Je velký ultrazvuk ve 20. týdnu pro miminko škodlivý?

xvitko13
15. pro 2014

Ahoj holky 🙂, chci se jen zeptat, co si myslíte o škodlivosti ultrazvuku pro miminko? Setkala jsem se totiž s názory, že ultrazvuk obecně pro mimi je škodlivý, že dochází k přehřívání...pak přemýšlím nad tím, jak může uškodit tento velký ultrazvuk, když trvá třeba půl hodiny? Děkuji moc za odpovědi..

guinea
15. pro 2014

Taky by mně to zajímalo...

berynka
15. pro 2014

já si myslím, že je to prd ve srovnání s hodinami a dny notebooku na břiše 😉

frantiska85
15. pro 2014

Nesmysl, kdyby to škodilo, tak se to nebude dělat.

tarra27
15. pro 2014

@xvitko13 nesmysl. V klidu na neho bezte, alespon se utvrdite v tom,ze je vse vporadku - mysleno miminko zdrave bez vad....ultrazvuk opravdu uskodit nemuze.

melodygirl
15. pro 2014

@xvitko13 Když se něco dělá, neznamená to, že to neškodí 😀 . Poměrně se už o škodlivosti ultrazvuku mluví. Např. primář z jedné nejmenované nemocnice, kde jsem rodila a pravidelně celé těhotenství docházela, ultrazvuky téměř nedělal a když, tak jen krátce. Ten, kdo chtěl ultrazvuk, musel k jeho kolegyni. Byl to starý velmi zkušený pán, který si věděl s ledačíms rady, když byl opravdu problém. Z dnešního přetechnizovaného přístupu, přesto, že ho ovládal, nebyl vůbec nadšený. Zkrátka do těhotné ženy by se nemělo příliš "šťourat", ale jeho vyjádření ohledně přílišných vibrací, hluku, či přehřívání plodu při UZ neznám. Každopádně, dnes při značném výskytu různých odchylek v normálním vývoji dítěte, je to k zamyšlení, zda to může být jedna z příčin.

marketnieuw
15. pro 2014

tak zrovna utz ve 20. tydnu bych tedy neresila... ten je potreba

elana
15. pro 2014

přehřívání tkání bylo pozorováno (tuším jen in vitro) u dopplerovského uzv. Ten se v raných fázích těhotenství běžně nedělá, ve 20.tt kdy se jím kontroluje srdíčko, už je plod natolik velký a výkon relativně tak krátký, že to nevadí.

xvitko13
autor
16. pro 2014

@guinea
@frantiska85
@tarra27
@tarra27
@melodygirl
@marketnieuw
@elana
Holky, děkuju za odpovědi 🙂 ještě se zeptám, nevíte, zda je tento ultrazvuk ve 20. týdnu povinný? Mně cosi takového říkala doktorka, že je to prý ze zákona, tak nevím...

frantiska85
16. pro 2014

@xvitko13 Povinného není nic, ale stojí za to vědět, jestli nemá deťátko nějaký problém, který by se hned po narození musel třeba řešit operací.

bajana
16. pro 2014

@xvitko13 povinny z hladiska lekara, nie pacienta...tzn. lekar ti ho musi zdarma poskytnut, mas nan ako tehotna narok....ak tam nepojdes, asi ta lekari nepochvalia, ale neviem si predstavit,ako inak by si mohla byt potrestana....

tarra27
16. pro 2014

@xvitko13 podle mě není povinný ale hrazený pojištovnou....a určiě na neho běž 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru