Kdy koupit první odrážedlo? Jaké?

raduska21
24. dub 2015

Ahojky, mame 15 mesicni holcicku a uvazujeme, kdy ji zacit ucit na prvnim odrazedle. Jake koupit? Jak a kdy jste zacali vy s vasimi detmi? Dekuji za rady...

zo_ja
25. dub 2015

Závisí na indiviudálním motorický rozvoji, v tomto věku však jistě zvládne toto http://www.domafit.cz/dtl-odstrkovadlo-puky-puk...
Určitě lepší než ty strašný plasťáky.
V roce a 3/4 jsme koupili toto http://www.skibi.cz/detske-odrazedlo-puky-lr-m-..., nejmenší co jsme našli, důležitá je hmotnost, aby dítě bylo schopný to zvednout ze země. Je však potřeba změřit dítě, jestli je dost velký, naše má přesně ty minimální míry a stejně by ještě 1-2 cm nad sedátko byly dobrý, ale už to v podstatě dává. Musí si sednout, pokud jsou menší a nesednou si, tak nemají jak jezdit.

jasminecek
25. dub 2015

V tomto věku už syn jezdil, má menší Enduro a super.

betelgeuzz
25. dub 2015

Holky začly kolem 1,5 roku jezdit na enduru (ten strašný plasťák, ale posloužil 😀 ), obě jsou teda hodně malý, větši děti ho podle mě zvládnou i dřív. Ale třeba u endura pozor, protože je více velikostí. Lepší asi zkusit v obchodě.

fidlin
25. dub 2015

Moje dcerka jezdí od 12 měsíců na klasickém plasťáku,syn jezdil od téměř dvou let,takže záleží na dítěti. 🙂

krystalka
25. dub 2015

My jsme v 15 měsících kupovali plastovou motorku Cross, je trošičku stabilnější, než Enduro....na tom Crossu v pohodě už od začátku sjízděl obrubníky a různě na něm řádil a bylo stabilní....pak jsme měli od známých to menší Enduro, pak větší, v necelých 3 jsme pořizovali koloodrážedlo bez šlapek, ve 3 kolo, ve 4 koloběžku, v 5 velkou koloběžku s nafukovacími koly a pak další kolo.... 🙂 Jinak syn udělal první krůčky bez držení přesně na svoje 1.narozeniny, takže v těch 15 měsících ještě neměl úplně takovou jistotu, tak nejdřív s odrážedlem popojížděl doma, spíš ho pod sebou tahal a pak na to postupně přišel...v 18 měsících už skákal přes ty obrubníky a řádil jako drak 🙂, celkově vždycky miloval jakákoli vozítka 🙂

martinakl
25. dub 2015

My meli v roce a pul take male enduro. Super.. ted mu jsou dva a pul a jezdi na tom vetsim. Mam i drahe cykloodrazedlo,ale na tom jezdit nechce.

ivis
28. dub 2015

v roce a půl řádil na plastové motorce a v dvou letech na odrážedle yedoo too-to

ninanela
28. dub 2015

Ahoj,taky nevím.Dcera má 11m,je hodně aktivní, sama ještě nechodí, no neusedí a neustále vodíme za ruce. Rozhoduju se právě taky mezi Puky Pukylino nebo Enduro menší. Je tam finanční rozdíl. Odrazuje mě hluk plast.koleček Endura, ale kdyby bylo pro malou lepší,tak to nehraje zas tak velkou rol. Poradíte? Dcera je drobnější, ale velmi živá! 🙂 Díky

loupacek
28. dub 2015

15m holka mi sotva začala chodit, malou motorku Enduro dostala někdy na jaře, když jí bylo 20m. Na koloodrážedlo šla ve dvou a něco, teď v necelých pěti letech už rok jezdí na kole (bez koleček, ty neměla vůbec).

cassis1
17. kvě 2015

Malá má 13 m dostala v roce, sedí odráží se, ale tím, že má zatím krátké nohy tak jí najíždějí zadní kolečka na nožky a tak se jí tam moc nelíbí( nejspíš to bude typem odrážedla).....počkám až povyroste,....záleží kdy dítě začne chodit. Máme PUKYLINO, osobně bych doporučila pro větší dítě z důvodu výše uvedeného a viděla jsem také multifunkční kdy teď je jako odrážedlo a později se přidají pedály na šlapání tak to mi příjde praktičtější.

ev.ka
17. kvě 2015

Zo_ja tak ten "strašný plasťák" váhově nemůže pukylinu vůbec konkurovat. Pukylino je na děti po roce věku moc těžké a sotva s ním jezdí, kdežto strašný plasťák tyhle "ještě batolata" v pohodě utáhnou.
Takže pro menší děti se opravdu nejvíce osvědčilo malé enduro (stačí když se aspoň tady u nás rozhlídnete po hřišti). Ač se zdá, že cross je stabilnější, tak vyžaduje více dávat paty od sebe /kolečka jsou daleko od sebe) a to nevypadá moc příhodně pro kyčle dětí.