Kdo taky dnes nejde do práce a zůstává s dětmi doma?

magdanaty
10. únor 2020

Ahoj ženy,zajímalo by mě, jak moc řešíte dnešní vichřici? Zůstanete s dětmi doma a nejdete do práce, nebo je v klidu dáte do školek a škol a jdete makat? Já to řeším už od včerejšího večera, ráno v pět jsem poctivě vstala jako vždy...ale když to tak za oknem pozoruji, nebudu radši nic riskovat. Naštěstí mám práci, kde se nic nestane když nepřijdu...peníze pak sice chybí, ale zdraví je přednější. Jak to máte vy?

j.a.n.i
10. únor 2020

@magdanaty Do práce jsem jela kolem šesté a žádné vichřice jsem si cestou fakt nevšimla, to minulý týden na horách foukalo víc... Takže buď bydlíš na větrné hůrce nebo to moc řešíš.

makra1988
10. únor 2020

A až příště bude pršet, taky nepůjdete do práce??? 🤣Kurnik, u nás fuci, jak blbé, v noci to mlátilo s plechovou střechou, vyvrátilo nám to všechno kolem baráku, urvalo satelit se zdi, ale že by jsme nešli nikam, to mne ani nenapadlo 👍muž odvezl dítě do skolky a já za chvíli do města valím. Ale když máte takovou práci, kde jste postradatelna, jedině dobře 👍

vladienka
10. únor 2020

Manzel zostal na home office.. nechce sa mu do toho trepat cez cele mesto, auto radsej nech v garazi.. vravel ze ocakava dnes prazdne kancelarie, ale zalezi kto ma aku pracu no. V Nemecku napr odporucali nedavat deti do skol ak je to trochu mozne, neviem co je na tom take podivujuce

kridav
10. únor 2020

Taky jsem zůstala. Pracuji ve speciální školce, a budeme tam mít jen 1 dítě, takže bych tam byla stejně na víc, když jsme tam 3. Tak aspoň učitelky v synovi třídě, budou mít větší pohodu, když budou mít taky míň dětí.
A hlavně, když varují před vycházením ven, tak na tom nevidím nic špatnýho zůstat doma.

jaja01k
10. únor 2020

Tak to by mě vůbec nenapadlo.Děti zůstali doma, ale je to kvůli nemoci, ne kvůli počasí. Kdyby byli zdraví, do školky by šli. Já půjdu odpoledne do práce, nevidím důvod nejít.

dandaa
10. únor 2020

Muž do práce musí a ani by ho nenapadlo nejít, má celkem velkou zodpovědnost. Vichr a déšť sice šílený, ale dalo se dojet v pohodě.

snahnah
10. únor 2020

Liberecký kraj doporučil nechat děti doma. U nás ve Slezsku zatím jen víc fouká vítr. Ale jestli to zesílí a začnou padat stromy a přestanou jezdit busy, syn to má domů 3 km z poloviny přes les a telefon si samozřejmě zapomněl doma 😱 takže doufám, že to sem nepřijde.

betelgeuzz
10. únor 2020

Ono asi záleží, kde člověk žije. U nás na Moravě byl ráno silný vítr, ale nic katastrofického a dojela jsem 30 km do práce a tady bezvětří. Ale když vidím fotky z Libereckého kraje, kde jsou popadané stromy po silnicích, taky bych asi přemýšlela, jestli do toho vyjet a pustit děti samotné do školy.

leymea
10. únor 2020

Zrovna u nas pred osmou hodinou masakr. Velka bourka, dest a strasny vitr. Nejde nam proud. Jsme doma docela po tme, protoze je zatazeno. No nechtela bych v tom jit ven. Jsem rada, ze jsem na matersky 😀 plzensky kraj.

aneta15
10. únor 2020

@magdanaty střední Čechy jen prsi a trochu fouká nic dramatického. Mě osobně to zase vytocilo. V Kutné Hoře zavřeli skolu...nechápu. Kdyby doktor řekl nejdu do práce, protože fouká to by pan ředitel koukal kdyby potřeboval lékařskou pomoc a doktorovi se nechtělo.

vladienka
10. únor 2020

@aneta15 tak ked som doktor tak viem ze do prace musim 😁 ked moze niekto pracovat z domu tak proste ostane, nic zaujimave a k vytoceniu 🙂

drep
10. únor 2020

@magdanaty jaké zdraví? Jako že by mě to odfouklo? Nebo mi nafoukalo do uší a já měla otitidu? Mám dnes volno, kdybych neměla, upřímně by mě ani ve snu nenapadlo nejít do práce. Ano, když nepřijdu do záchrankové služby (protože sloužící kolega tím pádem neodejde domů) je to asi horší než nepřijít do kanceláře, ale mě by to nenapadlo ani u kancelářské práce. A jakou cestou se v práci omluvíš? Jako zavolat ráno, že si beru den dovolené nebo náhradního volna, to by mě šéf asi hnal.

bamak
10. únor 2020

@magdanaty a bojíš se čeho? Te cesty do školy? Já jsem dala děti do skolky i školy...
Vůbec by mě nenapadlo zůstávat doma....

aneta15
10. únor 2020

@vladienka tak když zavřou skolu, která má 600 žáků a v neděli večer napíšou rodicum, že můžou být v pohodě, protože škola odhlásila hromadně obědy. 😉 Nevím jak učitel pracuje z domu. To pak třeba v červnu nepůjde učitel do školy, protože mu je hic. Nechápu jak si to vůbec mohou dovolit.

petula.bir
10. únor 2020

Ahoj, u nás naštěstí mají děti jarní prázdniny a já s manželem jsme dnes doma, máme nějaké zařizování ohledně stěhování tak tam půjdeme po obědě 🤣 teď si užíváme volna.
Bydlíme na jihu Čech a chvilku to tu fouká hodně a pak zas nic, je zataženo a chvilkama prší a svítí sluníčko 😀 tak si myslím, že to nebude u nás tak horké 😀
A kdyby děti měli normálně školu tak bych je odvedla.

aneta15
10. únor 2020

@vladienka nechápu myšlení doktor do práce musí a učitel se může válet doma, protože fouká vítr...

krupka3
10. únor 2020

Pokud by k nam doslo to, co ukazuji vsude kolem nas uz nekolik dni, klidne bych doma zustala. Vzdyt to shazuje kusy strech, stromy padaji jak zapalky a na 3 deti tuhle spadla cela zastavka a jedno to zabilo. Ja mam jeste dceru malou, ale kdybych mela deti vetsi, nevaham. U nas tedy zatim ani nefouklo, tak to neresim.

terez90
10. únor 2020

@aneta15 na škole je lešení. Tak se nedivím, že se o děti boji 😉

aneta15
10. únor 2020

@terez90 kolínská nemocnice je celá v rekonstrukci, u nás vedle základky opravují poštu...taky lešení...asi to nedokážu posoudit ale na Kutnohorsku a Kolínsku momentálně prší a nehne se ani vetvicka.

vladienka
10. únor 2020

@aneta15 ucitel samozrejme tiez nie, spis som myslela ludi ktori naozaj mozu zostat na HO.. a skoly skolky- keby sa potom nieco nahodou stalo tak ich zozeru zaziva, ja to aj chapem.. teraz je docela klud ano, ale to neodhadnes a ako niekto pisal, niekde padaju stromy, strechy, urcite budu aj skody na zivotoch, takze by som to tak nezlahcovala

te_reza
10. únor 2020

Jsem v práci a holka ve školce, kromě toho, že ráno dost lilo, se zatím vůbec nic neděje. Dokonce si říkám, že s nima se školkou určitě půjdou ven

anakolut
10. únor 2020

@aneta15 Učitel pracuje z domu každý den. Dělá přípravy, opravuje písemky. Vypracovává individuální vzdělávací plány, zřizuje výlety ATP. Věř, že když je učitel doma, tak to neznamená, že má prázdniny....Kamarádky učí, takže o tom něco vím.

kami1984
10. únor 2020

U nás na Ostravsku se to zvedá teď, jako fučí, ale není to nic nadlimitního. Už tu foukalo i více. Jsme všichni v práci a ve škole/školce.

darkwitch
10. únor 2020

@aneta15 ta skola neni zavřena, aby mohli být učitelé doma, ale aby se dětem cestou do školy nic nestalo...

anakolut
10. únor 2020

@magdanaty Ráno, když jsem venčila psa, tak foukalo hodně. I strom ležel přes cestu. Takže jsem se taky rozhodla, dceru nevest do školky. Naštěstí jsem doma s mladším synem, tak to není problém. Teď už je klid, ale fakt jsem se ráno bála.

anakolut
10. únor 2020

@darkwitch Souhlasím.

balogis
10. únor 2020

Mno tak u nás v Praze Chodov ráno hodně pršelo a foukalo,tak jedine co ,tak sem dceru zavezla do školy autem aby po cestě na zastávku nebyla mokrá jako myš protože pochybuju,že by ji deštník k něčemu byl jak fucelo,ale jinak mi u nás nepřišlo,že by byl důvod aby ,zůstala doma.Ja sem na rodičovské dovolené,ale když bych nebyla, pochybuju že bych zůstala doma a nešla do práce

denny27
10. únor 2020

Vzhledem k tomu, že u nás je absolutní klid (kromě nějakého slabého vetricku), tak děti šly do škol.
Jo, kdyby se kvůli tomu měly zavřít všechny obchody, to by byla panika😀

michaela_2
10. únor 2020

@magdanaty u nás tedy ráno masakr, ale jelikož už několik hodin nešel proud, tak jsem starší dva do školy a školky odvezla 😃 Tam to vypadalo podstatně klidnější (dojizdime cca 15 km)

aneta15
10. únor 2020

@anakolut ano s tím souhlasím. Ráno koukneš z okna a jako zodpovědná matka vyhodnotis situaci. Je nebezpečný vitr, dítě zůstane doma a nebo není to tak hrozne a budeme normálně fungovat.