Dětská kuchyňka. S jakou jsou vaše děti spokojené?

makovice88
15. bře 2021

Holky, s jakou kuchyňkou jste vy, respektive vaše děti, spokojené? Prarodiče by rádi nějakou poridili, ale ja popravde nevim, co by takova poradna kuchyn mela splnovat. 😀 Byla by pro v tu dobu dvouletou slecnu.

barmo
15. bře 2021

My mame z Lidlu a syn je nadšený a hraje si sní nonstop🙂krásná dřevěná.

mamikry
15. bře 2021

@makovice88 Mame kuchynku z Lidlu, starsi typ teda, ten novy je asi vylepseny. Deti si s ni vyhraly moc. Pomer cena/vykon super. Chteli jsme neco ne moc draheho, kdyby je nebavila.

jajulin
15. bře 2021

@makovice88 já bych doporučila dostatečnou výšku pracovní desky i za cenu toho, že v začátku to pro dcerku bude vyšší. Ale o to déle u ní pak vydrží. Máme přes 8 let kuchyňku od truhláře přes metr širokou, metr vysokou. Teď má nejmladší 3 roky a kuchyňka stále frčí.

malenka3
15. bře 2021

Většina ti bude chválit IKEA a Lidl, protože jsou na trhu v převaze. Já doporučuji obecně myslet na dva parametry - úložný prostor (hračky do kuchyňky léty jen přibývají, takže moci je všechny uklidit dovnitř je k nezaplacení) a pracovní plocha, kde děti "vaří, krájí, pracují", pokud jsou dvě děti, tak ať se k ní dobře vejdou.
Dlouho jsem výběr promýšlela. Už 3 roky je u nás naprosto top a nemám k ní výhrad. Investice stála za to.

https://www.ministerstvohracek.cz/drevena-kuchy...

olga_
15. bře 2021

Určitě je potřeba si pohlídat, aby měla kuchyňka nějakou volnou pracovní plochu. Často narazíš na kuchyňky, kde je dřez, varná deska a panel s lednicí a skříňkou, ale chybí místo pro krájení atd.

makovice88
autor
15. bře 2021

@barmo
@mamikry Na tu jsem koukala, ale prisla mi takova...ja nevim, fórová nebo jak to rict 😀

makovice88
autor
15. bře 2021

@malenka3 Dekuji! To jsou opravdu skvele postrehy a dobre zkusenosti 👍 Vetsi investice nevadi, prarodice pry koupi cokoliv, co vyberu 😃

makovice88
autor
15. bře 2021

@olga_ Dekuji, uprimne s tou volnou plochou by mne to vubec nenapadlo 👏

mamikry
15. bře 2021

@makovice88 Forovka to je. Teda ta nase, nevim, jak ten novy typ. Ja ji kupovala pro kluky do nasi kuchyne, aby mohli jako mensi varit, kdyz jsem varila ja, tak jsem nechtela moc investovat. Ale nakonec se vyuzila hodne, vedet to driv, asi bych koupila bytelnejsi. Pokud vam nevadi investice, tak urcite kupte kvalitnejsi.

barmo
15. bře 2021

@makovice88 není fórová. Dvouleťák jí dává zabrat a drží🙂😃

jironymou1
15. bře 2021

My máme 3 letou holčicku a poridili jsme kuchynku Ann z moebelixu.Vyskove je super a prostorove take.Staci nam.Je skromnejsi.(foto je ztazene z netu)

jiss
16. bře 2021

@makovice88 zrovna jsem vybírala pro syna a moje velké množství kritérií bylo: 1. materiál převážně dřevo 2. hodně interaktivních prvků (např. otáčecí baterie/kohoutek, varná plocha ala indukční, která opravdu svítí nebo i vydává zvuky, otáčecí cvakací ovládací knoflíky apod.) 3. hodně dvířek nebo i šuplíky, protože synovi je teprve 14 měsíců a otevírání a zavírání dvířek je pro něj zábava sama o sobě 4. uprostřed díra a tyčka na závěsy, takže z jedné strany může konstrukce sloužit jako kuchyňka a z druhé jako loutkové divadélko (jako to má například IKEA Spisig) 5. plocha na krájení, která kupodivu není samozřejmost 6. Aby se mi barevně hodila do kuchyně 7. Aby se trouba dala otevírat jako opravdová trouba, tj. panty dole a ne na boku jako skříňka. 8. Možnost zvýšit pracovní plochu, jak dítě poroste. Většině těchto požadavků vyhověla kuchyňka Kruzzel, nesplnila sice body 5. a 7. a 8., ale zato má navíc dotykové světlo a dávkovač na led a taky pěkné kovové příslušenství, a výšku snad když tak změníme přišroubováním nějakých špalíčků na nohy. S kvalitou zpracování jsem vcelku spokojená, tak snad nám vydrží.