrů nedopřávala. sestřenka měla lysteriozu a bylo to s ní i malou docela špatný. tak možná i proto. I když nedokážu říct, z čeho ji přesně měla. ale slyšela jsem, že rizikové jsou i taveňáky a mořské ryby (kvůli olovu) a další věci. takže bych fakt řekla všeho s mírou :slight_smile:
27. čer 2014 v 09:24  •  2 děti  • Odpověz  •  To se mi líbí
Muzes - je to jak pise kmotrice vyse:slight_smile:
27. čer 2014 v 09:52  • Odpověz  •  To se mi líbí
Jestli si chceš upírat chutě, tak ho nejez. Jestli nechceš řešit ptákoviny, dej si, na co máš chuť, protože to bys nemohla ani do mhd- sáhneš na madlo, pak na kabelku, pak si umyješ ruce, vzápětí ale opět sáhneš na tu strašlivě znečištěnou kabelku a vyndáš si housku ke svačině, takže se do tebe dostanou bakterie zajisté smrtelné nemoci.
27. čer 2014 ve 21:31  • Odpověz  •  To se mi líbí (3)
V těhotenství se nedoporučují mléčné výrobky s nepasterizovaného mléka. Česká produkce (a co se dá u nás koupit) je z mléka pasterizovaného = tepelně již upraveného. Takže ano, hermelín i jiné plísňové sýry můžeš.
3. črc 2014 ve 14:42  • Odpověz  •  To se mi líbí
Doktor mi říkal všeho s mírou :slight_smile:
3. črc 2014 ve 14:44  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tvůj příspěvek