Čím slepit pěnové puzzle (zvířátka uvnitř)

mmagdalenak
6. bře 2019

Našla jsem pouze starou diskuzi (https://www.modrykonik.cz/forum/na-hrani-a-na-s...), proto zakládám novou. Máme pěnové puzzle, které má hodně dílků (ano, nedomyslela jsem to, ale nové kupovat nechci), některé části mi připadají celkem malé, tak mám docela strach, aby syn nějaký kousek nespolkl. Chtěla bych aspoň ta zvířátka uvnitř poslepovat, ale nenapadá mě čím? Poradíte někdo, prosím?

pengli
6. bře 2019

@mmagdalenak Ahoj, já bych to nelepila. Třeba se to zase jednou bude hodit, až bude prcek větší. Taky máme doma puzzle jako podložku na hraní, jsou s písmeny a čísly. Malé části jsem jednoduše vyndala a schovala na potom, takže spolknutí nehrozí. A malá je nadšená, když se jí díky tomu, že je tam dírka, nějaké číslo nebo písmeno podaří vyloupnout 🙂

sirka1
6. bře 2019

Zkusila bych to podlepit třeba kobercovou páskou. Dávala jsem takhle pěnové puzzle pod bazének na zahradě a podlepila jsem to izolepou, ale ta díky té vodě to moc dobře nedrželo. Já to podlepila jenom kvůli tomu, aby s tím byla lepší manipulace při ukládání.

sirka1
6. bře 2019

Píšu jak tatar, ale snad je to pochopitelné.

makronka222
6. bře 2019

Lezici mimino ty kousky vyndavat nebude. Nasi to zaclo zajimat az ve 2 letech:D jinak sama to vyndavala v 10m. Ikdyby v pul roce, tak to zas tak maly neni, aby to dite snedlo. Musis u nej byt a kontrolovat, narvat do krku si muze i korunu, az bude lezt a ve vsem strachat. Ty maly casti pak stejne silou treba odtrhne a bude to cucat i s lepidlem - to je taky blby...

mmagdalenak
autor
6. bře 2019

Díky. No kobercovka mě taky napadla, asi to zkusím tímto. Ony ty kousky uvnitř jsou fakt některé hodně pidi, chtěla jsem je poslepovat jen ve větší části, aby si s tím časem mohl hrát. Syn právě už teď v půl roce ty puzzle nadzdvihává a různě okusuje a přitom mu vypadávají i ty malé kousky uvntiř právě... :D A on strčí do pusy fakt všechno, co mu přijde pod ruku.
@makronka222 No právě, já jsem si říkala, jestli by třeba někdo nevěděl o nějakém "bezpečném" lepidlu...