Hračky z Číny, jak se na ně tváříte?

zandi
16. lis 2016

Ahoj maminky. Jak se tvářite na hračky, které dostávají vaše děti a jsou z Asie...Tim nemyslim hračky koupené tady u nás v kamennych obchodech nebo eshopech, které splňují nějaké normy EU, ale hračky typu aliexpres, wish apod. Já tam takové věci nenakupuju, zejména né pro děti (jo mikinu pro sebe jsem zkusila,ale stejně je velikostně mimo takže prvni a posledni pokus), nechci aby si syn strkal nějaký nesmysly do pusy. Je mi jasný, že až syn poleze, bude strkat do pusy ledascos a nezabranim tomu, ale abych mu vědomě pořizovala něco co neprojde kontrolou nebo nesplňuje ani podstatné normy bezpečnosti to mi je proti srsti. A k jádru problému, švagrová mi psala, že pořídí bazének s míčky synovi na vanoce - ok, super dárek. Prý super akce, tak manžel zjišťoval kde to objednala, abych se mrkla co tam ještě třeba mají a něco sama synovi pořídila - jenže odkaz je na zasilkonos.cz - jednoduše co jsem zjistila tak jsou to přeprodavané věci z Asie, dle info jsou to věci z aliexpresu a zasilkonos je pouze zprostredkovatel. Tak mám dilema, říct švagrové, že to nechceme h daných důvodů ( je velmi urážlivá a budeme nejspíš za nevdecniky ) nebo to prostě po vanocich vyhodit (jenže brzy přijde otázka kde ten bazének mame a proc ho malej nema v obyvaku nebo v pokojíku). Nechci aby mymu dítěti kdokoliv kupoval drahe dary, vždyť se da i za 50 - 100 Kc koupit treba krasne leporelo v akci, ale zas nechci aby kdokoliv utracela peníze za neco co vyhodim. Jak takovéto nepříjemné situace resite popr.jak slusne vysvetlujete, ze prostě takovéto hračky ne? Děkuji za osobní zkušenosti😉 Ž.

lajla
16. lis 2016

@zandi tak jak to vysvětlujete zde na MK, urazlivost je její problém, evidentně nedospěla

journals
16. lis 2016

No, chápu z toho, že se urazí tak jako tak 😀 takže je to v důsledku asi jedno.
Ne, rozumím ti. Děti sice ještě nemáme, ale žádné pochybné věci z Ali a jemu podobných bych zvlášť u malinkatých dětí rozhodně nepořizovala. Nevěřím tomu. Je pravda, že naštěstí nejsem v situaci, kdy bych musela řešit každou korunu, takže nemusím hledat nejlevnější varianty, ale popravdě, tyhle věci z Ali bych nekoupila ani psům, natož dětem. Jenže někteří lidi tohle nevidí, neřeší a nechápou 😔
Já bych se to asi snažila navléct tak, že jako bazének dobrý, ale zjistila jsi, že bys potřebovala třeba víc dupaček, nebo něco takového... nevzala by to líp, kdybys jí třeba někam nasměrovala co bys uvítala?

zandi
autor
16. lis 2016

@journals Kdyby to neměla už objednaný a zaplacený tak by to šlo, jenže takhle to asi nepůjde jinak než ji to vysvětlit a odmítnout. Jsem rada, ze nejsem na tom sama co se týče postoje a že to není hysterie z mé strany 😃

zandi
autor
16. lis 2016

@lajla To ne, urážlivá je i když tvrdí opak 😃. Zkusim to vysvětlit, nic jiného mi stejne nezbyde.

komec
16. lis 2016

@zandi u nas je to podobne, jen jde o jine veci-plastove, na ktere mam silnou alergii. Kupuji je babicky, navic naseho dvouletaka presycuji takovymi hrackami. Takze to resim tak, ze si s tim syn pohraje, mame to tak mesic a pote to sklidim. Nemame nafukovaci byt, ani nejsme hrackarna. Prekazi to..

babanci
18. lis 2016

Ajaj, já koupila vnučce plastový vozíček s kostkami od Fisher Price. To mě nenapadlo, že by mohl být s plastovými hračkami problém. ☹

journals
18. lis 2016

@babanci Přečtěte si to radši ještě jednou a uklidněte se 😉

astyna
18. lis 2016

ahoj, já s tím problém nemám a to dává syn do pusy vše. Sama jsem i několik hraček z Wish objednala a třeba visací koníček u kočárku vydržel nejdéle ze všech Chicco hraček 😀 Ale od příbuzenstva hračky nedostává, moje mamka mu naposledy koupila jen plastovou kačenku 🙂 to jsme zakázali, protože hraček už má plno.

Když se Vám něco nelíbí, tak poděkujte a nedávejte mu to, ale mě ta hysterie příjdu už přehnaná 😀 My máme třeba doma linoleum, by mě zajímalo, co se z toho uvolňuje za mňamky 😀 Spíš si dávej bacha na velikost hraček - nedávno dostal od babičky Krtek vkládačku a jeden dílek dal celý do pusy...A to má víc značek atestů než hračka z Wish a tohle si neuhlídají...

zandi
autor
19. lis 2016

@astyna; Zas hysterii bych to nenazvala, to je dost silne slovo. Kdyby to byla hysterie, vypadala by to jinak. Nechci synovi vědomě dávat nějaké šunty....pro sve děti každý chceme to nejlepší, snažíme se v těhotenství vyhýbat nezdravým věcem a jídlům, vyhybame se očkování, řeší se zde co je v presnidavkach apod. a pak rovnou diteti strcim hracku pochybne pověsti, plné možná ftalátů a jiných látek? Ne, děkuji pěkně. Samozřejmě každý ať si dělá co chce, ale ja tyto věci odmítám kupovat, zas tak bohatí nejsme abysme kupovali šmejdy.
@babanci Paní psala, ze je alergická na plast, tudíž nechápu tento příspěvek. Pokud vase vnučka ci jeji rodice nejsou na plast alergicky, tak jim asi plastovy vozik vadit nebude 😃
Diky vsem za reakce, švagrové to vysvetlime. Hezkou sobotu...

astyna
19. lis 2016

@zandi

Já jsem zastánce nic nepřehánět 😉 To bys musela dítě zavřít do bubliny.

zandi
autor
19. lis 2016

@astyna S tim názorem souhlasim. Počítám, že až malej poleze, strčí do pusy ledascos... Někdy není možný dítě uhlídat, to bych se nemohla jít ani vyčůrat😃 Nicméně zas jak jsem psala, vědomě mu tohle cpat pod nos nechci.

kimh
19. lis 2016

@zandi Já zrovna dnes objednala pro syna na Ali dvě dřevěne hračky, je mu rok a pul, spousty kramu tyto hračky prodavaji a ani o tom nevite, to same ted jsem byla na trhach a měli tam plny stanek hracek z Ali, samozrejmně s nalepenou cedulkou s českym navodem, takže rozhodně bych to nehrotila, míčky proplachla pod vodou a víc neřešila, já byt švagrovou taky bych se urazila, jak se říká darovanému koni na zuby nekoukej.
Když byl syn malý byla jsem taky uzkostliva a vše hrotila, po té co měl v puse vajgl, který našel na zemi, trávu, hlinu a další pro mě hnus věci, už to neřeším. 🙂 A pokud takove darky nechcete, zrušte vanoční darky se švagrovou a bude klid 🙂

hojda
19. lis 2016

Normálně se jí zeptej, jestli jde zjistit jestli to má atest, že tyhle výrobky bývají velim často závadné. Nedávno jsem koupila balónky a když jsem rozbalila sáček, tak jsem málem omdlela smradem. Páchlo to jak čerstvě nalitý asfalt....

http://tn.nova.cz/clanek/zpravy/domaci/pozor-ne...

http://www.tyden.cz/rubriky/zdravi/nebezpecne-h...

hojda
19. lis 2016

@kimh Popravdě ten vajgl, hlína a tráva je možná menší hnus než ty jedovaté plasty ☹ . Ono zrovna ten bazenek může dost vypouštět do vzduchu jedy, které pak dítě dýchá, takže nejde jen o to olizování.

kimh
19. lis 2016

@hojda To je sice možne, ale když pujdu na trhy a tu hračku koupim tak to bud to same a už vidim jak se každeho prodejce nebo člověka co da darek klukoj budu ptat na to jestli má hračka atest. Zkuste někdy koupit Alber šmouli pleny (ktere si maminky tak chvali) balik rozdělat a čuchnout k nim jak krásně "voní" po plastu a ty atest maji 😀

hojda
19. lis 2016

@kimh A proč bych to na trhu kupovala, když vím, že je to šmejd z Číny? Ten bazének je navíc docela velká věc a můžeto toho vypouštět mnohem víc než hračka.Něco jiného je, pokud je dítě větší, ale do těch 3 let, bych tohle fakt hlídala.

kimh
19. lis 2016

@hojda A když to nějaka maminka neví, na hračku se podiva, vidi tam cedulku s českym navodem, jak to ma poznat?

hojda
19. lis 2016

@kimh A na atest se člověk ani ptát nemusí, kvalita těch hraček je tak děsivá, že to každý většinou pozná na první pohled. Štěstí pro tyhle věci je, že skoro nic nevydrží a tak putují velmi brzo do popelnice z důvodu nefunkčnosti.

hojda
19. lis 2016

@kimh A ty si myslíš, že český návod se rovná bezpečná hračka? 😕

kimh
19. lis 2016

@hojda To se nerovná, jen o těch atestech nemam asi tak vysoke mineni jako ty 😀 Viz ty pleny Albert,at si každy kupuje co chce 🙂

kimh
19. lis 2016

@hojda A jen tak mimochodem psala jsem že objednavam dřevené hračky z Ali, myslite že i dřevo tam mají špatné 😀

hojda
19. lis 2016

@kimh TAk někde na trhu si můžeš být jistá, že 99% těch hraček tam jsou špatné. Hračku do 3 let bych tam nekoupila žádnou. To raději z bazaru za stejnou cenu a kvalitnější. Je jasné, že i v normálním obchodě se najdou závadné hračky, ale ta pravděpodobnost je tam o dost nižší.

hojda
19. lis 2016

@kimh Ano, i dřevšné hračky jsou špatné, zkus si o tom něco najít.

kimh
19. lis 2016

@hojda Nojo dostane dvě pod stromeček, tak snad to přežije 🙂

hojda
19. lis 2016

@kimh Jasně, že přežije, nebo čekáte, že to s ním hned sekne? Klasický argument, který už jsem tu slyšela x-krát. Ne ne a v tom je ta záludnost, ono se to v tom těle pěkně střádá a čím mladší dítě s tím přijde do kontaktu tím hůř. 😔 Je plně věcí, který se vyvarovat bohužel nejde, ale tohle můžete svým jednáním snadno ovlivnit.

kimh
19. lis 2016

@hojda já mám na tuhle věc prostě jiný názor 🙂

hojda
19. lis 2016

@kimh To jsem pochopila. Jen nechápu, proč vědomě dávat vlastním dětem škodlivě věci 😔 . Pochopila bych, kdyby to někdo dělal z nevědomosti, ale pokud to víte, tak tomu opravdu nerozumím.

kimh
19. lis 2016

@hojda protože si nemyslím že všechny ty hračky jsou škodlivé a také nevěřím českým atestum a hlavně skoro všechno tady je dovezené z Činy.

ivchez
19. lis 2016

ahojky, náhodou jsem na toto téma narazila a musím říct, že hračky z Ali taky neberu, ale šokovalo mne když jsem na feedo.cz a ještě jednom serveru s hračkami pro děti, našla identickou hračku jako je na ali. A to do posledního detailu. Tak ted babo rad je to opravdu z jedné fabriky ? Na ali stojí 7 dolarů a tu v akci 499 kč. Původ v číně přinávají ale píší bez ftalátů atd.... a to samé jsem našla i u zavinovačky Sweddleme. Na ali jsem našla identické balení a nepoznáte od originálu. Neměla jsem odvahu objednat,ale ted mne děsí myšlenka, jak vím, že to co koupím tady není ta čína ale nezávadny originál ? Prostě 100% jistotu asi nebudeme mít nikdy.
Toho jsem na ali viděla taky cca 5 dolarů
https://www.feedo.cz/playgro-pejsek-rexik/
https://www.feedo.cz/skip-hop-bb-hracka-na-koca...
od tohoto výrobce je tam i liška , opička atd a vše najdete identické na ali
a tady čína
https://www.aliexpress.com/item-img/2016-Hot-Ba...
a tady ten druhý psík a jiné z té řady
https://www.aliexpress.com/item/15cm-23cm-Cute-...

suzanna123
19. lis 2016

pokud to přeprodává český obchod, tak by to mělo splňovat evropské podmínky, které jsou u zboží pro děti docela přísné. Ale taky bych na to nespoléhala. Z Ali občas něco koupím, ale hračky pro děti bych tam nekoupila ze stejného důvodu jako vy. A švagrové bych to vysvětlila prostě takhle - že se bojíte, aby to byla bezpečná hračka. Že by se kvůli tomu někdo urazil, mi přijde nepochopitelné - asi je pro někoho přijatelnější, když jejich dary skončí někde ve sklepě :-/