• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme:  Beremese.cz Modrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

Může se v těhotenství hermelín z grilu?

21. července 2014 
Vím,že se nesmí v těhotenství žádný sýr s plísní nebo typ ementál,ale co hermelín z grilu který projde tepelnou úpravou?Mám ho mooc ráda,ale nejsem si jistá jestli si ho nemám odpustit.včera jsem teda jeden smlsla tak co vy na to?
23. srp 2012 ve 22:00  • Odpověz  •  To se mi líbí
Já si ho radši odpustila :wink:
24. srp 2012 ve 13:18  • Odpověz  •  To se mi líbí
@petulak Já jím všechno kromě tataráku. Pokud hermelín proženeš grilem, je to OK :wink:
24. srp 2012 ve 13:25  • Odpověz  •  To se mi líbí (2)
Myslím, že je to mýtus. Jsou to kultivované potravinářské plísně. Mně gynekolog povolil všechny sýry, co se v ČR vyrábí (samozřejmě ne domácí ovčí sýr z farmy, který neprojde běžnou technologickou, zejména tepelnou tedy, úpravou). Takže já bych se bála jen sýrů typu "domácí od bači", popřípadě některých věcí z ciziny, protože tam neznáš zákonné podmínky pro výrobu sýrů (tepelné ošetřování).

Já jedla vše, neměla jsem jediný problém..

A prosím tě, jak jsi přišla na ten ementál??? Naopak potřebuješ vápník..!
24. srp 2012 ve 13:25  • Odpověz  •  To se mi líbí (2)
autor
Já ani nevím co blbnu u prvního jsem přesně nejedla jen tatarák a syrové ryby a ted jsem jak blázen.Někde jsem to zase četla a už to nevyhnala z hlavy. :angry: Asi se zase přestanu radši zajímat a bude mi zase dobře.Díky :grinning:
24. srp 2012 ve 14:18  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
@petulak v pohodě. Dr. říkala, že jsou to pověry. Může se všechno, v rozumném množství.
24. srp 2012 ve 14:27  • Odpověz  •  To se mi líbí
@petulak tak já bych si odpustila Nivu a Hermelín a jiné plísňové sýry. a samozřejmě syrové maso :slight_smile:
25. srp 2012 v 17:04  •  2 děti  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
@petulak tak to já bych si to radši odpustila, mně zase doktorka říkala, že ani plísňový a raděj ani mazací, že to je taky nic moc (už ale nevím proč)..... no ale já byla asi přecitllivělá, vzhledem k předchozímu potratu. Ale na tepelně upravenej jsem se pravda neptala.
25. srp 2012 v 17:31  • Odpověz  •  To se mi líbí
Na porodnice.cz jsem se docetla, ze hermelin nevadi, ledaze by byl prosly.
25. srp 2012 v 18:46  • Odpověz  •  To se mi líbí
@petulak Ono ide o to, z akého dôvodu čo nejesť. Pliesňové syry nie sú tepelne opracované a je tam isté riziko, že v nich bude listéria, mazacie syry (predpokladám, že sa tým myslia tavené) preto, lebo je to proste chemický sajrajt. Takže ugrilovaný hermelín, prečo nie, keď ti chutí. Tavené syry nekupujem vôbec.
Nevidím dôvod nejesť kvalitný ementál, ten je z pasterizovaného mlieka.
25. srp 2012 v 18:49  • Odpověz  •  To se mi líbí (2)
jeden z duvodu je podle listeroza, ale..... je to pudni bakterie muze byt v zelenine, uzeniny, majonezy...... -no temer vsude...
pokud je tepelne upraveny, tak se bakterie nici.... to plati i u uzenin
trosku vadi i plisen,ale to bys ho musela jist od rana do vecera
25. srp 2012 v 19:46  • Odpověz  •  To se mi líbí
jedla jsem při obou klukách všechno, co nebylo prošlé a na co jsem měla chuť. třeba jsem milovala majonézové chlebíčky :grinning: . a v pohodě :D
25. srp 2012 v 19:55  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ja rikam... kdyz uz nasli salmonelu i v caji!! tak uz je to fakt jedno co jime))))
25. srp 2012 v 19:58  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
Co člověk to jiný názor.Já jsem první těhotenství byla závislá na pribináčkách a neřešila jsem kromě syrového masa nic.Teda salmonelu v čaji to je šmakos. :frowning2: Já koukám na peklo na talíři a když to vidím tak bych nejradši nejedla nic taky pěkně čteme u všeho složení.Jsou to všechno blafy včetně takzvaného BIO označení. :angry:
25. srp 2012 ve 20:57  • Odpověz  •  To se mi líbí
Já teda plesnivý sýry miluju, ze začátku těhu jsem se držela, ale to se nedá :slight_smile: obvzlášť hermelín, syrovej i na grilu, mňaaaaaaam :slight_smile: jediný co, tak jsem si nedala zatím tatarák, jinak se nějak neomezuju, co se jídla týče...
27. říj 2012 v 19:36  • Odpověz  •  To se mi líbí
Já jsem všechny plísňáky vynechávala. ono jde o listerii. Prostě ve všech výrobcích kde by se mohla objevit,tak si to na to těhu odpustit,ale nemusí se stát vůbec nic. Já to raději neriskovala :wink:
3. lis 2012 ve 20:22  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
Holky, nešilte! Když si dáte jednou za čas hermelín, nivu nebo i jiné "nebezpečné" potraviny, tak se opravdu nic stát nemůže. Myslíte si, že dřív to někdo řešil? Podle mého čím víc informací je k dispozici, tak lidi zbytečně stresují a nedávají na svůj selský rozum :wink: To se netýká jen těhotenství :sweat_smile:
3. lis 2012 ve 20:41  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
mě bylo kamaradkou taky řečeno, že bych to neměla. Ale mě to chutná a jsem ráda, že něco jím. Tak proč si to zakázat, když na to mám chuť a jsem ráda, že z toho nezvracím? I doktor mi říkal, ať jím vše na co mám chuť, jen tataráku se prý mám vyhýbat. Nicméně já stejně nemůžu tučný, smažený apod :slight_smile:) takže mě ten tatarák ani nenapadl :slight_smile:
3. lis 2012 ve 20:43  • Odpověz  •  To se mi líbí
@takyja v hermelínu a sýrech podobného typu (všechny zrající sýry) se můžou objevit nějaký bakterie, který normálně člověku způsobí třeba střevní potíže a tak, ale v těhotenství způsobují potrat.
23. led 2013 v 18:57  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahoj @petulak @katiik @m_d @zuzik24 @ludmila.esnerova @barunkaberu @eloana @elephant @alamo @mates22 @maximka33 @petulak @takyja @lck79 @terinda a ostatní těhulky, maminky :slight_smile:

do naší Wiki knihovničky Modrého koníka, kterou si tady všechny společně tvoříme, byl vložen nový článek na téma Sýry v těhotenství http://www.modrykonik.cz/syry-v-tehotenstvi/ .

Pokud si najdete chviličku a napíšete nám všem své zkušenosti s jakýmikoli sýry v těhotenství, pomůžete další spoustě těhulek, které si právě prochází stejným obdobím a pojídání sýrů v těhotenství právě řeší. Vaše rady, tipy a doporučení určitě ocení! Své příběhy můžete psát přímo pod článek do okénka " Moje zkušenosti s ...".

Mockrát Vám děkuji, že pomáháte a přeji fajn den!
Jennyska

PS: Přispět a nebo napsat nový článek do Wiki může úplně každý. Knihovnička je otevřená všem, kdykoli! A pokud toto není téma, do kterého chcete přispět, můžete si vybrat z mnoha dalších: http://www.modrykonik.cz/wiki/all
10. bře 2014 v 17:19  • Odpověz  •  To se mi líbí
Sýry v těhotenství jsem jedla, ale ne plísňové. Docela jsem si tyhle věci hlídala, ale vím o kamarádkách, které to neřešily a všechno bylo v pohodě. Ráda bych přidala nějakou zkušenost, ale bohužel nemám tím, že jsem jedla jen normální tvrdé sýry. Jediné co můžu říct je, že až budu zase těhotná, tak si raději opět odpustím hermelín a jiné plísňové sýry. :wink:
12. bře 2014 v 10:01  • Odpověz  •  To se mi líbí
V těhotenství se nedoporučují sýry a mléčné výrobky vyrobené z mléka, které neprošlo pasterizací. V České republice se vyrábí sýry (platí to i pro plísňové) z mléka, které pasterizací prošlo. Takže pokud mám sýr, který není prošlý, tak by byl dost velký zázrak, kdyby v něm listerie byla.
3. črc 2014 v 11:22  • Odpověz  •  To se mi líbí (5)
@adinka_k přesně! Já to tu vykládám všude dokola a akorát to vždycky schytám :wink:
3. črc 2014 ve 13:00  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
@alneka no co ti budu vykládat, ještě vloni jsem se na těhotné požírající na grilovačce Pepu na grilu dívala taky jako na vrahy! :D ale jakmile se to začalo týkat mě, pozjišťovala jsem si to.. bohužel uzeného lososa jsem ještě obhájeného nenašla, a toho miluju. ;)
4. črc 2014 ve 14:05  • Odpověz  •  To se mi líbí
@adinka_k a co chuť na tataráka :grinning: ať už hovězího, nebo lososového
4. črc 2014 ve 14:13  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
@alneka zatím jsem na úplném začátku, tak tam jsem ještě nedošla, ale vůbec mi to ani nepřipomínej! ;) ale ten lososovej.. s koprem a citronem.. mnam.. nejsi trochu potvora? :D
4. črc 2014 ve 14:16  • Odpověz  •  To se mi líbí
@adinka_k jen sdílím, já už se snažím ošálit jinak :sweat_smile:
4. črc 2014 ve 14:17  • Odpověz  •  To se mi líbí
já si radši hermelín a jiné plísňové sýry odpustím..
21. črc 2014 v 09:48  • Odpověz  •  To se mi líbí
@petulak Já jsem jedla úplně všechno , a hermelín mám opravdu ráda. Já nechápu, že žádný logický důvod některé potraviny nejíst není, ale přesto se neustále netem šíří co všechno raději vynechávat. Přece přímo v těhotenské průkazce máte tomuto věnovaný odstavec. Začíná tím, že ve stravě nejsou žádná zvláštní omezení, jen by těhotná neměla kouřit a brát drogy. Ani na obalu od hermelínu ani jsem si nikdy nepovšimla varování pro těhotné :grinning: (které by tam jistě bylo kdyby cokoliv hrozilo, takovým varováním se kryjou i na neškodných vitamínech).
Jako pokud máte strach, tak klidně nejezte cokoliv, vyhýbejte se klidně i rohlíkům, ale proč to šíříte a doporučujete i ostatním když je to mnohokrát odborníky vyvracený nesmysl? Jak je to se sýry doopravdy napsala správně @adinka_k. Asi k nám info o škodlivosti zrajících sýrů dorazilo nějakým překladem ze zemí kde se mléko nepasterizuje či nemusí, a několik let se nekontrolovatelně šíří. :slight_smile:
21. črc 2014 v 10:03  • Odpověz  •  To se mi líbí (4)
Můj doktor mi řekl, že mohu jíst vše a to včetně tataráku. Šance, že by v jídle byla listerióza je dle něj velice nízká. Každopádně občas se někdo nakazí. A já nevidím důvod, proč riskovat. Zase taková oběť to není. Vynechala jsem hermelín, nivu, syrové maso a syrové ryby.
21. črc 2014 v 10:35  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tvůj příspěvek