Notebook s pripojením na net na bruchu v tehotenstve

zoffka
29. pro 2007

ale som hlupa ☹ vobec mi nedoslo, ze by to mohlo malemu uskodit. cele vecery prelezim na posteli v nb na bruchu a surfujem. dufam, ze to nie je az take zle... moze mu to nejako uskodit, ked je pripojenie cez t-mobile a mam zapnuty aj bluetooth?

adrianav
29. pro 2007

ahoj, ja myslim,ze to nebude tak zle...v tehu jsem to tak taky obcas mela a maly se narodil absolutne v poradku

zuzik03
29. pro 2007

zoffka, neboj, jestli jsi v 7tt, tak se to prcka nemohlo vubec nijak dotknout, to bys tak musela prolezet cele dny a tydny, bud v klidu 😉

zoffka
autor
29. pro 2007

uf, dakujem to ste ma potesili, lebo zvlast teraz cez sviatky som on-line skoro cely den 🙂

kristina_tvb
29. pro 2007

ahojky, zoffka, tam ani nejde o to ci si alebo nejsi pripomena na net, ale celkovo vyzarovanie z pocitacov a notebookov je skodlive. Urcite radsej na stol, ale neboj, urcite sa malinkemu zatial nemohlo nic stat 😉 , ide skorej o dlhodobe posobenie a nikde nie je dokazane aka je ta doba dlha. Ale bude to ratane na roky.

nasesara
29. pro 2007

zoffka,nemáš se čeho bát 😉 ,teď si na to už dáš pozor a jsou těhulky,které ještě v tomto týdnu ani o svém těhu třeba ještě nevědí a dělali horší věci,které mohou miminku ublížit(cigarety,alkohol..)Miminko je v tuhle dobu už přesto,že je ještě malé embryjko dostatečně chráněné a je mu u tebe jistě dobře. 🙂

mkr
29. pro 2007

zoffka, nepálí to? ten notas je po chvíli teplý a manžel říkall že se ničí, protože se tak nemůže větrat

gaba3
29. pro 2007

ahoj holky, ted docela koukám. já mám taky notebook a jsem na něm celé dny od začátku těhu a mívám ho teda dost často na nohách na gauči nebo v posteli. a co vyzařuje škodlivé?? bavila jsem se dříve o tom s manželem a ten mi říkal, že by nic škodlivého vyzařovat snad ani nemělo, tak nevím ☹

zoffka
autor
29. pro 2007

hm, neviem isto, ci nieco vyzaruje, ale ked mob. telefony vyzaruju a net od t-mobile je na podobnom systeme, tak to asi zdrave nebude... uz si davam pozor a pri NB len sedim, uz si ho nedavam na brucho. pre istotu 😖

gaba3
29. pro 2007

tak jsem holky mrkla na netu a dočetla jsem se, že škodliviny vyzařují CRT monitory a notebooky mají LCD monitory a ty už mají filtry a závadné nejsou. jediné, co je blbé, když máš na sobě notebook je přehřívání pc, ale nemělo by mít vliv, spíš to zkracuje životnost pc..... tak snad můžeme být v klídku, jsou horší věci jako kouření, alkohol.... 😉

paolin
30. pro 2007

ze by tedy notebook skodil mimcu, to jsem neslysela. ze snizuje u chlapu plodnost, to ano. zahrivani skodi spermijkam. nemyslim, ze by notebook tak moc brisko zahral. to bysme si nemohly ani dat teplou sprchu. hm,...zajimave...

lea01
2. led 2008

Ahojte těhulky, maminky, miminka a všichni ostatní 🙂 (a Žofko zvlášť)
Bluetooth je rádiové spojení - no a rádiové vlny jdou přes nás pořád, ať jsme kdekoliv, už pěkných pár desetiletí. Takže bluetoohth bych se nebála.
Co se Internetu přes mobilní síť týká, tam je to asi stejné, jako když telefonuješ z mobilu . jsou to mikrovlny, u nich už bych byla opatrnější. Nějaké studie, které potvrzují neškodnost sice existují, ale týkají se jen relativně krátkodobého působení a důsledků, které se dostaví v krátké době. Co se děje při dlouhodobém působení, ještě se jaksi nestihlo nic vyzkoumat. Takže se můžeme jenom dohadovat. (Asi stejně, jako se lidé dohadují o škodlivosti mikrovlnné trouby). Prostě zatím se nic neprokázalo.
No a podobně je to i s vodiči, jimiž prochází proud - s jakýmikoliv vodiči, tedy i s obyčejnou el.ektrickou šňůrou, co vede ze zásuvky. V notebooku jich určitě pár najdeš 😉 Ty také mají na svědomí minimálně magnetismus. Něco vysílá i pevný disk, když se začne otáčet. Každopádně platí to, co u mikrovln. Krátkodobě určitě neškodí a důsledky dlouhodobého půsbení (pokud vím) nikdo nezkoumal. Nějaké ty elektrospotřebiče ale máme doma všichni... O pojmu elektrosmog už jste asi slyšely.
Takže bych se nebála, snad jen toho přehřátí bříška nebo notebooku 😅 Já jsem tak notebook taky mívala (docela dluoho a já i notebook fungujeme doteď 😎 ). Prostě se jen nic nemá přehánět.
Teď už se bojím jej na bříško dát, takže notebook mám vedle na stolečku a v ruce k němu připojenou klávesnici a v případě potřeby i trackball (něco jako myš s kuličkou, ale tu kuličku má nahoře, takže s ní točím a nemusím jezdit myší po dece 😀 )

Jo, a s CRT a LCD monitory má Gába pravdu, CRT monitory (a televize) nás tak trošku rentgenují, LCD na notebooku pracuje na úplně jiném principu.

Omlouvám se, že sem se tak rozepsala 😅
A kdyby vám vaše druhá polovice tvrdila, že plácám blbosti, písněte mi prosím do IP, ať neučím studenty hlody 🤐 😨

Přeju všem pohodové těhotenstvíčko.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru