Míchaná vajíčka v těhotenství, vadí to?

30. ledna 2013 
Ahoj holky, prosím vás, jak je to s těmi míchanými vajíčky v těhotenství? Mám obrovskou chuť na ztracené vajíčka (tekutý žloutek) a na míchaná vajíčka a prý se to nemá. Nedokážu si představit jak to vydržím. Když máme domácí vajíčka tak by to snad nemuselo vadit, co myslíte? Nebo když je udělám jakože hodně dlouho...Co myslíte?
7. led 2013 v 09:06  • Odpověz  •  To se mi líbí
@kukujda ahoj, hodně dlouho udělalný zas nebudou dobroučký, ne? já jsem se v těhotenství nijak neomezovala, ani při kojení to nedělám..
7. led 2013 v 09:09  • Odpověz  •  To se mi líbí
ahoj, já bych to moc neřešila, já jsem se v těhotenství moc neomezovala, strava má být pestrá...takže bych si je klidně dala...a při kojení sem nejedla akorát věci co nadýmají nebo způsobují alergie, ale to už pak poznáš co vadí miminku nebo ne...
7. led 2013 v 10:19  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
míchaná vajíčka jsou v pohodě... ale rozhodně ne ztracené - toho syrového žloutku bych se fakt bála....
7. led 2013 v 10:22  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
Domacich vajicek bych se bala vic nez kupovanych, a to z duvodu absence veterinarni kontroly, ale to je vedlejsi: nevim, proc by tehotna nemohla jist michana vajicka, pokud se dobre tepelne zpracuji. To same se tyka tepelne upravenych plisnovych syru, proste jako s masem. Co se vari (a nekdo dokonce rika, co prejde pres 70 stupnu Celsia), je dobre.
7. led 2013 v 10:26  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
Míchaná vajíčka bych si dala, tekutý (=nedostatečně tepelně upravený) žloutek ne. Ať už se jedná o vajíčka domácí nebo kupovaná. Já nejsem typ, který rád riskuje zdraví své nebo svých dětí, takže za mě rizikové potraviny nejíst
7. led 2013 v 10:58  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahoj, já jedla naprosto všechno a vše bylo v pořádku. Nad ničím takovým jsem nepřemýšlela, je to ztráta času.
7. led 2013 v 11:11  • Odpověz  •  To se mi líbí (2)
autor
Díky moc za názory. Docela jste mě uklidnily. Asi se vykašlu na tekutý žoutek a chutě budu uskutečňovat pomocí míchaných vajíček, které udělám trochu víc - sice to nebude úplně ono, ale lepší než dostat salmonelu.
7. led 2013 ve 12:04  • Odpověz  •  To se mi líbí
Já se vejcím nevyhýbám, a ani volským okům se žloutkem zcela tekutým.
7. led 2013 ve 13:15  • Odpověz  •  To se mi líbí
taky bych to vůbec neřešila, jím celé těhotenství co mě napadne
7. led 2013 v 15:59  • Odpověz  •  To se mi líbí
jo a to jsem úzkostný zdravotník s doktorem za manžela
7. led 2013 v 15:59  • Odpověz  •  To se mi líbí (2)
autor
@veronikadob no, já jsem si právě taky říkala, že to je pohoda, salmonelu jsem nikdy z ničeho neměla, tak jaképak copak a hned jsem dostala od rehabilitační sestry varování, že ne dobře upravené vajíčka a horká voda je ze začátku těhotenství to nejhorší co může být.. A pak si vyber
7. led 2013 v 16:42  • Odpověz  •  To se mi líbí
míchaná si dej, udělej je raději víc , ale je pravda, že salmonelu chytneš spíš z domácích než kupovaných
7. led 2013 ve 21:27  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ja bych to nehrotila driv taky maminy jedli vsechno a je ti neco :D jak mi rekla mamina jes veschno ale z mirou voska voka s tekutym zloutkem miluji a ver neodpiram si ho jednou za mesic nebo za dva ti neublizi :D
30. led 2013 v 16:07  • Odpověz  •  To se mi líbí
Z kupovaných klidně, domácích bych se taky bála. Takhle se u našich na vsi jednou pos..... celá svatby. Z věnečků s krémem z domácích vajec. Samozřejmě salmonela.
30. led 2013 v 16:21  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
Tvůj příspěvek