Mohu v těhotenství brát brusinky?

luciemeli
5. bře 2012

Ahojky chtěla jsem se zeptat zda se mohou v těhotenství brát brusinky? Urologický čaj na zánět močových cest atd..Co se smí brát v těhotenství. Mám v moči už 3 měsíc bílkovinu a podle doktora mám zánět močových cest...Dostala jsem antibiotika, které mi nepomáhají. O urologickém čaji jsem slyšela, že se pít nemůže. Prosím poraďte co mám dělat. A hlavně, aby mi neohrozilo miminko, když mám ten zánět. Děkuji za odpověď.

pablinka
5. bře 2012

@luciemeli myslím, že leda změnit antibiotika... doktor by ti měl dát přesně taková, která sednou na tvůj problém. Já měla v 1. těhu 2x zánět moč. cest - poprvé mi dala doktorka atb jen tak, nějaká širokospektrální, nepomohla, podruhé to vzala do rukou gynekoložka, nechala udělat pořádné testy moči a zjistila, co mi je a na to přesně dala speciální atb, po 2 dnech užívání jsem měla klid... Urolog. čaj by se opravdu pít neměl, brusinky můžeš, ale zas... řekla bych, že u tebe už to vyžaduje speciální léčbu, brusinky už toho pak moc nezmůžou 😉

hojda
5. bře 2012

Brusinky můžeš, taky jsem měla zánět a dr. mi řekl i uročaj. Nebo zkus najít nějaká homeopatika.

luciemeli
autor
5. bře 2012

@pablinka Ahojky dneska ve 4 hodiny ráno jsem dobrala poslední tabletu antibiotik a obávám se, že mi to nepomáhá. K doktorovi mám jít až 27.3 to je dlouhá doba. Mám čekat...zda se mi ten stav zlepší a nebo jít rovnou. ☹

luciemeli
autor
5. bře 2012

@hojda Ahojky to mi řekl doktor taktéž, pijte urologický čaj. Bohužel mám strach, že se malému něco může stát. Jinak čaj mám doma.

megy
5. bře 2012

no já to řeknu asi tak, bílkovina v moči nemusí v těhotenství znamenat jen zánět. bohužel se vyskytuje i u preeklampsií, gestačním diabetu. určitě bych nevalila v těhotenství ATB, pokud nemám udělaný řádný rozbor moče na bakterie.

scvrcek
5. bře 2012

já nevím, ale podle bílkoviny dávat antibiotika je nesmysl...musí se udělat kultivace, zjistit jaká bakterie tam je, udělat citlivost a podle toho dát antibiotika...taky jsem teď dva týdny brala a potom udělali kontrolní kultivaci a bylo to dobrý... léčit to brusinkama a čajíčkama je blbost, bacha na to..
mít tři měsíce bílkovinu v moči a neřešit to nijak cíleně se mi nezdá, není to jen o zánětu..

aajda
5. bře 2012

@luciemeli Urologický čaj je jedním z velkých omylů... je dobrý pít jako prevence, protože "aktivuje" močové cesty. Nicméně při samotném zánětu je spíš na škodu, protože ty močové cesty zbytečně více dráždí. Takže když už čaj, tak heřmánkový, který má tišící účinky. Nicméně nevím, jak je to s heřmánkem v těhu ☹
A šla bych k doktorovi rovnou, pokud je to opravdu zánět, tak bych to fakt neodkládala a vyžádala si důkladnější testy a případně lokální antibiotikum. A celkem mě zaráží, že už to trvá 3měsíce?! Držím palce, ať je brzo líp.

kaculka46
5. bře 2012

No máš zvláštního doktora když tě nepozve ani na kontrolu po dobrání ATB.Už jsi v pokročilém těhotenství,ale právě dlouhotrvající opakované záněty močových cest jsou častou příčinou potratu.Už podle té bílkoviny je zvláštní ,že to moc neřeší.Určitě si zajdi jde přeci o tvého miláčka. 😀

pablinka
5. bře 2012

jojo, rozhodně znovu k doktorovi a co nejdřív, případně zajít i za jiným doktorem...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru