Ať nuuda doma nený🙂 ani během karantény. Máte nápady?

e_v_k_a83
16. bře 2020

Tipy jak doma zabavit, unavit a rozveselit mrnata behem karanteny... Aneb zkusme se inspirovat navzajem. Mam 2 deti. 3lety chlapecek, pul rocni holcicka. Bydlime v panelaku bez balkonu....rekla jsem si ze na kazdy den zkusim pripravit neco, co oba potesi, trochu unavi a treba i neco noveho nauci. Budu rada, kdyz se podelime o napady 🙂

e_v_k_a83
autor
16. bře 2020

@e_v_k_a83 Pro 3letaka- naucime se nejaky vesely tanec, naucime se kotoul, udelame zavody ve skocich do dalky a v trakari. Budeme sbirat predmety z podlahy jen nozkama. Zkusim jej naucit maslicku, krajet nozem. Zahrajem si loutkove divadlo z vlastnich, namalovanyh postavicek. Co s pulrocakem, aby taky mel zabavu? Necham ji ruckama sahat do plechu s necim sypkym, vodou. Natrhnu ji pecici papir, at skube zbytek.Budem zpivat, vozit se na gymnastickem balonu. Schovavat se za decku, cichat ke koreni, ovoci. Ukazem si fotky z alba a budem rikat basnicky. Zatim me moc nanapada jak krom sterkatek a knizecek jeste to miminko zabavit.

hasara33
16. bře 2020

@e_v_k_a83 a proč vymýšlet aktivity doma? Nic zásadního se v podstatě nezměnilo .. normálně z můžete s dětma chodit ven na procházky do přírody nebo parku, to nikdo nikomu nezakazuje 😉

ladyhacek
16. bře 2020

třeba nemají v okolí les kam se může.

aktiviti
já synovi když byl nemocný dělala překážkovou druhá (opičí) > podlez stůl, přeskoč krabici, udělej kotoul (kolem toho 3 roku to uměl)
Oblíbili sjem si písničku baby shark - a honíme se jako žraloci - na YT je i video jak dělat žraločí pusu rukama - toje velmi oblíbená hra.
Ještě před karanténou jsem zaai večer cvičit - je i snad online joga. My jen klasika rhme jablíčka, sbíráme kytičky, jezdíme na kole.

Půlroční zábu asi mí t nebude 🙂 le já měla mladšího hodně spavého - takže byl bezporblémový a bezúdržbový naspal 18h denně 🙂 - jinak na deku a ukazovat hračky

cilkat
16. bře 2020

My měli v plánu rekonstrukci pokoje... Nevěřila bych, jak ctyrletaka chytilo škrábání omítky ze zdí :D.

hope09
16. bře 2020

@hasara33 To není pravda, právě že zakazuje. Karanténa znamená, že mají všichni sedět doma kromě nejnutnějšího pohybu venku - např. cesty do práce, do lékárny, obchodu s jídlem a pár dalších. A ne se procházet po parku.

maminkaha
16. bře 2020

Do parku a do přírody se může, akorát si tam nemáte dávat sraz s dalšíma lidma.

lucie_j
16. bře 2020

@hope09 koukni na aktuálně.cz. Zpráva z 23:16 Lidé se podle nařízení vlády mohou stále vydávat do přírody a parků. Na ty se omezení nevztahuje. Ale i tam si mají lidé dodržovat odstup od ostatních.

e_v_k_a83
autor
16. bře 2020

@e_v_k_a83 To nema byt diskuse, zda se smi ci nesmi do parku,na to je asi vic nazoru. Ale jak zabavit deti doma. Mela pomoct tem, kteri doma zustanou...at uz maji park za rohem nebo ne.

vikinkav
16. bře 2020

@e_v_k_a83 moc peky napady! Ja mam deti 2 a ctvrt a 10 mesicu, jsme v malym baracku s pidizahradkou, v ramci utuzovani sourozeneckych vztahu se snazim jim vymyslet stejne aktivity, uz to zacina docela jit: lezeme po schodech nahoru a dolu, vozim je na zadech, na kolenou, tancujeme a malicka se tomu smeje, sledujeme z okna kocicky, ptacky. Mozna by mohlo byt hezky nejaky krmitko na parapet? Hrajeme basket se vsim moznym - hazime veci do kosu, kyblu. Opici draha to je evergreen, jedeme denne skoro celou zimu.

opicka78
16. bře 2020

@e_v_k_a83 měla jsem problém přečíst nadpis...chtělo by to opravit pravopisnou chybu co bije do očí 😉

veronikav31
16. bře 2020

@hope09 to není pravda, je uvedeno, že se může do parků,lesů.

@e_v_k_a83 jinak dát do jedné misky třeba knoflíky,do další třeba teplejší vodu,do další studenou, trochu rýže do další, apd. v případě procházky nasbírat šišky-malé i velké, kamínky,písek-někteří toto mají i běžně z procházek doma.Dobré je i mít pet lahev do ní trochu rýže,těstovin,luštěnin,zavřít-štěrchátko nebo vodu do pet lahve

marunka84
16. bře 2020
Uživatel marunka84 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od marunka84.

já chodím s malou normálně do lesa a tam děláme i s tatínkem závody. Doma máme spoustu deskovek, takže u nás doma zatím nuda není. 🙂 učíme se poznávat i další zvířatka.

cilkat
16. bře 2020

Ještě jeden objev mého ctyrletaka: Pan Hračička na YouTube. Tím vás neposílám sedět u televize, ale zkusit si některé z jeho nápadů vyrobit. Vlast ty z kategorie "vyrobíme do minuty" u nás frcej.

leneee
16. bře 2020

@e_v_k_a83 my uz se zaciname pripravovat na Velikonoce, takze velikonocni tvoreni-vyzdoba, pranicka babickam, budeme pect pernicky (ty se asi do Velikonoc sni,ale neva 🙂 a jinak delame prekazkovou drahu - stci treba i takova ta malirska paska nalepit ruzne na zem-preskakovat, tapkat jednou druhou nohou atd...a jaka je s ni sranda, delame si bunkr, kopeme micem, hazime do kybliku balonky, ... atd.

hope09
16. bře 2020

@veronikav31
@lucie_j Holky, už jsem to taky našla. Já viděla jen část tiskovky včera večer a tam jsem to nezaregistrovala.
Třeba ale u nás v parku byli o víkend lidi snad ze všech osídlišokolníchť, tak tam taky moc bezpečno nebude.

e_v_k_a83
autor
16. bře 2020

@opicka78 To je schvalne, proto je tam i ten smajlik. Neb karanteny se rymuje s neni, pokud tam bude Y😉...

mourovatakocka
17. bře 2020

Tohle jsem dneska spáchala pro naší satanku