Aquapark v těhotenství - můžu do vířivky?

9ester9
2. čer 2019

Ahoj, holky,

jelikož jsem těhotná poprvé, tak pořádně nevím, co se smí a nesmí. Chtěla bych vzít děti (ne moje, žádné nemám :D ) do aquaparku. Děcka se vyblbnou a já ve vodě uvolním svaly. Ale.... mám strach z tobogánů, horké vířivky, sauny... to je asi teď pro mě zapovězené, že? Děti ( 6-11 let od tchýně) mě už dlouho přemlouvají, ať je tam vezmu, ale nevím, jestli je to dobrý nápad, jelikož jsou ještě malé a všude musím s něma. Neohrozím tím nějak miminko? Nebo mám radši vymyslet něco jiného?

Děkuji

bayt
2. čer 2019

@9ester9 Chodívala jsem so vířivky běžně. Na tobogán bych nešla...mi stačilo, když mě sem tam někdo kopnul do břicha při běžném plavání :/ Pokud se chodíš pravidelně saunovat, tak na chvilinku můžeš třeba do BIO sauny, ale jinak bych taky nešla.

zelenaesmolda
2. čer 2019

@bayt
virivka se v tehotenstvi nedoporucuje,hlavne v prvnim trimestru muze zpusobit potrat kvuli vyssim teplotam vody

bayt
2. čer 2019

@zelenaesmolda Ano, pokud by skutečně způsobila přehřátí organismu, ale hádám, že většina normálních lidí kor v těhtenství nebude sedět v horké vířivce hodinu až skoro do kolapsu :D Já jsem si vždy sedla na deset minut, aby mi to bylo příjemné a neměla jsem velký pocit vedra.

zelenaesmolda
2. čer 2019

@bayt
tak tobe vedro byt nemusi ale plodu ano :D
nejsem doktor,nebudu se hadat ale proste se virivka v tehu obecne nedoporucuje,stejne jako dat si horkou vanu 🙂

zelenaesmolda
2. čer 2019

Using hot tubs safely during pregnancy. If you're in your first trimester, the general advice is to avoid the hot tub. Even if you keep the time to under 10 minutes, it can be dangerous for your baby-to-be. Everyone's body is different, so you might find yourself overheating sooner than expected.

bayt
2. čer 2019

@zelenaesmolda Dělali jakési výzkumy na krysách, kde potvrdili, že když došlo k přehřátí organismu (samotné matky), tak bylo vyšší riziko potratu. Ale jak říkám, přehřát se ve vířivce, to by jaksi ta žena dost cítila. Když už mi bude fakt vedro a budu opocená a zarudlá, tak to už by být nemělo. Jak říkám, teplota je cca 38-39 stupňů. Tak to by potrácela vesele půlka zeměkoule, když si vezmeš, jaké jsou teploty v tropech a subtropech většinu roku.

zelenaesmolda
2. čer 2019

https://www.nhs.uk/common-health-questions/preg...
ofiko stranky britskeho zdravotnictvi taky nedoporucuji

leilinka1234
2. čer 2019

Ve 20tt jsem blbla s dcerou na tobogánu 🙂 myslím, že to nevadí, vlastně se tam sedí :D jen bych nevolila tobogán s nějakým spešl dopadem do vody.

bayt
2. čer 2019

@zelenaesmolda Jj, protože je tam jakési hypotetické riziko přehřátí :D Stejně jako se nedoporučuje asi tak milion věcí, protože co by kdyby. Tak je to každého věc, jen říkám, jak to mám já. Prostě nějak s rozumem. Nedělat kraviny, ale zase v tomhle především věřit svému tělu...

mourovatakocka
2. čer 2019

Osobně bych nešla ani do vířivky, ani do sauny. Já v těhu nešla raději ani do bazénu, kvůli nějakým infekcím, ale obecně je plavání v těhu zdravé 🙂 Toho tobogánu v bych se bála, jestli ti někdo nevjede na záda, nesmekneš se někde, ale to záleží na tobě. Mně poprvé v poradně říkali, že záleží na mě, jak se cítím, ale že sebemenší rána do bříška může být problém a mám hodně přemýšlet 🙂

jitulka87
2. čer 2019

Rizika jako takova tam jsou vzdycky (uklouznuti, tobogan bych vynechala uplne) a horka voda taktez. Bazen a plavani je pro tehulky sice zdrave, ale mne napriklad na genetice rekla dr rovnou, ze do bazenu v zadnem pripade, ze je tam spousta moznych infekci...jsem hodne hlidana, prtz jsme o prvniho synka prisli (ne ve spojitosti s bazenem, vanou apod). Takze mi hnedka vsichni dr rikaji veskera rizika. Ja osobne bych nesla do aquace...

surikata131
2. čer 2019

Nejde jen o tu teplotu, já Jsem párkrát měla z vířivky vaginální infekci, takže jsem tam nechodila ani jako netěhotná, v těhotenství bych tam nevlezla tím tuplem.na tobogán bych radši nešla, dole může někdo zůstat trčet a ty do něj vrazíš nebo naopak někdo ze zadu do tebe...

nazka
2. čer 2019

@9ester9 ahoj, ja tohle zjistovala taky u prvniho tehu.. tobogany radeji ne,nebo jen ty pro nejmensi deti,takovy ty pomaly, aby ses nebouchla do bricha. a saunu radeji ne. nestoji to za to. i do virivky bych se bala,i kdyz se nejspis nic nestane.

bayt
2. čer 2019

@surikata131 Jj, záleží, na co člověk trpí. Já jsem v životě neměla infekci, a to jsem lezla klidně do zeleného rybníka se psem....

laka_lacenda
2. čer 2019

Od druhyho trimestru chodím plavat. Používám spec.tampony napusteny čímsi, co zabraňuje případné infekci. Do virivky jsem vlezla jednou, ale bylo mi moc vedro. Na tobogany bych šla jen ty pomalejsi, žádný kamikadze. 😀 Obecně si dávám hlavně pozor, když je moc lidí, aby me nikdo do břicha nekopl. Takže být tebou pokud jsi bez problémů, tak do aquaparku klidně jdi, ale asi nebudeš moc jít všude. 🙂 A taky pokud jsi už za prvním trimestrem.

michaela_2
2. čer 2019

Já ani v jednom těhotenství do aquáčů nebo na veřejná koupaliště nechodila. Virivka muže v prvním trimestru zrychlit krevní oběh a tím pádem vetsi tendenci ke krvácení, moje doktorka mi nedoporucovala v prvním trimestru ani horkou vanu doma.
Je teda fakt ze nebýt toho, ze máme bazén doma, tak vykoupat bych se v létě někam určitě šla (jsou ty ochranny tampony proti infekci pro tohle)
Tohle si ale musíš srovnat sama, co ti jakoby bude v hlavě strašit nebo ne 🙂 určitě ti sem napíše x holek, jak se koupat i saunovat chodily a v pohodě.

nazka
2. čer 2019

@laka_lacenda a kde se koupi ty tampony?

jaja01k
2. čer 2019

Já jak vlezu do vody, hned něco chytnu, takže bazén jsem si v těhotenství odpustila.
Jinak bych to s tím, co se smí a nesmí neviděla tak dramaticky. Podle mě miminku víc škodí, že je matka ve stresu z toho, že dělá něco, co by možná neměla, než ta činnost samotná.

bucifalek_just
2. čer 2019

@9ester9 Já jsem v těhotenství nešla ani do bazénu, abych nechytla vaginální infekci.😊

surikata131
2. čer 2019

@jaja01k tak to si nemyslím, co usoudím, že bych dělat neměla, tak nedělám a dál se s tím nestresuju :D kdysi když chtěly ženy potratit tak šly do horké vany, tak na tom asi něco bude-minimálně v 1.trimestru. Spíš by pro mě asi byl stres do toho akvaparku jít, hlídat 2 děti a k tomu aby mě nikdo třeba nekopl do břicha...

laka_lacenda
2. čer 2019

@nazka V lékárně. 4ks stojí kolem 60Kc. 🙂

bayt
2. čer 2019

@surikata131 Ženský když šly potratit, tak šly do horké vany? :O To jsem v životě neslyšela. Pokud vím, tak na potrat se předepisovaly trochu jiné utrejchy.

michaela_2
2. čer 2019

@bayt já o tom slyšela 🙂 červený svareny víno a horka koupel, ale nakolik to bylo “úspěšný”, to netuším

surikata131
2. čer 2019

@bayt já jsem slyšela tohle, dál jsme se o tuto problematiku nezajímala :D

bayt
2. čer 2019

@michaela_2 to spis znam na urychleni porodu :D ale muzu dolozit-nefunguje 🙂))

michaela_2
2. čer 2019

@bayt jojo na vyvolání taky 😁 babský rady no

leymea
2. čer 2019

@bayt ja to treba videla v nejakym filmu 😀 ale uz netusim co to bylo za film 😀

vitezove
2. čer 2019

Viřivka se nedoporučuje. Je tam moc teplo "plod se může v podstatě vesele uvařit" a taky, jak je to teplá voda, tak je vyšší riziko, že se ti přenese nějaká infekce což taky může být fatální. Takže raději ne.

Jinak do aquaparku bych asi v těhotenství nešla. Kór s dětma. Neumím si představit, že tě někdo nekopne, nebouchne do břicha. Ráda chodím s kamarády dětma do aquaparku a jsem dost pomlácená, různě je nosím, tahám, vyhazuju, blbnu s nima. Chtějí abych s nima chodila na klouzačky a tak. To bych si v těhotenství teda netroufla.

bayt
3. čer 2019

@vitezove Prosím tě, chápeš, jak funguje udržování vnitřní teploty těla? :D Plod se v těle opravdu nemůže uvařit tak, aby to matka přežila :D

jezz1e
3. čer 2019

@bayt Problém je v tom, že plod je citlivější na teplo než matka, resp. teplo překrví děložní sliznici, což plod může poškodit... Ať si každý chodí kam chce, ale horká voda a sauna se v těhotenství fakt nedoporučuje.