Deskové hry. Jaké máte doma a jste spokojeni?

martt
21. lis 2021

Ahoj holky potřebuji poradit mám dva syny 5 a 10 let hodně je baví hrát Dostihy a sázky ty klasice ne junior. A my ted přemýšlíme, že bychom jim koupili monopoli. Koukala jsem na internet a je hodně různých druhů. Proto jsem se chtěla zeptat jaké máte doma a jste s nimi spokojený? Nejvíce mne zaujali monopoli houbaření. Nebo dejte prosím typ na nějakou dobrou jinou deskovou hru.

lucifux
21. lis 2021

U nás frčí z pohádky do pohádky.

eliska_f
21. lis 2021

Já bych u takto starých děti už šla do něčeho modernějšího. Například Velbloudi závody, zombie teens. Zaměřila bych se více na témata, která je baví, v dnešní době je široká nabídka her a monopoly jsou takové složitější člověče jen.. Popřípadě z těch starších carcassonne, osadníci z catanu, Dominion.

eliska_f
21. lis 2021

Pětiletaka by mohlo bavit zombie Kids nebo jednodušší Karak.

jipe
21. lis 2021

u nás frčí Karak, dostihy, monopoly a podobné mi přijdou všechny na jedno brdo

krisstina93
21. lis 2021

My máme klasické monopoly, ty šestiletého moc nebaví, ale pak máme pro milenialy, tam se neobchoduje s nemovitostmi, ani se nečeká než někdo zbankrotuje, ale sbírají se různé zážitky a vyhrava kdo má nejvíc lajku :D tak to ho baví víc a není to hra na půl dne jak ty klasické :D

ai30
21. lis 2021

Ja bych uz se jim podivala na neco vis zabavneho, nez Monopoly. Mrknete na Karak, Takenoko, Vladce Tokia, Andor Junior, Zombie Kids, .. Jestli jsi na FB, tak sup do skupiny Deskovky pro tri bratry, to je nekonecna studnice informaci o deskovkach.

radkazenklava
21. lis 2021

@martt pokud víte, že je budou monopoly bavit, tak bych jim je koupila...vyberte téma co je jim blízké...a k tomu klidně ještě jinou hru, nebo karetku např. Kdo to byl

martt
autor
21. lis 2021

Všem moc děkuji.

martt
autor
21. lis 2021

@radkazenklava Právě , že syn vyprávěl, že je mají ve družině a hrají je s klukama a baví ho to. Moje mamka klukům k vánocům koupila nějakou deskovou hru minecraft . Tak jsme si Právě říkali, že bychom jim pořídili ty monopoly. Ale ještě se poradíme s manželem třeba nakonec vybereme jinou 😀.

eva118
21. lis 2021

U nás Dostihy, Z pohádky do pohádky, Ubongo, Logik.

baraduskova
24. lis 2021

Je to sice trochu jiného ražení, ale mně se moc líbí rodinná stolní hra Kouzlo Vánoc, kterou jsme koupili na www.familium.cz. Je skvělá v tom, že se člověk dozví hodně zajímavostí o vánočních tradicích, ale i o betlémském příběhu. Těším se, až přijde advent a budeme hrát a naladíme se na vánoční pohodu. A vlastně je to i skvělá možnost, jak přiblížit vše okolo Vánoc dětem, i když sami všechno neznáte 😉

verdos
28. lis 2021

Labyrint, Velbloudí dostihy, super je Tajná výprava čarodějů, Jízdenky prosím (Evropa), Ubongo...
taky rádi hrají karetky - Kočičí klub, Krabčáci, the Wrr, Kdo to byl...

verdos
28. lis 2021

Jo a Dixit je super hra. Pro 5letého teda ještě ne, ale pro 10letého určitě (dá se tak od 7, záleží, jak je dítě komunikačně zdatné).